Η Πτολεμαϊδιώτισσα δρ. Αλεξάνδρα Τουρούτογλου εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιοεπιστημόνων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής



Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Εορδαίας προς την δρα Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, για την εκλογή της στη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Βιοεπιστημόνων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Hellenic Bioscientific Association of the USA)

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια, στην επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δρα Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, για την εκλογή της στη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Βιοεπιστημόνων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Hellenic Bioscientific Association of the USA).

Η διαπρεπής επιστήμων η οποία κατάγεται από την Πτολεμαΐδα, είναι επίσης διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής ερευνήτρια στο τμήμα Νευροαπεικόνισης του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης στις μελέτες διερεύνησης του ρόλου του γενετικού παράγοντα καθώς και της σωματικής άσκησης, της διατροφής, των κοινωνικών επαφών και άλλων παραγόντων του τρόπου ζωής, που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, είναι μία από τις σημαντικότερες επιστήμονες στο χώρο της βιοϊατρικής έρευνας και όλοι εμείς οι συμπατριώτες της αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια για αυτό το γεγονός.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσει να κάνει υπερήφανη την Εορδαία και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προσπάθειές της, για την υποστήριξη της βιοϊατρικής έρευνας με απώτερο σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στην πατρίδα μας, τη γνώση από την επιστημονική έρευνα που διεξάγει.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Πτολεμαϊδιώτισσα δρ. Αλεξάνδρα Τουρούτογλου εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιοεπιστημόνων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

  1. Συγχαρητηρια χιλιες φορες απ’ ολους!!
    Ολα αυτα τα παιδια που διαπρεπουν στο εξωτερικο και δοξαζουν την την πατριδα μας,καποιο ελληνικο σχολειο τελειωσαν με την καθοδηγηση των καλων δασκαλων μας και καθηγητων,απο καποιο ελληνικο πανεπιστημιο αποφοιτησαν,στηριγμενα στις γνωσεις,στο ηθος και αξιοπρεπεια πανεπιστημιακων δασκαλων!!!
    Οποιος θελει να σπουδασει,οποιος θελει να διακριθει στν χώρο της μαθησης,στα αγαπημενα,ωραια και αληθινα σχολεια και πανεπιστημια,δεν χρειάζεται απαιδετους αστυνομικους,ως “αιχμη του δορατος”του νεου νομοσχεδιου των ” αριστων” για να επιβλεπουν την πορεια της πνευματικης ανοδου και εξελιξης των!!!
    Πρωτο σκαλοπατι,τα ελληνικα σχολεια,δευτερο σκαλοπατι τα σχολεια του κοσμου!!
    Εδω που πρεπει και αξιζει ενα σχολιο επαινου,ενα ευγε!!,δεν υπαρχουν” κονδυλοφοροι”,στερεψαν!!
    Μονο εκει που γραφουν τα τετριμμενα οι παρα- πολιτικοι που δινουν χρηματα και εκει που οι παρα- εκκλησιαστικοι ταζουν ψηφους,εκει τα σχολια βγαινουν εξω απο τις ” σελιδες” !!!
    Λογια!λογια!θα!θα!υποκρισιες και νεφελωματα!!
    ” η τεχνη δεν διδσσκεται και δεν ελεγχεται”
    Δομινικος Θεοτοκοπουλος!!
    Δεν ελεγχεται…..ουτε απο αστυνομιες στα αμφιθεατρα και στα εργαστηρια!!!
    Και παλι υποκλινομαι με σεβασμο και θαυμασμο μπρος στην αξια των πρέσβεων μας στον κοσμο ολοκληρο!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.