Ομιλία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γαλατινής με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών



Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 , εορτάστηκε στις Σχολικές Μονάδες της Χώρας η Εορτή των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γαλατινής είχε την εξαιρετική τιμή και χαρά να συν-ομιλήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο. Ο Ποιμενάρχης μας ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του Διευθυντή του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γαλατινής κ. Γιαννακόπουλου Στέφανου, συνδέθηκε ταυτόχρονα με όλες τις τάξεις του Σχολείου μέσω της πλατφόρμας Zoom,προκειμένου να μας ομιλήσει σε προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση των τάξεων του Σχολείου μας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές μας για τους Τρεις Ιεράρχες και τόνισε το πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος τους στη σημερινή εποχή. Αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική τους προσφορά μέσα από τη φιλανθρωπία που άσκησαν και την κοινωνική δικαιοσύνη που υπερασπίσθηκαν. Ανέπτυξε, επιπλέον, τι μας λένε οι Τρεις Ιεράρχες για την ελπίδα, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα, στην πολυτάραχη εποχή μας. Απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών-τριών μας με πολλή χαρά και περισσή ευγένεια.

Στο τέλος, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου μας για την πρόσκληση και μας ευχήθηκε να μας εμπνέει το παράδειγμα των τριών μεγίστων φωστήρων και προστατών της παιδείας μας και η Χάρη τους να μας συνοδεύει στη ζωή μας και στον αγώνα μας, και να επανέλθει σε όλο τον κόσμο η υγεία.

Για τους μαθητές και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατινής.

Ο Διευθυντής
Γιαννακόπουλος Στέφανος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.