Γ. Χριστοφορίδης: «Τώρα στηρίζουμε επιχειρήσεις και ανέργους»



Στην Oικονομική Επιτροπή της 19ης Ιανουαρίου 2021 ήρθε για Έγκριση διάθεσης πίστωσης το θέμα που αφορούσε την ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου με τίτλο «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ, ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΣ» με προϋπολογισμό 4.146.798 €.

Σε πρώτη φάση το θέμα το εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Κασαπίδης.

Το έργο αποτέλεσε συνέχεια και άλλων παρόμοιων έργων που εντάχθηκαν και στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Συνολικά έργα περίπου 9.000.000 € που αφορούν επιχορηγήσεις και ανακατασκευές Ναών, δρομολογήθηκαν για χρηματοδότηση, αυτό τον ενάμιση χρόνο της περιφερειακής αρχής Κασαπίδη.

Η θέση μας όπως την εκφράσαμε στην Οικονομική Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη,

Εγκρίνουμε και ψηφίσαμε κάθε σωστική εργασία σε Ιερούς Ναούς που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα συντήρησης.
Όμως η διάθεση εκατομμυρίων ευρώ, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η Πανδημία έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού επιχειρήσεις και οδηγεί σε απελπισία τους ανέργους είναι λάθος.

Για αυτό το λόγο και προτείναμε με αυτά τα 4εκ€ της τελευταίας εισήγησης του Περιφερειάρχη, να στηριχτούν κατά προτεραιότητα με 2εκ€ οι άνεργοι συμπολίτες μας ξεκινώντας από τους μακροχρόνια ανέργους και με τα 2.000.000€ να αυξηθεί το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης λόγω covid, προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή από τον κ. Κασαπίδη.

Μας απάντησε ότι τα κονδύλια των δημοσίων επενδύσεων έχουν συγκεκριμένη αποστολή (!). Αυτό δεν ισχύει. Τα κονδύλια αναθεωρούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Άλλωστε γι αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες εγκύκλιοι του Υπουργείου Ανάπτυξης για την Αναθεώρηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων λόγω covid.

Γι αυτό τον καλούμε να αφήσει κατά μέρος τις αστείες δικαιολογίες και να βάλει επιτέλους σωστές προτεραιότητες για να μπει μπροστά η οικονομία και να καταπολεμηθεί η ανεργία.

ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ

Γιώργος Χριστοφορίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

4 σχόλια στο άρθρο “Γ. Χριστοφορίδης: «Τώρα στηρίζουμε επιχειρήσεις και ανέργους»

  1. Ποιός χ@ζει τους ανέργους και τις επιχειρήσεις!Μοναστήρια και εκκλησιές κοιτάξτε να κάνετε!Είναι τόσο λίγες που οι πιστοί δεν έχουν που να παν να λειτουργηθούν!

  2. Αίσχος. Προτείνω στη μικρή είσοδο, αντί του ευαγγελίου οι ιερείς να κρατάνε ψηλά ένα φυλλάδιο Lidl. Θα είναι πιο έντιμο και ειλικρινές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.