Λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση ζητά ο Λάζαρος Μαλούτας λόγω των καιρικών συνθηκών – Επιστολή στην υπουργό Παιδείας



Με επιστολή του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κοινοποιεί το αίτημα του για λειτουργία των σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τηλεκπαίδευση. Στην επιστολή της 15ης Ιανουαρίου 2021, ο κ. Μαλούτας ζητά την επανεξέταση του θέματος της επαναφοράς στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε τοπικό επίπεδο, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Ο Δήμος Κοζάνης καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, έλαβε και εφάρμοσε αυστηρά τα μέτρα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες όμως ημέρες δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ως απόρροια της επιστροφής των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις αίθουσες διδασκαλίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Εφόσον η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες αερισμού (αερισμός αιθουσών, ανοικτά παράθυρα) που απαιτούνται λόγω covid-19, δημιουργούνται απαγορευτικές συνθήκες εκπαίδευσης τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος στην περιοχή μας, κρίνεται αποφασιστικής σημασίας για εμάς, να προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, παρά να εφησυχάζουμε σε μια εκ των υστέρων καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη μας τις επιδημιολογικές συνθήκες, θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021 και μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Κατά συνέπεια και με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα της επαναφοράς σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών.».

4 σχόλια στο άρθρο “Λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση ζητά ο Λάζαρος Μαλούτας λόγω των καιρικών συνθηκών – Επιστολή στην υπουργό Παιδείας

  1. Συγχαρητήρια στον κ. Γιάννη Τσιομπάνο που είχε την ιδέα και το γνωρίζουν πολύ και Ίδη έχει γνώση και η κ. υπουργός.

  2. Να ρίξει αλάτι στους δρόμους που έχουν παγώσει, ο κ Δήμαρχος ,να βάλει πετρέλαιο στα σχολεία και να αφήσει την τηλκπ/ση. Θυμήθηκε ξαφνικά τα παιδιά !Βέβαια η πρόταση αυτή δεν του κοστίζει και τίποτα! Να φανεί ντε και καλά ότι και κάτι έκανε! Ζούμε στην εποχή του “φαίνεσθαι”

    1. Τα πες όλα..που εν μέσω πανδημίας δεν υπήρχαν καθαρίστριες στα νηπιαγωγεία..που το πάμε..μόνο στη κοζαναρα ..αυτά ..για κάνα φανό να ανάψει καλός είναι…για τίποτα άλλο.κλεισανε τους δημότες με πλαστά στοιχεία πανδημίας.και μυνηση δε πήγε να κάνει..που να κυβερνούσε και το κόμμα του..από της 1 το μεσημέρι θα μας έκλεινε μεσα..ένας ακόμα δήμαρχος κομματικού σωλήνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.