Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν οι 18 πρώτοι ηλικιωμένοι στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης – Με 100 ραντεβού ημερησίως θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Δεκαοχτώ ηλικιωμένοι από τους 23, που έλαβαν μήνυμα για να εμβολιαστούν κατά του covid 19 προσήλθαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τόσο η χιονόπτωση όσο και οι χιλιομετρικές αποστάσεις αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντας για τους 85χρονους και άνω, που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, ανανεώνοντας όμως το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν από την ερχόμενη Δευτέρα με τα ραντεβού από βδομάδα να φτάνουν τα 100 ημερησίως.

Εν τω μεταξύ είκοσι ηλικιωμένοι από τους 21, που έκλεισαν ραντεβού με την άυλη συνταγογράφηση, εμβολιάστηκαν επίσης το Σάββατο και στο «Μποδοσάκειο «Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με τις λίστες των ενδιαφερομένων να αυξάνονται, όπως φαίνεται από την ερχόμενη βδομάδα, αγγίζοντας τα 100 άτομα ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής στην ειδική πλατφόρμα, να δηλώνουν την συμμετοχή για τον εμβολιασμό τους, εφόσον υπάρχει κενό δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και κλείνοντας παράλληλα ραντεβού και αφού πληρούν τις προϋποθέσεις θα προσέλθουν στο αντίστοιχο Νοσοκομείο όπως και θα ενημερωθούν με μήνυμα.

Τέλος να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τον εμβολιασμό κατά του covid19 από κάθε γωνιά της Π.Ε Κοζάνης, που το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, σε πολλές των περιπτώσεων δυσκολεύει την μετακίνηση των ηλικιωμένων. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που ζητούν να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας που θα εξυπηρετούν τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.