Πρύτανης του ΠΔΜ Θ. Θεοδουλίδης: «Δραματικές επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εάν επιβληθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής»



«Δραματικές» χαρακτήρισε τις επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, οι οποίες και θα προκύψουν εάν επιβληθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ο ίδιος περιέγραφε στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδουλίδης η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο καθορίζεται η «Βάση Εισαγωγής» των φοιτητών στις σχολές επιλογής τους, θα πλήξει 10 από τα 22 τμήματα με τον αριθμό των εισακτέων να μειώνεται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμα και πιθανότατα να κλείσουν. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου επεσήμανε ακόμα ότι θα πληγούν κυρίως η πόλη της Κοζάνης αλλά και των Γρεβενών, καθώς από τους 1.717 φοιτητές που εισάγονται θα φτάσουν μόλις τους 453 κάνοντας λόγο για ποσοστό μείωσης της τάξης του 42%. Λιγότερες, σημείωσε θα είναι οι απώλειες για την Καστοριά, την Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα.

Ο κ. Θεοδουλίδης, σημείωσε ακόμα για την συγκεκριμένη εξέλιξη θα ενημερωθούν οι Βουλευτές οι και οι φορείς της περιοχής και προγραμματίζεται σύσκεψη με την Σύγκλητο των Πρυτάνεων να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ωστόσο μετέφερε στο Σώμα τη διαβεβαίωση της Υπουργού πως θα υπάρξει μέριμνα για τα περιφερειακά ιδρύματα, εκφράζοντας την ανησυχία του παράλληλα για την βιωσιμότητα πολλών τμημάτων που απειλούνται.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του ο κ. Θεοδουλίδης υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο θα ξεκινήσει ένας κύκλος αντιπαλότητας ανάμεσα σε πόλεις, ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

4 σχόλια στο άρθρο “Πρύτανης του ΠΔΜ Θ. Θεοδουλίδης: «Δραματικές επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εάν επιβληθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής»

  1. Δηλαδή ο κ. Θεοδουλίδης είναι υπέρ του να μπαίνουν φοιτητές με βαθμό 2 και 3. Δεν τιμάς την επιστήμη σου αγαπητέ. Γίνε πολιτικός καλύτερα.

  2. Δε πειραζει,,ετσι κι αλλιως τα διαμερισματα που ξενοικιασαν οι φοιτητες τα νοικιασανε σε πακιστανους…σε προσφυγες ηθελα να πω ρεει το χρημα γινονται οι δουλιτσες

  3. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τη μόρφωση και το ακαδημαικό μέλλον των παιδιών μας………… Κοιτάξτε ξεδιαντροπιά…..

    κύριε θεοδουλίδη πείτε μας τί έχετε κάνει τόσα χρόνια για να ανεβάσετε τη βάση εισαγωγής των τμημάτων σας?????
    τι κάνατε για να αυξήσετε την αξία των τμημάτων σας για να εισέρχονται μαθητές με καλύτερους βαθμούς???

    Όλα για μια καρέκλα και μια ταμπελίτσα…………………… Μόνο αυτό σας προσδιορίζει τελικά………………………….
    Κρίμα……. Σας λυπάμαι

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.