Π. Κουκουλόπουλος: «Ο υπουργός Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης για τον τραγέλαφο της ετεροχρονισμένης καταγραφής κρουσμάτων στην περιοχή»

Ο υπουργός Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης για τον τραγέλαφο της ετεροχρονισμένης καταγραφής κρουσμάτων στην περιοχή.

Ο Περιφερειαρχης στη σημερινή συνέντευξη προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα. Όταν ένα κρούσμα δεν δηλώνεται κεντρικά στον ΕΟΔΥ δεν υπάρχουν οδηγίες στο άτομο που νόσησε ούτε πολύ περισσότερο ιχνηλάτηση των επαφών του.

Την ίδια στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι τα κρούσματα που δηλώθηκαν με δίμηνη καθυστέρηση ανέρχονται ήδη σε 49 και όπως προκύπτει από τη σημερινή ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Η παρέμβαση της δικαιοσύνης , όπως αναφέρθηκε, είναι αυτονόητη ωστόσο αυτό που προέχει όλων είναι να σπάσει το ταχύτερο μια πολύ σοβαρή αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Το υπουργείο λογικά πρέπει να έχει ήδη πλήρη εικόνα για την εγκληματική αμέλεια κάποιων και κυρίως ποιοί είναι αυτοί. Η εξακρίβωση των αιτίων, η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών θέλουν το χρόνο τους, η διοίκηση όμως οφείλει να λειτουργήσει αυτοτελώς και τάχιστα ενημερώνοντας τους πολίτες για τις ενέργειες της.

Με όλο το σεβασμό στο θεσμικό ρόλο του βουλευτή η άμεση ενημέρωση των πολιτών προηγείται του κοινοβουλευτικού ελέγχου τόσο γιατί αφορά τη δημόσια υγεία αλλά και γιατί αυτοί υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της αβελτηρίας του συστήματος καταγραφής.

Άμεση ενημέρωση τώρα και μια μεγάλη συγνώμη χρωστάει ο κύριος Υπουργός στην τοπική κοινωνία.

Πάρις Κουκουλόπουλος

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.