Αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε Κοζάνης την Τρίτη 12 Ιανουαρίου – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με την κατανομή των κρουσμάτων

Σήμερα ανακοινώνουμε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146020, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5651 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44252 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

337 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 234 (69.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.977 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3149 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 12 Ιανουαρίου 2021:

(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

4 σχόλια στο άρθρο “Αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε Κοζάνης την Τρίτη 12 Ιανουαρίου – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με την κατανομή των κρουσμάτων

  1. Οι ασπιδες του κορονοιου

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο Πειραιας 49 κρουσματα,Κοζανη 53!!
    Και ανοιξαν τα σχολειααααα!!
    Μάλλον αυριο θα πρεπει να τα κλεισουν,αλλιως τα πραγματα αγριεύουν!!
    Και υποτιθεται εχουμε αυστηρο λοκ νταουν!!
    Καποιοι βαζουν τα παιδια μπροστα για ασπιδες!
    Καποιοι το παραεβγαλαν τα ματια!!
    Απο αυριο μαζι με την κουβερτα και ενα ρατζο,να μενουν τα αγγελουδια στο σχολειο,να τρωνε ντελιβερυ και να κοιμουνται με την αγαπημενη τους δασκαλα και εκεινη,να τους λεει παραμυθια,μεψρι να τα παρει ο υπνος!!
    Και το πρωι να τους ξυπναει οχι το ρολοι και οι μαναδες τους,αλλα ο φοβος του κορονοιου!!
    – Κυρία,Κυρία ποτε θα κλεισουν τα σχολεια,για να παμε στο σπιτι μας;

  2. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ-ΦΥΛΑΚΗΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ.

  3. Πως γίνεται κάθε φορά να αυξάνονται τα κρούσματα…???? Από πού είναι τα στοιχεία…??? Είχαμε μεν διπλάσιους ελέγχους αλλά το νούμερο…δεν κολλάει… Κάτι δεν πάει καλά… μάλλον μας δουλεύετε.Και να υπολογίσουμε ότι στα τεστ της Κυριακής για τους δασκάλους ήταν όλα αρνητικά.Ξαφνικα από που προέκυψε τέτοια αύξηση…???
    .

    1. – ένας τρόπος να “αναγκαστείς” να κάνεις το εμβόλιο.
      -κρούσματα. τι ακριβώς είναι; ασυμπτωματκοί φορείς ή νοσούντες ; έχει μεγάλη σημασία.
      – Δ.Κούβελας: Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ.
      Οι θετικοί κατά 99.9% ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ θανατηφόρο ιό

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.