Ενημέρωση του Στάθη Κωνσταντινίδη αναφορικά με το ζήτημα των ελεγχόμενων εκρήξεων σε ορυχεία της ΔΕΗ

Μετά από επικοινωνίες μου με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δρεπάνου και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με την από 26.11.2020 επιστολή μου ζήτησα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναζητηθεί κάθε δυνατότητα για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιεί ο στρατός στα όμορα ορυχεία της ΔΕΗ, καθώς και να ερευνηθούν οι τυχόν προκληθείσες ζημιές και η δυνατότητα αποκατάστασής τους.

Με την από 29.12.2020 απαντητική επιστολή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκα για τις αναγκαίες καταστροφές κατασχεθέντων εκρηκτικών υλών, για την μετακίνηση των ελεγχόμενων εκρήξεων σε μεγαλύτερη απόσταση από κατοικημένες περιοχές, για τη μείωση της ποσότητας των εκρηκτικών υλών κατά 40%, για τις ενέργειες ενημέρωσης του πληθυσμού και για την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Κατά συνέπεια, όσοι πολίτες έχουν υποστεί ζημία από την παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά στοιχεία στο Δήμο Κοζάνης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Επιτελάρχη Αντιπτέραρχο Ιωάννη Γκοντικούλη για τη συνεργασία και την ανταπόκριση.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.