Ο Ελεήμων Κληρικός – Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπατσής



40 χρόνια αδιάλειπτης διακονίας!

Ναι επί 40 χρόνια έσκυβε πάνω στα προβλήματα μας για να μας συμβουλεύει, να μας προστατεύει, να μας βοηθά και να μας στηρίζει.

40 χρόνια  μεγάλης, τεράστιας υπομονής.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι τον ήθελε ο Θεός και παρά την επιμονή μας να μείνει και την λύπη για την απουσία του υποτασσόμαστε στο θέλημα Του.

Δικαίως θα του αποδώσουμε την προσωνυμία του ελεήμονος Κληρικού.

Το δόσιμο του και η ανθρωπιά του ήταν μοναδικά!

Εύχομαι ” ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου ” να τον κατατάξει εν σκηναίς δικαίων και σε εμάς να δώσει την εξ ύψους παρηγορίαν.

Δύσκολο πράγμα να χάνεις τον πνευματικό σου. Σου φεύγει η γή κάτω από τα πόδια.  Κόβεται ένα κομμάτι από την καρδιά σου.

Αλλά εμείς δεν πρέπει να στενοχωρούμεθα  «ὥσπερ οἱ λοιποί οἱ μή ἔχοντες ἐλπίδα».

Ο πνευματικός μας πατέρας, από σήμερα κιόλας, συλλειτουργεί στο Ουράνιο Θυσιαστήριο, κοντά στον Φιλομόναχο Επίσκοπος κυρό Αντώνιο, στον Επίσκοπο της αγάπης και της θυσίας κυρό Παύλο, με τον αγαπητό του γέροντα π. Γρηγόριο Δοχειαρίτη, με τον κατά σάρκα πατέρα του παπά-Λάμπρο, καθώς και με τον θεολογικό και πεφωτισμένο πνευματικό του π. Αθανάσιο Μυτιληναίο.

Αυτό πρέπει να μας αναπαύει διότι αυτό επιζητούμε σε όλη μας την ζωή.

Καλό Παράδεισο πατέρα μου!

Ιωάννης Αθ. Μπατσής

5 σχόλια στο άρθρο “Ο Ελεήμων Κληρικός – Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπατσής

  1. Για τους χριστιανούς αυτή η ζωή δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία!Είναι ένα μικρό κι ασήμαντο διάστημα για το πέρασμα στην αιώνια ζωή!Κάποια στιγμή θα βρεθούν με τους αγαπημένους τους,συγγενείς και φίλους!Για μας τους άθεους είναι (η ζωή) μοναδική και ανεκτίμητη!Μόλις επέλθει ο ”μεγάλος ύπνος” δεν υπάρχει τίποτα,εκτός του σκότους,που να μας περιμένει!Γιαυτό την αγαπούμε και την σεβόμαστε όσο τίποτε!

  2. 40 χρόνια αδιάλειπτης διακονίας!
    Οι άγιοι εκφράζουν την Εκκλησία, ΟΧΙ αυτοί που κατέχουν αξιώματα.

    ……Αλλά εμείς δεν πρέπει να στενοχωρούμεθα «ὥσπερ οἱ λοιποί οἱ μή ἔχοντες ἐλπίδα»…….

    Τον ελπίζοντα επι Κύριον έλεος κυκλώσει. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ !
    «Ο Θεός μου επί σοι πέποιθεν η ψυχή μου και εν τη σκιά των πτερύγων σου ελπιώ». Ψαλμός 56,2

    «ἐλπὶς ἀσεβοῦς ὡς χνοῦς φερόμενος ὑπὸ ἀνέμου καὶ ὡς λεπτὴ πάχνη ὑπὸ λαίλαπος διωχθεῖσα καὶ ὡς καπνὸς ὑπό ἀνέμου διεχύθη». ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

  3. Ελπιδες ευσεβων αμβρισιονιστων,καντιωτιστων και παρα εκκλησιαστικων σκοταδιστων,ψεκασμενων και αρνητων της λογικης,ως χνους και ως καπνος υπο ανεμου διεχυθησαν!
    Προσεχε μην σε ξεφυγει κανενα ” ως” !!
    ως τα περατα του κοσμου
    ως την ακρη της γης…τα λογια σου και τα εργα σου μεχρι την μυτη σου…και πισω….

  4. Βαλτε απο μια μερια τα οργισμενα κηρυγματα των” ευσεβων “δεσποταδων των υποκριτων και φαρισαιων των θεοκτονων,κατα τον Ανθιμο Αλεξπολεως, και απο την αλλη μερια τα μεγαλα λογια του Καζαντζακη που αφορισαν ,οι καντιωτο- ταλιμπανιστες,λογια που ξυπνουν τον ανθρωπο ….
    Τι ειπε ο Καζαντζακης απο τους μεγαλυτερους λογοτεχνες του κοσμου και ο μοναδικος που το εργο του μεταφραστηκε στις περισσοτερες γλωσσες του κοσμου” ρώτησα την (α) μυγδαλιά υπάρχει θεος;κι’ εκείνη σκεπαστηκε με ανθη”
    Ποιοι πιστευουν σε θεο;οι πρωτοι οι ιησουιτες και οι θεοκτονοι η ο Καζαντζακης;
    Αυτο και για τον παραπανω σχολιαστη που πνιγεται μεσα στα χνουδια,στις παχνες,στις λαιλαπες,στους καπνους και τα ανεμοσκορπισματατα….
    Ολος ο κοσμος υποκλινεται με σεβασμο μπροστα στην μορφη του Αετού και οχι στους ψυλλους τα ανεμοσκορπισματα….

    1. Η περίφημη χριστιανική αγάπη,γαρ!Αυτό με αρέσει σε αυτούς τους χριστιανοταλιμπάν!Μιλάνε για αγάπη με τόσο μίσος!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.