Απάντηση του ΕΟΔΥ για την ετεροχρονισμένη δήλωση κρουσμάτων: «Δεν επηρέασε σε κανένα επίπεδο την εισήγηση για λήψη περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Κοζάνης»



Σε απάντηση κακόβουλου και συκοφαντικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», σχετικά με την ετεροχρονισμένη δήλωση κρουσμάτων από ιδιωτικό εργαστήριο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δηλώνει τα εξής:

· Στον ΕΟΔΥ λαμβάνει χώρα συνεχής και ενδελεχής ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνάρτηση με επιπρόσθετους δείκτες για την πορεία της πανδημίας, όπως τα δεδομένα από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η πίεση στο σύστημα Υγείας (νοσηλείες σε απλές κλίνες, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και έκβαση των ασθενών), ο δείκτης θετικότητας των εργαστηριακών εξετάσεων και η παρουσία ευπαθών ή ευάλωτων ομάδων στον πληθυσμό κάθε περιοχής. Το σύνολο των πληροφοριών που προκύπτουν αξιολογούνται καθημερινά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εισηγούνται μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

· Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί, ότι όλες ανεξαιρέτως οι αναλύσεις έχουν ως βάση την ημερομηνία δειγματοληψίας των κρουσμάτων και όχι την ημερομηνία δήλωσής τους στο μητρώο COVID-19.

· Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει επιληφθεί, μετά από σχετική ενημέρωσή της, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται καθυστερημένη δήλωση κρούσματος από υπόχρεο στο μητρώο COVID-19.

· Το ανωτέρω γεγονός δεν επηρέασε σε κανένα επίπεδο την εισήγηση για λήψη μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς την περίοδο εκείνη (Νοέμβριος 2020) το επιδημιολογικό φορτίο στην ΠΕ Κοζάνης ήταν ούτως ή άλλως υψηλό.

7 σχόλια στο άρθρο “Απάντηση του ΕΟΔΥ για την ετεροχρονισμένη δήλωση κρουσμάτων: «Δεν επηρέασε σε κανένα επίπεδο την εισήγηση για λήψη περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Κοζάνης»

  1. Με τα διπλά μητρωα? Λογικά ούτε αυτό επηρέαζε.. Γενικά βασικά δεν επηρεάζει τιποτα τη γαματη δουλειά όλων σας

  2. Παιδιά ουτε ότι μας κλείσανε πρωτοχρονιά γιατί βαλαν τα κρούσματα από τις καλόγριες μια βδομάδα μετά.. Ούτε τα διπλά βιβλία που κρατούσαν.. Και στη τελική αφού όλα τα μαγαζιά δουλεύουν κανονικά γιατί διαμαρτυρομαστε? Τι α καμς να μαλωεις?
    Γελοίοι

  3. ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ!!!! Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ….ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

  4. Δυστυχώς έχει χαθεί εδώ και καιρό κάθε αξιοπιστία στους ειδικούς και δεν υπάρχει διαφάνεια πουθενά.. Έτσι, δεν μπορείς να προστατεύσεις τη δημόσια υγεία. Η Κοζάνη έγινε εύκολος στόχος εδώ και καιρό από κυβερνητικές πρακτικές και δυστυχώς συνεχίζεται και στην πανδημία. Πολλά μπράβο στον Περιφερειάρχη και στους 4 βουλευτές της ΝΔ που προασπίζουν το προσωπικό του συμφέρον από το κοινωνικό.. Η περιοχή ρημάζει και οι ΝΔκράτες πετάνε χαρταετό, εκτός από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κοζάνης που κατηγορεί ανθρώπους που πεινάνε.

  5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ?
    ΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.