Πως εντοπίστηκε το εκπαιδευτικό αεροπλάνο και πως φαίνεται να έγινε η πρόσκρουση στο βουνό – Δείτε βίντεο από την περιοχή



Λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά χρειάστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να προσεγγίσει το σημείο που είχε υποδείξει το πλήρωμα του Καναντέρ και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέρος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι καλυμμένο με χιόνι. Το ίδιο ήταν εφοδιασμένο με συσκευή που εξέπεμπε σήμα κινδύνου και το σήμα αυτό «έπιασε» πρώτα το Καναντέρ που πετούσε ακριβώς από πάνω.

Το αεροσκάφος βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Κρυόβρυσης.

Φαίνεται ότι ο πιλότος προσέκρουσε στο βουνό πιθανότατα λόγω της ομίχλης.

Το Super Puma κατέβασε διασώστες στο σημείο προκειμένου να ελέγξουν το σημείο και την κατάσταση του πιλότου ενώ ήδη ετοιμάστηκαν τρεις ομάδες της ΕΜΑΚ για να προσεγγίσουν την περιοχή.

Το σημείο που εντοπίστηκε το αεροσκάφος βρίσκεται σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, όπως ακριβώς είχε δοθεί το στίγμα του από την πρώτη, από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Το Καναντέρ την ώρα της έρευνας στο Μιτσικέλι:

Το ελικόπτερο στην διαδρομή προσέγγισης του σημείου:

Από το epiruspost.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πως εντοπίστηκε το εκπαιδευτικό αεροπλάνο και πως φαίνεται να έγινε η πρόσκρουση στο βουνό – Δείτε βίντεο από την περιοχή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.