Τα κρούσματα μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης 235 δειγμάτων για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2



Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού μετά την επικαιροποιημένη αξιολόγηση του κινδύνου κυκλοφορίας μεταλλαγμένων στελεχών του ιού SARS-CoV-2 από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενημερώνει ότι:

Το Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) κατά την εβδομάδα 17-23 Ιανουαρίου 2021 ολοκλήρωσε τη γονιδιωματική ανάλυση 235 δειγμάτων. Εξ αυτών, τα 172 δείγματα αφορούν αναδρομικό έλεγχο της περιόδου από 11/11/2020 έως και 31/12/2020 ενώ 63 δείγματα αφορούν την περίοδο από 11/01/2021 έως και 18/01/2021.

Το σύνολο των 172 δειγμάτων που ελέγχθηκαν αναδρομικά προέρχονται από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ. Από τον έλεγχο αναδείχθηκε ένα δείγμα θετικό για το νέο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2 (μετάλλαξη Μ. Βρετανίας), με ημερομηνία διάγνωσης με μοριακό τεστ PCR στις 23/12/2020.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 63 πρόσφατων δειγμάτων (11/1/21-18/1/21), εκ των οποίων 3 δείγματα προέρχονται από Πύλες Εισόδου, 4 δείγματα αφορούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος με το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7, 12 δείγματα προέρχονται από την ΥΠΕ Κρήτης και 44 δείγματα από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 32 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα:

• 3 δείγματα από τις Πύλες Εισόδου.
• 4 δείγματα που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου Β.1.1.7 κρούσματος.
• 8 δείγματα προερχόμενα από τη ΥΠΕ Κρήτη.
• 17 δείγματα από την Αθήνα.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων με το συγκεκριμένο στέλεχος. Το Δικτύο Γονιδιωματικής Επιτήρησης θα συνεχίσει την εργαστηριακή επιτήρηση των μεταλλάξεων του ιού SARS-CoV-2 με ακόμα εντονότερο ρυθμό τις επόμενες εβδομάδες.

3 σχόλια στο άρθρο “Τα κρούσματα μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης 235 δειγμάτων για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2

