«Γρίφος» αλλά και «βόμβα» τα πραγματικά ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Στον «αέρα» το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων



-Την ίδια ώρα που η Πολιτεία μετρά 5.324 ασθενείς σε όλη τη χώρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης, εκτιμά ότι φθάνουν τις 60.000

-Συνεδριάζουν εκτάκτως την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι

Ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα σημερινά, Τετάρτη, στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, και καταγράφει σε καθημερινή βάση, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Από αυτά τα στοιχεία παρατηρείται αύξηση των νοσούντων από τη λοίμωξη COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός Sars Cov-2, καθώς σήμερα υπάρχουν 5.324 ασθενείς σε όλη τη χώρα, ενώ χθες ήταν 4.508.

«Πυρήνας» η Αττική, ανεβαίνει η Κεντρική Μακεδονία

Ειδικότερα σήμερα στην περιφέρεια Αττικής υπάρχουν 2.374 ενεργά κρούσματα, στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης 611 και 951 συνολικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας 170, στην Π.Ε. Εύβοιας 163 και στην Π.Ε. Αχαΐας 153. Επιπροσθέτως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωσε σήμερα ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζονται τις τελευταίες επτά ημέρες στις Π.Ε. Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας. «Επίσης, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, λόγω των νέων κρουσμάτων και της αυξητικής τάσης, οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, ιδίως ο Βόρειος, Ανατολικός και Κεντρικός Τομέας», είπε ο κ. Κικίλιας.

Μέχρι και 60.000 ο πραγματικός αριθμός ασθενών με COVID-19 στην Ελλάδα

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, αφορά πολίτες οι οποίοι έχουν εξεταστεί και αποτελούν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλοι πολίτες οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, ή με πολύ ήπια συμπτώματα, και δεν βρίσκουν αφορμή να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

Ενδεικτικά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, δήλωσε σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6, πως τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα κυμαίνονται από 50.000 έως 60.000, με βάση δικό του προγνωστικό μοντέλο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι με τον υφιστάμενο ρυθμό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του νέου κορονοϊού, μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί μόλις το 20-30% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των κρουσμάτων, καθώς επισήμανε ότι «το “ελατήριο” τώρα ξεκινάει από πολύ πιο ψηλή θέση», δηλαδή από τα 500-600 κρούσματα την ημέρα και όχι από τα 100, όπως συνέβαινε τον Οκτώβριο. Επιπλέον, ο καθηγητής εξέφρασε την αγωνία του, μήπως η χώρα βιώσει περισσότερες και πιο δύσκολες νοσηλείες, εν συγκρίσει με το δεύτερο φονικό «κύμα».

Συνεδριάζουν εκτάκτως την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι

Αύριο στις 19:00 το απόγευμα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και στο τραπέζι θα τεθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24ωρων και ειδικότερα η επιβάρυνση που παρατηρείται στην περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν στην ολομέλεια της επιτροπής που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, μεθαύριο, το άνοιγμα, ή όχι των γυμνασίων και λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.