Αυξημένα τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη 26/1 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κοζάνης



Σήμερα ανακοινώνουμε 842 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 153226, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5874 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47407 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

283 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 200 (70.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1080 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5692 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3351 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 26 Ιανουαρίου 2021:

(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αυξημένα τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη 26/1 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κοζάνης

  1. Δεν ειναι μονο ο κορονοιος που παγωνει τις ζωες των ανθρωπων!
    Αυτη την στιγμη εχει ενα δυνατο αερα,μια παγωνια κρουσταλλωμενη,μαλλον θα χιονισει….
    Και απο την μια μερια ανθρωποι χωρις θερμανση,σε παγωμενα σπιτια και οι πιο ” τυχεροι” σε παγωμενα υποστεγα και “ζεστα” χαρτόκουτα και μεταναστες,οι αλλοι ανθρωποι,ελα βρε αυτοι οι ξενοι,να κοιμουνται στις παγωμενες σκηνες που τις σκιαζει και τις πλακωνει ο χιονιας και απο την αλλη πολιτικοι και εκκλησιαστικοι υποκριτες με 4.000.001 ευρω στα αδουλευτα και κατασπρα χερια τους, σαν βαμβακια απο την” κουραση” της ραθυμιας των,χρηματα πολλα για να μην κρυωνουν τα ψηλα καμπαναρια και για να μην παγωνουν οι τοιχογραφιες….
    Γυμνος ημουν και δεν μου φερατε ρουχα να ντυθω….μ αφησατε μεσα στα χαρτό- κουτα δυο χιλιαδες χρονια τωρα…..
    Πεινασα και δεν μου δωσατε να φαω…. και περασαν δυο χιλιαδες χρονια….
    Διψασα και δεν μου δωσατε να πιω….αν και περασαν δυο χιλιαδες χρονια…..
    αρρωστος ημουν και δεν με επισκεφτηκατε σε μια ” δομη” αζητητων ανθρωπων….δυο χιλιαδες χρονια και αλλα δυο χιλιαδες χρονια….
    Διδασκαλε ποτε σε ειδαμε ,γυμνον,διψωντα,πεινωντα,εν ασθενεια οντα;
    Οταν ξοδευετε θησαυρους της γης( 4.00.001) για να χορτασετε την ματαιοδοξια σας και να προφυλασσετε τις πετρες και τους ναρθηκες του Οικου μου,απο την “παγωνια ” ειστε τοσο μικροι…τοσο ανυπαρκτοι….
    Ξερω οτι υπαρχουν καποιοι απλοι,αγνοι,γλυκεις στην καρδια Ιερεις,με αγαπη μεγαλη για τον ανθρωπο,παιδια του γλυκυτατου Χριστου,φιλοι του ανυποδητου Ναζωραιου που δεν ανεχονται αυτα τα χρηματα να ξοδευονται σε μερες κρισης,σε μερες απολυτης φτωχειας σε διορθωσεις και ” πετρινες” επισκευες,αλλα…αλλα η φωνη τους πνιγεται ,κατω απο τας ποιμαντορικας ραβδους και… και…παραμενουν αφωνοι δυο μετρα πιο πισω απο τα ωμοφορια με τον Χριστο στην πλατη των και τους χρυσοκεντημενους μανδυας των οργισμενων μεγαλοσχημων,που,δεν ειναι φοβος και τρομος για τους μεγαλους και ιδιως την νεολαια μας,αλλα ειναι φοβος και τρομος και των ιδιων.
    Κσι η θεολογια της επαναστασης,κινημα τρανο της Λατινικης αμερικης…….εμεινε στην Λατινικη αμερικη….
    Ποιος θα τολμησει να υψωσει φωνη στην δεσποτοκρατια;
    Θα βρεθει στην πινεζα του εκκλησιαστικου χάρτη…..
    Οταν καποιος επαιρνε δυσμενη μεταθεση του λεγαμε: που πας;
    Στην πινεζα του χαρτη( εννοουσε ακριτικη περιοχη κατα τα ,του Αλεξανδρουπολεως Ανθιμου,μερη…)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.