Με επιπλέον εργαστηριακούς ελέγχους εντείνεται ο έλεγχος των εκτροφών γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία



Με επιπλέον εργαστηριακούς ελέγχους εντείνεται η παρακολούθηση και ο έλεγχος των εκτροφών των γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία για τον ιό SARS – COV- 2.

Με δαπάνες της Περιφέρειας και σε συνεργασία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της με τον ΕΟΔΥ και το ΕΚΕΤΑ και εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιούνται εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις ανίχνευσης του ιού SARS – COV- 2 σε δείγματα γουνοφόρων ζώων από εκτροφές και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, αναλύεται το γονιδίωμα των ιικών στελεχών που απομονώνεται από τα προσβεβλημένα ζώα, ώστε να διερευνάται η πηγή μόλυνσης των θετικών εκτροφών.

Το σύνολο των ελέγχων εντατικοποιείται με σκοπό τη στενότερη παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας στα γουνοφόρα ζώα και την άμεση αντίδραση σε πιθανά ευρήματα που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.