Συνάντηση με το Συμβούλιο της κοινότητας Αιανής είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Αιανιώτης Γιώργος Βαβλιάρας συναντήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου με το συμβούλιο της κοινότητας Αιανής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν η πορεία έργων προς υλοποίηση τα οποία εγκρίθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπως η διαπλάτυνση του δρόμου Αιανής – Καισαρειάς με την κατασκευή γέφυρας στη θέση Χάνδακας, ο ηλεκτροφωτισμός στη Γέφυρα Ρυμνίου, η προμελέτη για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης κ.α.

Τέθηκαν επίσης μια σειρά από θέματα που αφορούν στην Αιανή και στην ευρύτερη περιοχή, όπως η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Ιλαρίωνα, η νομιμοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής καθώς και το θέμα της ΜΑΒΕ και του ΧΥΤΑΜ.

Ο κ. Βαβλιάρας άκουσε τους προβληματισμούς των μελών του συμβουλίου και τόνισε ότι όσον αφορά στο θέμα του Ιλαριώνα, μετά από δέσμευση στελεχών της Δ.Ε.Η, προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου την Άνοιξη του 2021 και κατόπιν και της έγκρισης και των περιβαλλοντικών όρων δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης από μέρους της Δ.Ε.Η.

Στην τελική ευθεία προς την λύση του ιδιοκτησιακού προβλήματος βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής με τον κ. Βαβλιάρα να υπογραμμίζει ότι θα δοθεί νέα αναπτυξιακή πνοή στο Μουσείο αν αυτό νομιμοποιηθεί.

Στο θέμα του ΧΥΤΑ Αμιάντου έγινε αναφορά για την ήδη υπάρχουσα απόφαση 184/2016 του περιφερειακού Συμβουλίου με τον κ. Βαβλιάρα να τονίζει ότι η Περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Κασαπίδη δεν πήρε απόφαση για την Υγειονομική ταφή Αμιάντου τόσο για τον τρόπο όσο και για τον τόπο όπου θα υλοποιηθεί το έργο. Ενημέρωσε για τις ενέργειες της Περιφερειακής αρχής, τις συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις και την δημιουργία επιτροπής εξειδικευμένων επιστημόνων για μελέτες και απόψεις ώστε να τεθεί εκ νέου θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.