ΕΟΔΥ: Τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη 19/1 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κοζάνης – Ο χάρτης των κρουσμάτων



Σήμερα ανακοινώνουμε 566 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149462, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5786 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45808 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 225 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1037 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 30 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5518 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3254 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 19 Ιανουαρίου 2021:

(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

2 σχόλια στο άρθρο “ΕΟΔΥ: Τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη 19/1 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κοζάνης – Ο χάρτης των κρουσμάτων

  1. Από εκεί που με σκληρό λογκ ντάουν..παρουσίαζαν καμιά 50 άρια κάθε μέρα..και όλοι αναρωτιούντουσαν γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα..μόλις τους έπιασαν με τι γίδα στην πλάτη..και πήγε εισαγγελέα η υπόθεση..σε λίγες μέρες θα φτάσουμε με ανοιχτά μαγαζιά σε μηδενικά κρούσματα…ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΡΙΣΤΩΝ
    Υ.Γ η αστυνόμευση τον μέτρων πάει περίπατο,άμα πήγε το θερμόμετρο -10 δε βλέπεις ξανά περιπολικό άμα δε βγει ο ήλιος και δεν πάει τουλάχιστον +2 c δε βγαίνουν..είπαμε να το παίξουμε λίγο εξουσία να κόψουμε και κάνα πρόστιμο σε κάνα φουκαρα κάνα τριακοσαρι…όχι να φάμε τον νταιρε όλο άμα ζεστάνει ο καιρός θα ξανά βγούμε να μοιράσουμε τριακουσαρια στον κουσμακι επί άσκοπου μετακίνησης μπαλουρδος σπικινγκ

  2. Θεμα αισθητικης!!στελιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Τα παντα στην ζωη ειναι θεμα αισθητικης!
    Δεν ειναι εκτος θεματος,εχει σχεση το σχολιο μου με τον εμβολιασμο!!
    Τα παντα θεμα αισθητικης!!
    Και η ενδυματολογικη μας παρουσια και η πολιτικη μας!!
    Ειναι δυνατον πρωθυπουργος να εμβολιαζεται γυμνος σαν θερμαστης απο την μεση και πανω;οπως ελεγε ο Σταυριδης στα κιτρινα γαντια;
    Οταν εμβολιαζομαστε στο χερι δεν ξεντυνομαστε για να μπουμε στην κολυμβηθρα!!
    Η ξεβλαχια χτυπησε κοκκινο,σπασαν τα κοντερ της πολιτικης και μουσουλινειας αβελτηριας!!
    Και το ΣΚΑΙ αν εβγαινε ο Τσιπρας και ο Κουτσουμπας να εμβολιαστουν με ανοιχτο το πουκαμισο σαν τον δακη και τον τερη χρυσο της δεκαετιας του εβδομηντα,θα ειχαν συνδεσεις μερα- νυχτα με το κεντρο εμβολιασμου και θα ξεφτιλιζαν τους δυο παραπανω πολιτικους!!
    Αν το εμβολιο γινοταν στην μεση μας,πως θα πηγαινε να εμβολιαστει ο πρωθυπουργος της αισθητικης; μονο με το αρωμα του,οπως κοιμοταν η Μεριλιν Μονροε;
    Ενας απο τους γυρολογους που κτιζουν το ιματζ του πρωθυπουργου δεν βρεθηκε να τον σοβαρέψει;
    Γελοιοτητες!αστειοτητες!
    Οταν η εξουσια σε απογυμνωνει….
    Ολα ειναι θεμα αισθητικης!!
    Και η ανεργια που τωρα χτυπαει κοκκινο,ειναι θεμα αισθητικης!!
    Και η οικονομια που βουλιαζει δυο χρονια σχεδον,ειναι θεμα αισθητικης!!
    Και η απαξιωση των σχολειων και γενικα της εκπαιδευσης με την ιδιωτικη εκπαιδευση και τα κάλλετζ!ειναι θεμα αισθητικης!!
    Και η νεα αστυνομια για τις διαδηλωσεις ειναι θεμα αισθητικης!
    Και τα νεα αστυνομικα τμηματα των πανεπιστημιων,ειναι θεμα αισθητικης!
    Οτι δεν τολμησαν πολιτικοι της χωρας,οτι δεν εκανε η δικυατορια,να εχει αστυνομια στα πανεπιστημια,το εκανε ο μητσοτακης!
    Ειναι θεμα αισθητικης!
    Που να ησουν και πρωθυπουργος το βραδυ του Πολυτεχνειου….θα ψαχναν σημερα αρχαιολογοι να βρουν που ηταν το Πολυτεχνειο!
    Ειναι θεμα αισθητικης!
    Δυο υπουργοι τα πνευματικα παιδια του παπαδοπουλου,ειναι υπουργοι!!
    Ειναι θεμα αισθητικης!!
    Και ο βασιλιας ειναι γυμνος….απο την μεση και πανω και ο λαος …..ειναι ξεβρακωτος απο την ” μεση και κατω”
    Ειναι θεμα αισθητικης!!
    Βρε αιντε βρε νηστκά γατιά!μη σας στειλω πουθενα αλλου πρωι- πρωι και θα ειναι θεμα αισθητικης ΜΟΥ!!
    Μας μπλοκαρατε με τις παραισθησεις της αισθητικης σας!!
    Εγω γυμνος ξεκινησα
    Εγω πηγαινω μονος!!
    Αλλο εμβολιο σας χρειαζεται…..εκεινο δεν τρυπαει το μπρατσο,εχει τρυπα και μπαινει μονο του και λεγεται ψ η φ ο σ υ λ λ ε κ τ η ς!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.