Π.Ε. Κοζάνης: 16 μηχανήματα στη μάχη για τον αποχιονισμό – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο



Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην Π.Ε. Κοζάνης, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται στους δρόμους από χθες το βράδυ που ξεκίνησε η χιονόπτωση.

Στο Δήμο Κοζάνης ελεγχόμενη είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στις τοπικές κοινότητες Σιδερών, Λιβερών και Νέας Χαραυγής, ενώ έχουν ανοίξει και κτηνοτροφικές μονάδες στην Ακρινή.

16 μηχανήματα αποχιονισμού βρίσκονται στις επάλξεις

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ.Δουγαλή θα ξεκινήσει και ο καθαρισμός μέσα στην πόλη της Κοζάνης.

Χωρίς προβλήματα λόγω του χιονιού και στο Δήμο Εορδαίας

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

Ανοιχτοί παραμένουν οι δρόμοι κ στο Δήμο Σερβίων, ενώ στην μάχη για τον αποχιονισμό βρίσκονται 25 μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ποντίκη, αρκετά δύσκολη ήταν η κατάσταση σε αρκετές κοινότητες μεταξύ αυτών Σέρβια, Καστανιά, Λιβαδερό Τρανόβαλτο Ελάτη, ενώ ανοιχτή παραμένει και η περιοχή Καλύβια στο Σαραντάπορο.

Υπό έλεγχο η κατάσταση και στο Δήμο Βελβεντού όπου πριν από λίγη ώρα τα μηχανήματα έφτασαν και σε εγκλωβισμένες κτηνοτροφικές μονάδες.

Στο Δήμο Βοΐου συνεχίζεται ο αποχιονισμός, στις 53 τοπικές κοινότητες κ τις απομακρυσμένες περιοχές για να κρατηθεί ανοιχτό το δίκτυο. Σύμφωνα με την αστυνομία αλυσίδες χρειάζεται σε όλο το επαρχιακό κ εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε Κοζάνης.

Χιονόπτωση από νωρίς το πρωί στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο

Χωρίς προβλήματα διεξάγονταν από νωρίς το πρωί η κυκλοφορία στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της ΠΕ Κοζάνης, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η χιονόπτωση έχει δημιουργήσει σημεία παγίδες.

Το ύψος του χιονιού έφτανε στα 10 εκατοστά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους ενώ μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα και με την αστυνομία δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν χιονολάστιχα και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου – ΕΡΤ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.