Εισήγηση ειδικών: Ανοιχτά γυμνάσια, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές – Αγορές με click away και click in shop



Να ανοίξουν τα γυμνάσια σε όλη τη χώρα, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής εισηγούνται οι επιδημιολόγοι και οι μαθητές να συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Έτσι ουσιαστικά στις κόκκινες περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Υπενθυμίζεται πως το ίδιο είχε αναφέρει και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, η οποία είχε τονίσει πως τα σχολεία στις περιοχές που δεν είναι στο κόκκινο θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί είχαν καταστήσει σαφές πως θέλουν ακόμη μία εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσουν και για τις υπόλοιπες βαθμίδες στις κόκκινες περιοχές, καθώς ακόμη δεν έχουν στα χέρια τους περεταίρω στοιχεία σχετικά με την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Οι μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες εντός και εκτός των τάξεων. Μάλιστα θα ανοίξει και γι΄αυτούς η ειδική πλατφόρμα για τα τεστ, ώστε να μπορούν να υποβάλλονται σε εξέταση στο κοντινότερο ιατρικό κέντρο της περιοχής τους.

Ειδικότερα η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων θα γίνει με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου.

Τα μέτρα είναι:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

-χρήση αντισηπτικών

-σχολικοί εορτασμοί με μέτρα

-δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ

Σημειώνεται πως κανονικά θα λειτουργήσουν πάντως και στις κόκκινες περιοχές τα Λύκεια ειδικής αγωγής.

Επιστροφή στο click away και click in Shop

Κλείσιμο των καταστημάτων αλλά μόνο στις «κόκκινες» περιοχές αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι , που συνεδριάζουν αυτήν την ώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί αποφάσισαν για όποιες περιοχές μπουν στο «κόκκινο» τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά και οι αγορές να γίνουν με την μέθοδο του click away.

Ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία οι ειδικοί εισηγήθηκαν τα καταστήματα να λειτουργούν με ραντεβού και συγκεκριμένα με τη μέθοδο του click in Shop.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κλειστά θα μείνουν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου όλα τα καταστήματα προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως την Ερμού, που παρατηρήθηκα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Στις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών είναι να λειτουργήσουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Από τα parapolitika.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.