Ατομικός και κοινωνικός βιασμός – Γράφει ο Γιώργος Μητλιάγκας με αφορμή την οδυνηρή περιπέτεια της Σοφιας Μπεκατωρου



Με αφορμή την οδυνηρή περιπέτεια της Σοφιας Μπεκατωρου και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζει , με τη δημόσια συζήτηση που αναπτυσεται στα ΜΜΕ και κυριως στα Social media , εμφανιζεται το καλοπροαίρετο η το «βιαιο»ερώτημα πολλών : γιατί κατήγγειλε τώρα το βιασμό της και όχι πριν από 23 χρονια που τον υπέστη .

Αγαπητέ συμπολίτη μην απορεις και μάλιστα καποιες φορες με ειρωνικά σχόλια σε βάρος της Μπεκατορου … ότι δήθεν το κάνει αυτο «τώρα και μάλιστα μετά από είκοσι χρονια»για να δικαιολογήσει τον εαυτό της η ότι ισως παίζει πολιτικό παιχνίδι να βγάλει την κυβέρνηση της Ν Δ από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, αλλάζοντας την ατζέντα στα ΜΜΕ κ α.

Μάθε λοιπόν ότι ο βιαστής της ,μέχρι προχθες που έγινε η καταγγελία , ήταν στέλεχος της Ν Δ στο χώρο του αθλητισμού και διαγράφτηκε από τη Ν Δ μόλις έγινε δημόσιο θέμα και όχι πριν από τρεις μήνες που έγινε η καταγγελία της στην εισαγγελία , όπως είχε υποχρέωση να κάνει δια του κ Αυγενάκη .

Όσο για τα 23 χρονια που άργησε να το αποκαλύψει και τις ενδεχόμενες σκοπιμότητες η φοβίες που της καταλογίζεις , μόνο η ίδια μπορεί να το δηλώσει και όσες άλλες περιπτώσεις γυναικών πέρασαν η περνούν αυτό το γολγοθά στη ζωή τους..! Διότι δεν είναι μόνο οδυνηρή και καταδικαστέα αυτή καθ αυτή η πράξη σεξουαλικης βίας που υφίσταται καποια γυναίκα , αλλά η βίασθείσα φοβάται ότι θα έχει και άλλες σοβαρες ανητικες παρενέργειες στην περαιτέρω προσωπική και κοινωνική της ζωή , αν το αποκαλύψει οπως δήλωσε και η ίδια , καλωντας συγχρονως τις γυναικες να μιλησουν και να μη φοβούνται και το κρύβουν οπως αυτή..!

Κι αυτό χρειάζεται κότσια για να το κάνει κανεις , όπως και τους κοινωνικούς « βιασμούς»που γίνονται π χ από εργοδότες , όταν βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν ότι πήραν το δώρο κ α νομιμες παροχες, ενώ δεν τους τα δίνουν.

Γιατί δεν καταγγέλουν λοιπόν οι εργαζόμενοι αυτοί ένα τέτοιο σκάνδαλο..!

Προφανώς γιατί τους απειλούν ότι θα τους απολύσουν και ιδιαίτερα στις δυσκολες μερες που περναμε κυριως στην περιοχή μας με την ανεργία στα ύψη λογω της κρίσης ,της βίαιης απολιγνιτοποιησης και της πανδημιας και φοβούνται ότι δε θα μπορούν να βρουν εύκολα άλλη εργασια , για να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένεια και ιδιαίτερα να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους κλπ. κλπ .

Να ευχόμαστε λοιπον και να προσπαθούμε ατομικά και συλλογικά να μη συμβεί κάτι σχετικό στα παιδιά μας , στα εγγόνια μας η σε οποιονδήποτε άνθρωπο του περιβάλλοντος μας και ευρύτερα , από προσωπα που διαχειρίζονται οποιασδήποτε μορφης εξουσία , γιατί τότε όχι μόνο θα πονέσουμε αλλά μπορεί και να έγκληματησουμε αυτοδικωντας.!

Ζούμε λοιπόν σε ένα καθεστώς κάθε μορφης ατομικής και κοινωνικής βίας ,που έχουμε την υποχρέωση και τη δύναμη να το αλλάξουμε ουσιαστικά , αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αποβάλουμε προκαταληψεις ,φοβίες και δισταγμούς .