  1. Ανοιχτοι δρομοι για τον κορονοιο!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο αλλος αρχισε παλι να τα βαζει με τους γονεις και τα νεα παιδια!
    Βλεπω αυξηση κρουσματων!
    Λες και κρατησε παιδι στην αγκαλια του,λες και πονεσε με τον πονο των παιδιων του,λες και χαρηκε με την χαρα των παιδιων του,λες και μεγαλωσε με δακρυ,πονο και στερησεις δικα του παιδια,λες και σπουδασε παιδια,λες και ειδε την ανεργια να χτυπαει καταμουτρα τα παιδια του,λες και εκλαψε με καποιο απο τα παιδια του που εχει ενα σοβαρο προβλημα υγειας!
    Και δεν μιλαει ανα τας ρυμας και οδους,αλλα απο αμβωνος…
    Και αυτον τον ανθρωπο τον πληρωνει η πολιτεια με χρηματα των ελληνων για να καταφερεται κατα των γονεων και των παιδιων!
    Τον πληρωνει το κρατος με παχυλους μισθους για να χορταινει και να ξεδιψαει την υποκρισια του!
    Αυτα ακουνε οι νεοι γονεις ,αυτα ακουνε τα νεα παιδια και ομαδικα τωρα με τον κορονοιο και την ανυπαρξια τους,εγκαταλειπουν τις εκκλησιες!!
    Και αντι να μιλανε οι γονεις και οι δασκαλοι για τα παιδια τους,μιλανε οι αβρεχτοι,αυτοι που δεν τους πεφτει λογος!!
    Απο την κλειδαροτρυπα του σπιτιου,βλεπει ο” αομματος”,τι γινεται μεσα στα σπιτια και ως στρατοδικης,στελνει γονεις και παιδια στα εκτελεστικα αποσπασματα!!
    Και ο χωρις οικογενεια,μιλαει και κρινει ζωντας και νεκρους!!
    Δεν κρινει μονο τους εν ζωη οντας,αλλα και τους νεκρους γονεις μας,αδελφια μας και παιδια μας!!
    ως χαλιφης στην θεση του χαλιφη!!
    Και τα οργισμενα κηρυγματα και τα σκοταδιστικα λογια και οι επιπληξεις κατα παντων και πασων καλα κρατουν!
    Και ειναι δυνατον ο κορονοιος να εγκαταλειψει χωρους με τετοιους ανθρωπους,ειναι δυνατον ο κορονοιος να εξαφανισθει,απο την στιγμη που του στρωνουν το χαλι,ανθρωποι που επρεπε να σιωπουν και τωρα στο θανατικο της επιδημιας επρεπε να προσευχονται για το καλο των ανθρωπων και οχι, τις πνευματικες τους αναταραξεις να τις θεωρουν θεσφατα!
    Οι παρακρουσεις και τα βερτικα των “παναγίων ” “πατερων”,ειναι λαδι στον τροχο του αρματος του κορονοιου!!
    Παχυλα λογια και παχυλη οργη και παχυλος σκοταδισμος απο παχυλες γαστερες που λενε και καποιοι αγιορειτες ασκητες,οταν θελουν να κρινουν μεγαλοσχημους” Πατερες”
    Παντου θεομαχοι,παντου ανθρωποειδη,παντου βοθροι,παντου ζητω!ζητω! η χωροφυλακη,παντου κακοι γονεις,παντου κακια νεολαια…και…και….
    Μελιρρυτε ποταμε της σοφιας!
    Μονο μελι και γαλα εξερχεται απο το χρυσουν στομα σου!!
    Χρυσοστομε…..και το βλεμμα του Χριστου….πιο οργισμενο….με αυτα που ακουει και βλεπει…..
    Και ο κορονοιος τριβει τα χερια του απο χαρα….

