Γ. Ζεμπιλιάδου: «Πανδημία στη Δυτική Μακεδονία: Η μεγάλη συνομωσία της σιωπής!»



Επεισόδιο 1ο: Εγκληματική Αμέλεια. Τα θετικά κρούσματα όχι μόνο δεν στάλθηκαν στον ΕΟΔΥ αλλά δεν ενημερώθηκαν και δεν ιχνηλατήθηκαν οι ασθενείς. Τα «Φουσκωμένα ετεροχρονισμένα » κρούσματα και ο μονίμως αναρμόδιος Περιφερειάρχης

Η πρόσφατη αναστάτωση της Κοινωνίας στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην ΠΕ Κοζάνης για τα στοιχεία των κρουσμάτων που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ, είναι η κορυφή του παγόβουνου στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία.

Το βροντοφωνάξαμε από τον Οκτώβριο ακόμη και μετά ξανά στις 19 Δεκεμβρίου όταν ανακοινώθηκαν τα πρόσθετα μέτρα στην Π.Ε. Κοζάνης χαρακτηρίζοντας τους διοικούντες σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια «Ανίκανους, ανάλγητους και μοιραίους …».

Το επαναλάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου, όπου χαρακτηρίσαμε «εγκληματική» τη διαδικασία διαχείρισης της Πανδημίας από πλευράς Κυβέρνησης-ΕΟΔΥ- Περιφέρειας. Είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα. Δεν μπορεί να διαχειρίζεται κανείς μια τοπική κρίση μέσω Αθηνών. Δεν κερδίζεται η μάχη χωρίς Επιτελείο και χωρίς Σχέδιο. Δεν μπορεί η ευθύνη να πετιέται σαν τον «μουντζούρη» από τον έναν στον άλλον και από τον Περιφερειάρχη στην 3η ΥΠΕ, στον ΕΟΔΥ και την Αθήνα. Τοπικά όλοι ευχαριστημένοι έδιναν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον και θύμωναν με τον συνδυασμό μας, γιατί επιμέναμε να έχουμε απάντηση στο εύλογο γιατί: Γιατί η ΠΕ ήταν τρεις μήνες σε σκληρό lock down; Απάντηση τότε δεν πήραμε και ξέραμε ότι τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Οι εξελίξεις δυστυχώς μας επιβεβαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο.

Χθες στις 12 Ιανουαρίου, μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, ότι τα κρούσματα Κορωναιού πότε ήταν 15, πότε 21 και πότε 53 χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται.

Εξαφανισμένοι οι Βουλευτές, εξαφανισμένος ο τοπικός εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, εξαφανισμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, και ένας Περιφερειάρχης που όταν εμφανίστηκε δήλωσε ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει!
Δεν ήξερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου, δεν ήξεραν οι Δήμαρχοι που είχαν άλλα στοιχεία από τον τοπικό ΕΟΔΥ.
Όλοι, μαζί με μια εμβρόντητη κοινωνία, ενημερώθηκαν από δημοσιογραφική πηγή!

Ακόμη και μια μέρα μετά, η ενημέρωση για το τι πραγματικά συνέβη, ήρθε από δημοσιογραφικό site.
Η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Περιφερειάρχης μια μέρα μετά για να ανακοινώσει αυτά που ήταν ήδη γνωστά, μας άφησε άφωνους…

Μια διάτρητη διαδικασία. Ένα ιδιωτικό εργαστήριο που κανείς δεν έλεγχε πότε έστελνε τα δείγματα στην Αθήνα (;) ή μήπως τα έστελνε(;) Που δεν καταλάβαινε κανείς πώς γίνεται αφού το εργαστήριο ήταν συμβεβλημένο με το Νοσοκομείο να μη δίνει λογαριασμό; Δεν ενημέρωνε; Στην σύσκεψη γιατί δεν ήταν ο Διοικητής να δώσει απαντήσεις;
Οι αναλύσεις θετικών κρουσμάτων έφθασαν λέει στον ΕΟΔΥ δύο μήνες μετά! Γιατί; Ποια ήταν η απάντηση του εργαστηρίου;

Και ποιος θα απαντήσει στους ανθρώπους που ήταν ασθενείς και δεν το ήξεραν; Που δεν είχαν έγκαιρα θεραπεία … και σε αυτούς που αρρώστησαν επειδή δεν είχαν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους;

Η Περιφέρεια και ο Τοπικός ΕΟΔΥ δεν γνώριζαν πόσα τεστ για κορωνοϊό γίνονταν καθημερινά ανά Δήμο; Αν όχι πώς ήξεραν ότι είναι επαρκή; Αν ναι πώς δεν κατάλαβαν ότι δεν έβγαινε ο λογαριασμός τότε και τώρα;

Σε μια ΠΕ που την επισκέφθηκαν τρεις Υπουργοί απλά για να εξαγγείλουν σκληρά μέτρα, κανείς δεν κατάλαβε το χάος;
Αναρμόδιοι όλοι. Μα τότε τι έλεγαν στις συσκέψεις; Αφού τα στοιχεία τα είχε ο ΕΟΔΥ στην Αθήνα τι έκαναν όλοι αυτοί στην Κοζάνη με τον αναρμόδιο Περιφερειάρχη;

Όμως το πλέον κρίσιμο ερώτημα είναι ένα: Όντως δεν ήξερε ο Περιφερειάρχης για το πώς «φούσκωναν» τα κρούσματα, ή ήξερε και δεν μίλαγε;

Αν ήξερε και δεν μίλαγε είναι τραγικό, αν όμως δεν ήξερε και δεν μίλαγε – όπως ο ίδιος λέει – αυτό είναι ακόμη πιο τραγικό

Ότι και αν από τα δυο συμβαίνει έχουμε ήδη την απάντηση γιατί πάμε ως περιοχή από το κακό στο χειρότερο.