Η διαφορετικότητα στις απόψεις είναι πλούτος και ομορφιά όταν μας ενώνουν..! Ενώ αντίθετα με τις «εχθρικες»αντιπαραθεσεις οδηγουμαστε στη χειρότερη φτώχεια και ασχήμια …

Γιωργος Μητλιαγκας

16 σχόλια στο άρθρο “Ατομικός και κοινωνικός βιασμός – Γράφει ο Γιώργος Μητλιάγκας με αφορμή την οδυνηρή περιπέτεια της Σοφιας Μπεκατωρου

  1. Και πριν εικοσι χρονια και σημερα ο βιασμος ειναι βιασμος!
    το θυμηθηκε σημερα γιατι δεν το ξεχαδε ποτε!

  2. Πατρίδα που τα πάντα γκρεμίζονται, ξεπουλιούνται και ισοπεδώνονται στο όνομα του δήθεν.. «εκσυγχρονισμού» και της «προόδου» και στον βωμό των «διαφορετικοτήτων» και «ιδιαιτεροτήτων». Μιά Ελλάδα που νομοθετεί την ελευθερία στην βλασφημία των Θείων. Με τέτοιους τρόπους, διαδικασίες και μεθοδεύσεις θα επιτευχθεί ο «εκσυγχρονισμός της κοινωνίας»;
    Εκτός και αν… στόχος είναι αυτή η κοινωνία να γίνει κάτι άλλο, «Ένας εφιάλτης» κατά τον Σεφέρη.

  3. καταμαγια ολοι αυτοι οι ‘ καθως πρεπει” που αμφισβητουν τα οσα ειπε η ολυμπιονικης,ξερεις πολυ καλα που ανηκουν!
    Ανηκουν στους υποκριτες και τυπολατρες που ασχολουνται με τον χρονο που εγινε κατι τον τυπο και οχι με το τραγικο γεγονος και την ουσια του!!ειναι αυτοι που διυλιζουν τον κωνωπα..
    Ο χρονος δεν μετραει το ιδιο γιαυτον που περναει στην ζωη κατι το τραγικο και φοβερο!
    Ο βιολογικος χρονος ειναι ο ιδιος για ολον τον κοσμο!
    Ο ψυχολογικος χρονος μετριεται αλλιως!
    Μια ωρα πονου κραταει χρονια,μια ωρα χαρας κραταει δευτερολεπτα!!
    Διασκεδαζουμε,χορευουμε,γλενταμε και στο τελος λεμε: πως περασε η ωρα;
    Μια ωρα στο νοσοκομειο για να δουμε αγαπημενο μας προσωπο που ποναει,μοιαζει ενας χρονος!!
    Αυτα τα λεω για τους υποκριτες που αναρωτιουνται: γιατι τωρα;γιατι οχι χθες;απο φοβο;απο ντροπη και αλλα σαν κουτσομπολιδες της πλατειας!!
    Ποιοι μιλανε για ξεπουληματα,γρεμισματα,ισοπεδωσεις,ιδιαιτεροτητες και εφιαλτες;
    Αυτοι που δεν ανεχονται το δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ο!
    Αυτοι που η ζωη τους αρχιζει και τελειωνει με το: αρκει να μη συμβει σε μας!!
    Τα οργισμενα κηρυγματα ” πατέρων” τα θεοκτονα και ανθρωποκτονα..

    1. Για τον παραπάνω σχολιαστή πιστεύω πως υποννοεί ότι μάλλον υπάρχει σκοπιμότητα,γιατί αν δεν κάνω λάθος,έχουν εκλογές στην ιστιοπλοΐα!Και το εκμεταλλεύεται η κ. Μπεκατώρου για να πλήξει το προεδρείο!Δεν γνωρίζω,υποθέτω!