  2. στελιος!ανοιχτοι δρομοι για τον κορονο- ιό

    - Edit

    Απαντήστε

    Στο παγκοσμιο προσκλητηριο κατα του κορονοιου,ξεσηκωθηκε το συμπαν για να βοηθησει την επιστημονικη κοινοτητα!!!
    Ανθρωποι εχασαν την ζωη τους,ανθρωποι ασθενουν,ανθρωποι εχασαν τις δουλειες τους,ανθρωποι υποφερουν και δακρυζουν με την λαιλαπα του θανατικου- χτικιου- κορονοιου!!
    Οι μονοι αμετοχοι και θεατες( απο τις αναπαυτικες καρεκλες τους)
    Οι σκοταδιστες,ψεκασμενοι: οι παραεκκλησιαστικοι!!
    Αλλο Εκκλησια του Χριστου και αλλο παραεκκλησια των υποκριτων και τυπολατρών!!
    Και οχι μονο αρνηθηκαν να βοηθησουν την επιστημη σε δυσκολες και ζοφερες μερες,μηνες,αλλα με τα οργισμενα τους κηρυγματα,τα ψεκασματα τους με ” αγιασμενες” αύρες και υδροφορες του δημου και με τσαμπουκα( ειμαστε και εμεις εδω!),ριχνουν λαδι στις πυρές του κορονοιου!!
    Αυτα βεβαια τα ειπε ενας λογικος και νοημων Επισκοποςο Ανθιμος Αλεξπολεως!!( τα θεοκτονα κηρυγματα μας)
    Αυτοι οι παραεκκλησιαστικοι παντα πριονιζαν σαν καλικαντζαροι το δενδρο της Ζώσας Εκκλησιας με τους ψεκασμους των αμβρισιονιστων,καντιωτιστων και ξεπουλημενων ιερωνυμικων- χουντικων!!
    Υπηρξαν και λιγες αντιδρασεις γνησιου εκκλησιαστικου φρονηματος,ελαχιστες ομως και αποσπασματικες!!
    Πρωτος ο Παπαδιαμαντης,στα διηγηματα του Ο Διδάχος,Η μακρακιστινα( Αποστολος Μακρακης ιδρυσε την πρωτη εξωεκκλησιαστικη οργανωση το 1876 με ονομα: Σχολη του Λογου!!!)
    Ο αειπλάνητος και στο αρθρο του Το μακρακειον επεισοδιον εν Σκιαθω καταγγειλε απεριφραστα το πρωτο εξωεκκλησιαστικο καρκινωμα στην Ελλαδα!!
    Ζωγραφιζε με την απαραμιλλη πενα του τον τυπο του θρησκευτικου ανθρωπου που διαμορφωνε αυτη η σωματειακη ευσεβεια,την ηθικιστικη μονομερεια,υ π ο κ ρ ι σ ι α και επαρση που καλλιεργουσαν στις μερες του τα τοσα νεοπλασματα των ποικιλωνυμων σιλλογων των παραεκκλησιαστικων!!
    Ακολουθησαν αργοτερα καποιες εμμεσα διατυπωμενες επιφυλαξεις του Φωτη Κοντογλου γιαωτα θρησκευτικα σωματεια και τιποτε αλλο!
    Χρειαστηκε να πετσδουν εκατο περιπου χρονια απο την εμφανιση των εκκλησιαστικων καρκινωματων,για να υψωθει,το 1962, η πρωτη θαρραλεα επισκοπικη φωνη,που κατάγγειλε με απεριφραστη σαφηνεια και διαυγη εκκλησιαστικα κριτηρια το αντορθοδοξο συμπτωμα: ηταν ο επισκοπος και μητροπολιτης Κοζανης Διονυσιος( Ψαριανος) που εγραψε:Μια ειναι η αληθεια,οτι η Εκκλησια ειναι σωμα και αι θρησκευτικαι Οργανωσεις ειναι Σωματεια,δηλαδη παρασιτικοι οργανισμοι εις το Σωμα!!!!
    Βλεπε ” οικοδομη”,εβδομαδιαιο γραπτο κηρυγμα της μητροπολεως Σερβιων και Κοζανης,ετος Δ’ (1962), φυλ.34 και 37!!
    Ποσο λειπουν οι παραπανω φωνες σημερα που , τα παντα σκιαζει και τα πλακωνει η σκλαβια του κορονοιου!!
    Ποσο χρειαζεται ειδικα σημερα μια απαραμιλλη πενα του Παπαδιαμαντη,μια παρορμητικη φωνη του Κοντογλου και μια συνετη και γεματη σοφία παρουσια ενος Διονυσιου!!!

  3. Βεβαια μεσα στα ξεροχωραφα της εκκλησιας,υπαρχουν καποιες αμυγδαλιες,σκεπασμενες με ανθη,το λειμμα,το υπολειμμα,παπάδες που πραγματικα ειναι φιλοι του Χριστου!
    Τιμιοι,ταπεινοι και τιμουν το ρασο τους!!
    Που καμια σχεση δεν εχουν με τους δεσποτοκρατες,που χορταινουν και ξεδιψανε την την υποκρισια τους με περισσοτερη υποκρισια!!
    Τωρα με τον κορονοιο απογυμνωθηκαν απο τις αυτοκρατορικες τους στολες!!
    Για να δουμε μετα τον κορονοιο που τους τρανταξε,θα αλλαξουν γραμμη η και μετα θα συνεχισουν στον ιδιο χαβα;
    Γιατι αν συνεχισουν παλι με τα ψεκασματα και την αρνηση…..αυτοι θα ειναι υπευθυνοι για την πορεια της εκκλησιας, η οποια στα χερια τους,κινδυνευει να γινει φολκλορικο καταλοιπο του παρελθοντος!!
    Μη γενοιτο!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.