Κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης προχώρησαν, σήμερα Πέμπτη 28/1, φοιτητές των Τμημάτων του Πολυτεχνείου και του πρώην ΤΕΙ Κοζάνης. Οι φοιτητές αντιδρούν στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται μαζί με μέτρα καταστολής στις σχολές, με την δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας κτλ.

Σε κείμενό τους οι φοιτητές αναφέρουν:

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστά Πανεπιστήμια. (…) Αυτή, λοιπόν, τη περίοδο, με τις σχολές μας κλειστές και μας κλεισμένους στα σπίτια μας, βρίσκει η κυβέρνηση την ευκαιρία να περάσει το νέο της αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα με τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Τις αλλαγές αυτές τις προωθούν πίσω από την πλάτη μας, ακριβώς γιατί είναι ενάντια στις σπουδές μας.

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για τις σπουδές μας θα είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να συνεχίσουμε χωρίς εμπόδια τα μαθήματά μας.

(…)Κάθε φορά που φοβούνται την αντίδραση του λαού, προχωρούν σε μέτρα καταστολής και εκφοβισμού! (…) Προκαλούν την κοινή λογική! Η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες δίνει 30 εκατ. ευρώ(!!) για αστυνομικές δυνάμεις σε κλειστές σχολές όταν όλο αυτό το διάστημα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών και καθηγητών στις σχολές!

Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε συζήτηση για νέες αντιδραστικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια!

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης!»

Οι φοιτητές ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Πέμπτη 4 Φλεβάρη.

Σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας προχώρησαν, σήμερα Πέμπτη 28/1, φοιτητές και μαθητές της πόλης. Αντιδρούν στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται να φέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια, μαζί με μέτρα καταστολής στις σχολές, με την δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομία, τις διαγραφές φοιτητών και τα νέα πειθαρχικά μέτρα.

Οι φοιτητές της Πτολεμαΐδας καλούν την Κυριακή 31/1 και ώρα 16.00 στο πάρκο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνάντηση για τη δημιουργία Επιτροπής Φοιτητών Πτολεμαΐδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.