  4. Η φιλοσοφία δίδαξε στη θεωρία σωστά πράγματα , αλλά κανένας άνθρωπος δεν πείστηκε να ρυθμίσει τη ζωή του σύμφωνα με τις καλές θεωρίες, επειδή έλειπε από αυτές το θείο κύρος και η εσωτερική πληροφορία ( δεν ¨άγγιζαν¨ την ψυχή του, δεν ¨μιλούσαν¨στην καρδιά του).
    κ. Μητλιάγκα
    αν πιστεύω εγώ ότι είμαι προϊόν ζωολογίας θα κάνω αυτό που γουστάρω, θα κάνω το κέφι μου. Κανέναν διάολο δεν λογαριάζω. Μόνο τη φυλακή δηλ . τη δικαιοσύνη ας πούμε του Μητσοτάκη. Αλλά πολύ καλά ξέρετε την ανθρώπινη δικαιοσύνη , είναι σαν τον ιστό της αράχνης !
    Μια Γαλλίδα κυρία, δημοσιοποιώντας τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωνε ως ανήλικη στα χέρια ενός αδίστακτου παιδεραστή συγγραφέα – κυνηγού ανηλίκων -, «ξεβράκωσε» κυριολεκτικά ολόκληρη την «προοδευτική» διανόηση της Γαλλίας. Ηχηρά ονόματα, – επιστήμονες, φιλόσοφοι, συγγραφείς, φεμινίστριες, πολιτικοί αλλά και εφημερίδες(ΟΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ) – τα οποία διαμόρφωσαν τα πιστεύω τουλάχιστο μιας γενιάς, εκθρονίστηκαν από το πάνθεο των ανθρωπιστών, όταν ήρθαν ξανά στη δημοσιότητα η αγωνία και ο αγώνας του για τη νομιμοποίηση της παιδεραστίας.

    Ο Peter Singer υποστηρίζει την κτηνοβασία, την παιδοκτονία και την χρησιμοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες ως πειραματόζωα: και είναι ο πιο διάσημος «ηθικός φιλόσοφος» της εποχής μας.

    1. αν κατάλαβα καλά ο χωρίς θεό κόσμος έχει τον Peter Singerι για ημίθεο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ημίονο. Κάπως έτσι είναι τα υποκατάστατα του Θεού.

      1. Αναφέρει ένα όνομα,χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι πραγματικά είναι και έγραψε ο Σίγκερ (να αναφέρω εδώ πως είναι πρωτοπόρος,παγκόσμια,στον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων!Είναι υπέρ της διακοπής εγκυμοσύνης,αφού αποδειχθεί μετά από εξετάσεις πως το έμβρυο που θα γεννηθεί έχει τόσο σοβαρή αναπηρία που η ζωή του θα ήταν γεμάτη πόνο και δυστυχία,κατόπιν συμφωνίας γονέων και ιατρώνΑυτό,βασικά,θα ενόχλησε τόσο πολύ τους θρησκόληπτους)!Είναι πάντως λίγο περίεργο να διαμαρτύρονται για παιδοκτονία αυτοί που πιστεύουν πως ο Θεός τους διέταξε κάποιον να σφάξει το παιδί του για να αποδείξει την πίστη του σε αυτόν και αυτός ο ευσεβής (εγώ θα χρησιμοποιούσα την πασίγνωστη,παγκοσμίως,ελληνική λέξη) άρχισε,χωρίς δεύτερη σκέψη,να ακονίζει το μαχαίρι!Αν θέλετε να βρείτε ανωμαλίες,προστρέξτε στην Βίβλο και στα υπόλοιπα θρησκευτικά βιβλία!Απο όλα έχει ο μπαχτσές!Αιμομοιξίες,κερατώματα,,όλη την γκάμα δολοφονιών,και όλα όσα χρειάζονται να νοιώσει φρίκη ένας νορμάλ άνθρωπος!Σεβαστή η αγωνία σας,γιατί συρρικνώνεται η πελατεία σας επειδή,κυρίως νέοι,στρέφονται στην αθεΐα και στον ορθολογισμό,αλλά παραπάει να γράφετε ανοησίες!Ακου οι άθεοι είναι κτηνοβάτες,παιδεραστές και εγκληματίες!!!Αντε απο εκεί πέρα,πρωί-πρωί!

  5. Το καλουπι εσπασε...

