Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για τη δημιουργία Ε.Μ.Α.Κ. στην περιοχή



Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Δημιουργία Ε.Μ.Α.Κ. Δυτικής Μακεδονίας».

Στην ερώτηση, η οποία βασίζεται σε υπόμνημα του Σωματείου Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα ίδρυσης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) στην περιοχή.

Η ύπαρξη πεζοπόρου τμήματος με εξειδικευμένη εμπειρία στην διαχείριση περιπτώσεων διάσωσης, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την δημιουργία ενός τμήματος στην Δυτική Μακεδονία, όπως συμβαίνει εξάλλου και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ίδρυση Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαΐδα το 2017 ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας και διάσωσης στην περιοχή. Η κυβέρνηση πρέπει -σε μια περίοδο που τα επείγοντα περιστατικά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αυξάνονται- να κινητοποιηθεί ώστε να αυξήσει τις απαραίτητες δομές.

Σήμερα, στις 18:00, οι τρεις Βουλευτές θα συμμετέχουν στην διευρυμένη τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που επιφέρουν δραματική συρρίκνωση των φοιτητών και των τμημάτων στο Π.Δ.Μ..

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα
Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα
Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.