Εισήγηση ειδικών: Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική – Τι θα ισχύσει με σχολεία και λιανεμπόριο – Τι συζητείται για το λιανεμπόριο

Οι λοιμωξιολογόγοι της επιτροπής για τον κορωνοϊό εισηγούνται στην κυβέρνηση την αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, η οποία μπαίνει έτσι στις «κόκκινες» περιοχές, υπό το φόβο ενός τσουνάμι κρουσμάτων.

Την απόφαση αυτή έλαβε η υπο-επιτροπή που απαρτίζεται μόνο από λοιμωξιολόγους, ενώ αυτή θα εξετάσει αύριο η ολομέλεια της επιτροπής για την πανδημίας (θυμίζομαι πως δεν απαρτίζεται μόνο από λοιμωξιολόγους) που θα κάνει την τελική της εισήγηση στον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες ήθελαν τους ειδικούς της επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού να συνεδριάζουν σήμερα αναφορικά με τις αποφάσεις για τα σχολεία, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα γυμνάσια και λύκεια επρόκειτο να ανοίξουν από 1η Φλεβάρη.

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο πως στις «κόκκινες περιοχές» θα παραμείνουν κλειστά τα λύκεια, ενώ ορισμένοι λοιμωξιολόγοι συνιστούν να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια σε αυτές τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αρκετά μέλη της επιτροπής εισηγούνται να μην ανοίξουν καθόλου γυμνάσια και λύκεια, αλλά μόνο η τρίτη λυκείου λόγω πανελλαδικών.

Τι συζητείται για το λιανεμπόριο

Νωρίτερα πάντως, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την Τετάρτη, την ώρα που τα τεστ σε όλη τη χώρα παρέμειναν σε υψηλό αριθμό.

Επίσης, στην επιτροπή υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση επιχειρημάτων για το λιανεμπόριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Πιθανότερο είναι να επιλεγεί η λύση του click away στο λιανεμπόριο ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να επιλεγεί η λύση του ραντεβού για ένδυση και υπόδυση.

Ελληνας γιατρός προειδοποιεί για «τσουνάμι» κρουσμάτων

Είναι ενδεικτικό πως ο δρ. Γιώργος Παυλάκης, επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τον καρκίνο αναδημοσίευσε στο Facebook το άρθρο του iefimerida για τις σκέψεις να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική και σχολίασε: «Προφανώς είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων για την Αττική. Η συνέχιση του ανοίγματος της αγοράς και των σχολείων θα φέρει περισσότερα κρούσματα και έκρηξη – τσουνάμι στην Αττική».

Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, κλίνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν να γίνει «κόκκινη».

«Είχαμε πει στην επιτροπή να παίρναμε τις όποιες αποφάσεις αφού έκλεινε ένα 10ήμερο από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, ώστε να είχαμε πλήρη εικόνα. Αν η Αττική μπει στο “κόκκινο”, θα πρέπει κατά την άποψή μου να υπάρξει σημαντικός περιορισμός της κυκλοφορίας. Έχουμε συζητήσει από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί», τονίζει στο iefimerida.gr άλλο μέλος της επιτροπής των ειδικών και διευκρινίζει ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τον σημερινό και τον αυριανό ρυθμό των κρουσμάτων».

Στις 22 έφτασαν οι «κόκκινες» περιοχές σε όλη τη χώρα

Όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στο iefimerida.gr, «είναι τόσο γρήγορα τα γεγονότα, η επιδημία τρέχει με τέτοιους ρυθμούς, που δεν προλαβαίνουμε να παίρνουμε αποφάσεις».

Η σημερινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένεται να προετοιμάσει το επιδημιολογικό report που θα κατατεθεί αύριο στην επιτροπή που θα συνεδριάσει με όλα της τα μέλη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα συζητήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, όπου οι ειδικοί διαπίστωσαν μεγάλη κινητικότητα και εξέφρασαν ανησυχίες, όχι μόνο για την Αττική αλλά για 22 συνολικά περιοχές στην Ελλάδα.

Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, κλίνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές.

«Είχαμε πει στην επιτροπή να παίρναμε τις όποιες αποφάσεις αφού έκλεινε ένα 10ήμερο από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, ώστε να είχαμε πλήρη εικόνα. Αν η Αττική μπει στο “κόκκινο”, θα πρέπει κατά την άποψή μου να υπάρξει σημαντικός περιορισμός της κυκλοφορίας.

Έχουμε συζητήσει από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί», τονίζει στο iefimerida.gr άλλο μέλος της επιτροπής των ειδικών και διευκρινίζει ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τον σημερινό και τον αυριανό ρυθμό των κρουσμάτων».

Διπλασιάστηκαν τις τελευταίες μέρες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία»

«Πριν από μια εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του μίλησε για 7 «κόκκινες» περιοχές. Πλέον, είναι 22. Τα κρούσματα σ’ αυτές τις περιοχές παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο αλλά εκφράζονται φόβοι για κλιμάκωση. Δεν είναι όμως μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων. Υπάρχει κινητικότητα» σημείωσε το μέλος της επιτροπής.

«Στις αποφάσεις μας θα λάβουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες, όπως η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, των κλινικών κ.α. Στο «Σωτηρία» το τελευταίο διάστημα διπλασιάστηκαν τα περιστατικά. Αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη», σημείωσε το μέλος της επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά ήταν αναμενόμενα λόγω της άρσης των μέτρων αλλά και των εικόνων που παρατηρήθηκαν στην αγορά.

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εισήγηση ειδικών: Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική – Τι θα ισχύσει με σχολεία και λιανεμπόριο – Τι συζητείται για το λιανεμπόριο

 1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ-ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ.
  ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΧΘΕΣ(28/1) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΙΣΡΑΗΛ.
  ”’ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ”’
  ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΜΕ.
  ΒΕΒΑΙΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΨΕΥΤΟΜΩΥΣΗΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΑΝ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΣΕ 1000000 ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ MODERNA ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
  ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟ GREAT RESET(ΜΑΣ ΤΟ ΜΟΣΤΡΑΡΙΖΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΤΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.