    - Edit

    Απαντήστε

    Προιοντα ζωολογιας οι επιστημονες,φιλοσοφοι,συγγραφεις,φεμινιστριες,πολιτικοι κ.λ.π!
    Ειπε: ο κατ εικονα και καθ ομοιωση του θεου!!!
    Απο την ανθρωπολογια στην ζωολογια ενος παραεκκλησιαστικου δρομος!!
    Και αυτος ο ανθρωπος ανηκει στο ανθρωπινο ειδος!!
    Στην ψυχη του παραεκκλησιαστικου αυτου, καινε ακομα οι φλογες των ιερών εξετάσεων,
    μιλώντας για κτηνοβασιες,παιδοκτονιες,πειραματοζωα κ.λ.π!!
    ” ντρεπομαι που ανηκω στο ανθρωπινο γενος” ειπε ο Χορτον( προξενος της αμερικης) για τους τουρκους που καιγαν την Σμυρνη και τους Προσφυγες!!
    Και εμεις ντρεπομαστε που ξεπερασες τους τουρκους!
    Για το δημιουργημα του θεου..τον ταπεινο και αγνο και ανθρωπο που ζει μονος του στο βασιλειο των ….ζώων
    στον 15:33…

  6. Τα εγχώρια υποκαταστατα!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Σημερινε παραεκκλησιαστικε,ας αφησουμε την ζωολογια της ευρωπης( τι απαισια και σιχαμερη λεξη για να χαρακτηριζεις,πολιτικους,συγγραφεις,φιλοσοφους,φεμινιστριες της ευρωπης και να χρησιμοποιεις λεξεις που χρησιμοποιουσε ο πνευματικα διαταραγμενος καντιωτης και χρησιμοποιει το χουντικο καταλοιπο,ο αμβροσιος!) και ας ασχοληθουμε με υποκαταστατα και “ημιονους”( συ ειπας) της ελληνικης εκκλησιας!
    Ασε για λιγο στην ακρη τα ” μικυ μαους” του καντιωτη και του αμβροσιου που διαβαζεις και τα καραγκιοζλικια τους και διαβασε τα παρακατω βιβλια!Πριν ομως να σου πω,πως τα προσωπα που αναφερουν οι συγγραφεις
    εγω δεν τους κατατασσω στην ζωολογια,γιατι ειναι πολυ βορβορωδης λεξη,αλλα αφηνω εσενα οψιμο καταλοιπο της παρα- εκκλησισς και τους σχολιαστες να κρινουν και να καταταξουν τα μαργαριταρια και τους παρακατω “αδαμαντες” της ιερωσυνης!!
    Πρωτον το βιβλιο του δημοσιογραφου Γιαννη Γκινη( αθηνα 1978!),αρχισυντακτη της εφημεριδος βραδυνης ,της ελευθεροτυπιας,ελευθερου τυπου με τιτλο” ιεραρχες Διακονοι της Χουντας”.φακελλοι της ντροπης,εγκυκλιοι,ομιλιες,ευχεςαπορρητα εγγραφα!!
    Εκει να δεις με ονοματα,διευθυνσεις,αξιωματα και δικαστικες αποφασεις,εγκληματα πολιτικα,οικονομικα και κυριως σεξουαλικα “αγιοπατερων”, φωστηρων επταφωτων της Ουρανιας ελληνικης εκκλησιας και το βιβλιο του Γιώργου Μουστακη,Θεολογου και κοινωνιολογου με τιτλο” η γεννηση του χριστιανοφασισμου στην Ελλαδα”!
    Αν δεν τα βρεις,κατεβασετα απο το ιντερνετ!!
    Και ελα αφου τα διαβασεις,να μας πεις που υπαρχουν οι οριτζιναλ,τα αρχετυπα των ” ημιονων” ημιθεων και τα πραγματικα υποκαταστατα του Θεού!!
    Οταν χωριζετε τους ανθρωπους σε πιστους( σιγα την πιστη σας!) και σε ανηκοντες στην ζωολογια,δεν ξεφτιλιζτε μονο τον εαυτο σας,αλλα και την ιδια την πιστη,την αγαπη του Χριστου!!
    Ειστε τοσο υποκριτες που,ριχνετε τα ” άγια στην λάσπη και τοις κυσί “με τις καταταξεις των ανθρωπων,της διαφορετικης γνωμης στην ζωολογια!
    Διαβασε και το πλουσιο βιογραφικο του εκ Γρεβενων δημοσιογραφου Γιαννη Γκινη για να μην φανει οτι προκειται για καποιον ψεκασμενο σαν τους δυο παραπανω ιεραρχες της ” αγαπης”!
    151 σελιδες ειναι το βιβλιο του,αλλα αυτα που αναφερει μεσα τοσο ηχηρα,τοσο αληθινα,οσο χιλιαδες τομοι της πατρολογιας των υποκριτων και θεομπαιχτών!!

