Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα ‘COVID-19 και Εμβολιασμοί’ από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας



Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ, τα ΕΚΦΕ και τα ΚΠΕ Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε σύγχρονη από απόσταση (webinar) επιμορφωτική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες με θέμα «COVID-19 και Εμβολιασμοί». Την επιμορφωτική εκδήλωση, που παρακολούθησαν 201 συμμετέχοντες από διάφορα σημεία της χώρας και του εξωτερικού, χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, κα. Αναστασία Γκίκα. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι Δρ. Ιωάννης Σαΐνης, Βιολόγος ΕΔΙΠ στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου και η Δρ. Ελευθερία Παπαδέλη, Βιολόγος, Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Κοζάνης.

Ο Δρ. Ι. Σαΐνης στην εισήγησή του με θέμα «Πανδημίες, εμβόλια, αλήθειες και μύθοι» παρουσίασε χρήσιμες πληροφορίες για τους ιούς και τις ιογενείς ασθένειες εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο αυτοί επιτίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό. Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στους κορονοϊούς και στον τρόπο που ο κορονοϊός SARS-CoV-2 διαφοροποιείται από τους προηγούμενους. Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στον εμβολιασμό ως μέσο αντιμετώπισης των πανδημιών.

Η παρουσίαση της Δρ. Ε. Παπαδέλη είχε θέμα «Εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις για την προσέγγιση της έννοιας του εμβολιασμού» και στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο δράσης των εμβολίων καθώς και τον ρόλο τους στην πρόληψη των λοιμώξεων. Το εκπαιδευτικό υλικό που παρουσιάστηκε είναι προσβάσιμο στην παρακάτω διεύθυνση: https://padlet.com/eripapadeli/vu2ir9jb6ys3fr7t.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν στην επιμορφωτική εκδήλωση. Επίσης, για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://bit.ly/3p8L5nE. Αν και ο χρόνος δεν επέτρεψε την απάντηση όλων των ερωτήσεων στο τέλος των εισηγήσεων, η εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία για ενημέρωση και προβληματισμό πάνω στο κρίσιμο θέμα που διαπραγματεύτηκε.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.