Δεν ξέρουμε αν μετά από αυτόν τον ολέθριο τραγέλαφο που κόστισε στην κοινωνία και την οικονομία, με οικογένειες που θρήνησαν απώλειες και ανθρώπους που έχασαν το βιος τους, η Κυβέρνηση αναθεωρήσει την καταστροφική της πολιτική στην Περιφέρεια μας, οι κυβερνητικοί βουλευτές ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους και ο Περιφερειάρχης καταφέρει να βρει την σοβαρότητα και την ευθύνη που η θέση που κατέχει απαιτεί.

Στην αρχή μιας νέας Χρονιάς, που ολόψυχα ευχόμαστε να είναι καλύτερη για όλους, τίποτε δεν μας αφήνει να αισιοδοξούμε για τα επόμενα

Επεισόδιο 2ο: Ο αναρμόδιος Περιφερειάρχης που ξαφνικά έγινε αρμόδιος για την Μετάλλαξη του Κορωνοϊού στα Μινκ

Η μεγάλη συνωμοσία της σιωπής στο δεύτερο σκέλος της συμπίπτει με ένα πρόσθετο πολύ σοβαρό θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και πάλι στις 12 Ιανουαρίου.

Ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο iatropedia.gr και το  Protagon.gr,  δήλωσε  ότι βρέθηκαν οι ίδιες μεταλλάξεις κορονοϊού σε ανθρώπους και μινκ στη Δυτική Μακεδονία.

Το θέμα μετάδοσης του ιού στα Μινκ είχε ξανααπασχολήσει την Περιφέρεια στις 13 Νοεμβρίου του 2020. 

Τότε ο Περιφερειάρχης, με αφορμή τα πρωτοεμφανιζόμενα  κρούσματα σε φάρμες Μινκ στην Περιφέρεια, σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε, δήλωνε, χωρίς αναφορά σε κάποια εξειδικευμένη επιστημονική πηγή, ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί από τα Μινκ στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα ανέφερε:  «…μπορεί να μεταδοθεί η ασθένεια από τον άνθρωπο στα Μινκ αλλά δεν υπάρχει το αντίστροφο τουλάχιστον στην πατρίδα μας…»

Ο συμμετέχων σε εκείνη την Συνέντευξη Τύπου, τοπικός εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, είτε γιατί συμμετέχει σε αυτήν την «Συνομωσία της Σιωπής», είτε γιατί δεν γνώριζε, δεν παρενέβη να διορθώσει τον ομιλούντα Περιφερειάρχη, ο οποίος στη συνέχεια μας  διαβεβαίωσε ότι «Η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα» (!) 

Το πόσο πολύ ελέγχονταν η κατάσταση το διαπιστώσαμε τελικά όταν  βρεθήκαμε αφενός σε σκληρό lock down για τέταρτο μήνα τώρα και αφετέρου ενώπιον των δηλώσεων του Καθηγητή   με εξειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία κου Θάνου. 

Ο κος Θάνος, στις 12 Ιανουαρίου στην συνέντευξη του ανέφερε αυτολεξεί «..Αναλύσαμε κορωνοϊούς που έχουν απομονωθεί από τα μινκ. Ανακαλύψαμε ότι οι ίδιες μεταλλάξεις που υπάρχουν στον άνθρωπο, υπάρχουν και στα μινκ. …». Και παρακάτω: «Βρήκαμε τα ίδια μεταλλαγμένα στελέχη σε 120 ανθρώπους. Τα μεταλλαγμένα στελέχη, όμως, μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και γι’ αυτό ελέγχουμε τώρα την κοινότητα στη Δυτική Μακεδονία, δηλαδή ακόμη 150 – 200 δείγματα σε Καστοριά, Γρεβενά και Κοζάνη» και συνέχισε «Δεν έχει γίνει ακόμα λεπτομερής ανάλυση της διασποράς του ιού στην περιοχή. Δηλαδή έχουμε αλληλούχιση του γονιδιώματος μόνο σε 120 άτομα στα οποία εντοπίσαμε αυτές τις μεταλλάξεις» 

Ο κ. Θάνος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη γενετική χαρτογράφηση της πανδημίας μέσω αλληλούχισης του γενετικού υλικού του κορονοϊού (VIROME) στη Χώρα μας αναφέρει επίσης «… Καθώς ο κορονοϊός μεταδίδεται από τον άνθρωπο στα μινκ, ακολούθως στα ζώα αποκτά καινούργιες μεταλλάξεις και μετά μεταφέρεται και πάλι με τις μεταλλάξεις αυτές στον άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χιλιάδες ζώα έχουν σφαγιαστεί στην Ελλάδα (εδώ) και εκατομμύρια ζώα σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Δανία (εδώ).» 

Δηλαδή ο υπεύθυνος για τη γενετική χαρτογράφηση της πανδημίας στη Χώρα μας, έβγαλε επιστημονικά άκυρο το συμπέρασμα που βιάστηκε να βγάλει τον Νοέμβριο, ο μη επιστημονικά αρμόδιος Περιφερειάρχης.

Ίσως γι αυτό  ζητήθηκε, με ταχύτητα αστραπής, από τον κο Θάνο να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Η ανασκευή των δηλώσεων του κατά την άποψη μας δεν αλλάζει την ουσία των όσων είπε, δηλώνοντας  «δε υπάρχει προς το παρόν καμία συσχέτιση των αυξανόμενων κρουσμάτων σε κατοίκους της περιοχής σε σχέση με τα γουνοφόρα ζώα και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει και ανησυχία». 

Με λίγα λόγια άφησε να εννοηθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται και με άλλα δείγματα και προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία…

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.