  7. Kozanilife,καταλαβαίνω πως μπορεί κάποια σχόλιά μου σας φέρνουν σε δύσκολη θέση!Ειδικά όταν αναφέρω ονόματα!Παρόλα αυτά αν νομίζετε πως θα χρειαστείτε τα πραγματικά μου στοιχεία,θα σας τα κοινοποιήσω αμέσως!

  8. Ζητω και εγω συγγνωμη και απο τον κ.Μητλιαγκα για το καλο του και ψαγμενο αρθρο του και απο το Κοζανη λαιφ ,γιατι σχολιαζω,κατω απο το αληθινο αρθρο ,σχολια αγανακτισμενων παραεκκλησιαστικων,οι οποιοι ως” στρεψοδικοι” και σκοταδιστες,κατατασσουν τους ανθρωπους στην ζωολογια,ανθρωπους επιστημονες,ανθρωπους απλους που το μονο εγκλημα τους ειναι : η διαφορετικοτητα!!
    Αν το προπυργιο του ωραιου,του μεγαλου και τ αληθινου,ο αθλητισμος ξεπεσε,φανταστειτε τι γινεται στον χωρο της” εκκλησιας” πολλα- πολλα χρονια τωρα!!
    Ενα μονο θα αναφερω ,ενα γεγονος!
    Στεναζει και βοα το πανελληνιο και η παγκοσμιος κοινοτητα ακομα σημερα με τις ασελγειες και τον κατ εξακουλουθηση βιασμο γυναικας απο τον Πρεβεζης ” αγιο” στυλιανο!!
    Φανταστειτε το μαρτυριο της φυλακισμενης πρεσβυτερας στα χερια και στις ξεφτιλισμενες ορεξεις ενος ” αγιου ιεραρχου”
    Ιεραρχη που ασελγουσε και ειχε ερωτικη σχεση με την συζυγο του Διακονου του!!!
    Μια ποινη γιατι ξεφτιλιζε το τιμημενο ρασο,μια ποινη γιατι ξεφτιλιζε μια γυναικα ,μια ποινη γιατι ξεφτιλιζε εναν ανδρα,μια ποινη γιατι ξεφτιλιζε εναν Διακονο,χιλιες ποινες γιατι ξεφτιλιζε τον χωρο της εκκλησιας!!
    Και το ποινολογιο της θεμιδος,εξαντληθηκε μονο σε εναν ” αγιο”!!
    Που να γραφούν τα υπολοιπα!!
    Το αγος της εκκλησιας!!
    Ντρεπεται η ντροπη;
    Και αυτος ηταν και υπευθυνος για την εθνικη και ηθικη διαπαιδαγωγηση των κομμουνιστων στη Μακροννησο!!
    Ο ανηθικος!εκανε ηθικη διαπαοδαγωγηση σε κομμουνιστες!!
    Και οι κομμουνιστες γελουσαν με την καταντια του!
    Ολα τα παραπανω ειναι αληθινα!
    Υπαρχουν και στο διαδικτυο!
    Υπαρχει και μπολικο φωτογραφικο υλικο απο τα εργα και τις ημερες του ” αγιου” που εξελεγη με την βοηθεια του Αγιου Πνευματος!!
    Εκει υπαρχει και φωτογραφια: ο ” υπερουρανιος αγιος” να μιλαει και απεναντι οι κομμουνιστες να σκανε απο τα γελια και οχι απο το πολυ ξυλο!!
    Γραφεις :φωτογραφιες αγιου στυλιανου πρεβεζης στο διαδικτυο,χωρις εισαγωγικα ομως……μη σας βγαλει τιποτα αλλο….κια εσται η εσχατη πλανη μειζων της πρωτης!!!
    Αιντε βρε υποκριτες,φαρισαιοι,οι διυλιζοντες τον κωνωπα και φθειρετε και διαφθειρετε ανθρωπους και συνειδησεις….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.