Η Π. Βρυζίδου για τα προβλήματα της ανεργίας των γυναικών στην Π.Ε. Κοζάνης με την έντονη για πολλά χρόνια εξορυκτική δραστηριότητα



Στα προβλήματα της ανεργίας των γυναικών στην ΠΕ Κοζάνης, με την έντονη για πολλά χρόνια, εξορυκτική δραστηριότητα, αναφέρθηκε η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας

Επίκαιρα προβλήματα των γυναικών παρουσιάστηκαν από το Δίκτυο Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας.

Το Δίκτυο Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών της Συνέλευσης, με τη συμμετοχή περισσότερων των εξήντα αντιπροσωπειών από τις συμμετέχουσες στη Συνέλευση χώρες. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας, κ. Παρασκευή Βρυζίδου.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών, κ. Maryse Gaudreault, παρουσίασε την Έκθεση Δραστηριοτήτων του Δικτύου για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Προβλήθηκε video με τη βραβευμένη με το Goncourt des lycéens 2020 συγγραφέα του βιβλίου “Les impatientes” κ. Djaïli Amadou Amal, η οποία μίλησε για τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι γυναίκες στην περιοχή του Sahel της Αφρικής, που εκτείνεται στα νότια της Σαχάρας, μεταξύ του Ατλαντικού Ωκεανού και της Ερυθράς Θάλασσας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής βίας εναντίον των γυναικών.

Ακολούθησε η παρουσίαση, από τις αρμόδιες εισηγήτριες, των εκθέσεων:

για την καταπολέμηση των παρενοχλήσεων των γυναικών εντός των κοινοβουλίων,

– για τη θέση των γυναικών στις εξορυκτικές βιομηχανίες,

– για την οικονομική αυτονομία των γυναικών,

– για την επιλογή εκπαιδευτικών κατευθύνσεων των κοριτσιών,

– για τη διαδικτυακή βία (cyberviolence) εναντίον γυναικών και παιδιών.

Ακόμη, επελέγη η ερώτηση που θα υποβληθεί από το Δίκτυο Γυναικών στη Γ.Γ. της Γαλλοφωνίας, την επόμενη εβδομάδα, στη σχετική διαδικασία της Ολομέλειας και εγκρίθηκε σχέδιο ψηφίσματος που θα υποβληθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια, σχετικά με την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας εναντίον γυναικών και παιδιών.

Η Ελληνίδα Βουλευτής κ. Παρασκευή Βρυζίδου, παρενέβη στη θεματική ενότητα «για τη θέση των γυναικών στις εξορυκτικές βιομηχανίες» ως καταγόμενη από την ΠΕ Κοζάνης, περιοχή με έντονη για πολλά χρόνια, εξορυκτική δραστηριότητα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί οι γυναίκες, καθώς οι ειδικότητες για εργασία στην εξορυκτική βιομηχανία απευθύνονται κυρίως σε άνδρες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία των γυναικών σ’ αυτές τις περιοχές.

 Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της ενεργειακής μετάβασης σε ΑΠΕ και της σταδιακής μείωσης της εξόρυξης λιγνίτη, η περιοχή δυσκολεύεται να δημιουργήσει νέες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνολικά η ανεργία και ακόμα περισσότερο η ανεργία των γυναικών.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να αναζητηθούν, με ανταλλαγή απόψεων, οι κατάλληλες λύσεις και προτάσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και παγκοσμίως, για τις περιοχές που πλήττονται από τη συρρίκνωση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων, λόγω της ενεργειακής μετάβασης.

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.