Ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών Κοζάνης και Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή των κατοίκων του Δήμου Βοίου από την υποχρέωση καταβολής τελών στα νέα διόδια στη Σιάτιστα



Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα ««Ελεύθερη διέλευση στα νέα διόδια της Σιάτιστας για τους κατοίκους του Δήμου Βοίου».

Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τον αρμόδιο Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά, γίνεται αναφορά στο ΦΕΚ – 137/Β/19-1-2021 με το οποίο ορίζονται οι προϋποθέσεις για την έναρξη λειτουργίας των σταθμών διοδίων στη Σιάτιστα όπως και την υποχρέωση καταβολής τέλους διέλευσης.

Στη συνέχεια, γίνεται μνεία στις εύλογες αντιδράσεις των θεσμικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής, καθώς με την λειτουργία των διοδίων, οι κάτοικοι, ακόμα και για μικρές αποστάσεις καταβάλλουν πλήρες αντίτιμο, σε μια περίοδο που λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της δραματικής συρρίκνωσης του κλάδου της εκτροφής και παραγωγής γούνας, η οικονομική κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι υπάρχει νομικό και πολιτικό προηγούμενο με την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (ΦΕΚ – 4156/Β/29-11-2017) η οποία προσδιόριζε ότι οι κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με την Εγνατία Οδό, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.

Τέλος, τίθενται τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό Υποδομών:

Γιατί δεν προχώρησε στην απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Βοίου από την υποχρέωση για καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Σιάτιστας;

Προτίθεται να το κάνει με επόμενη απόφαση;

Ποιες είναι οι προθέσεις του για την ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών λ.χ. ανέργων, Α.με.Α στην Εγνατία οδό;

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα
Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.