Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα κορονοϊού της Κυριακής 10/1 – Πόσα κρούσματα εντοπίζονται σε Κοζάνη και Δυτική Μακεδονία



Σήμερα ανακοινώνουμε 445 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 144738, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5616 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43776 (30.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

353 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 243 (68.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.954 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5263 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3107 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 10 Ιανουαρίου 2021:

(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

3 σχόλια στο άρθρο “Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα κορονοϊού της Κυριακής 10/1 – Πόσα κρούσματα εντοπίζονται σε Κοζάνη και Δυτική Μακεδονία

  1. Αλεπον τρωει κι η ζεπιρα πρεσκεται!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Σημερα λογω αυξημενης θεροκρασιας,βουλιαξαν οι παραλιες απο κοσμο στην αθηνα,καφες,κρασι στην αμμουδια,σε αποσταση αναπνοης,βουτιες και ηλιοθεραπεια απο τα συναισθηματικα σκαμπανεβασματα των αθηναιων!!
    Αυτοι οι αθηναιοι οι ανθρωποι και εμεις στην επαρχια οι υπανθρωποι!!
    Κατα εκατονταδες αλλοι που κρυωναν, πηραν τα βουνα ,,βουλιαξαν και την Παρνηθα,πιο πολυς ο κοσμος απο το χορταρι στην Παρνηθα!!
    Εμπρος!εμπρος!στον δρομο που ανοιξε ο κούλης ο αρχηγος!!
    Απλως αυτος πηγε στην Παρνηθα εναν μηνα πριν,για να προετοιμασει το εδαφος για την σημερινη ομαδικη αποδραση των αθηναιων,των ανθρωπων αθηναιων και των υπανθρωπων της επαρχιας,βεβαιως!βεβαιως!!
    Εκει στο αθενς,στους πολιτισμενους,δεν υπαρχουν ελεγκτικα οργανα,δεν υπαρχει αστυνομευση,δεν υπαρχουν χειροπεδες;
    Α! μπα!
    Εκει βουλιαξαν οι παραλιες και οι Παρνηθες γιατι ειναι αθηναιοι,κατω απο το αυλακι!!
    Εδω αν βγει κανεις και πουλαει,φασκομηλο,χαμομηλι,ριγανη και δικταμο και λιγο τσαι του βουνου,οχι της Παρνηθας,θα πεσουν πανω του στρατιες αντιαγγέλων,λεφουσια και ασκερια οπλισμενων αντι- φλόιντ και με διακριτικη παρεμβαση θα του περασουν ,αυτα τα ομορφα βραχιολακια,αξεσουαρ που πανε ασορτι με τον πωλητη τον παγωμενο,βρεγμενο και χιονισμενο που πουλαει δικταμο…
    Ω! Εισαγγελεις του ποινικου δικαιου!!
    Ω!Δικαστες της παρανομιας!Αναλαβατε εργον!!
    Δικαστε με την μεγαλυτερα των ποινων,καταδικαστε τον εγκληματια,καταδικαστε την παρανομια στο προσωπο του Ελληνα εγκληματια που πουλουσε …δικταμο και πορτοκαλια και παρεβη θεσμοθετημενους νόμους και εκαμεν επαναστασιν ,παρεβη το συνταγμα,πουλώντας δικταμο και παρανομη ριγανη!!
    Ετοιμαστε τοπο στου Γουδη,την ωρα δεν γνωριζουμε της Εκτελέσεως,μαλλον πριν την ανατολη του ηλίου γινονται αυτες!!
    Οι αθηναιοι οι ασπιλοι,οι αμολυντοι,οι αχραντοι και οι της επαρχιας σπιλωμενοι,μολυσμενοι,ανηθικοι!!
    Τελικα οι νομοι βγηκαν για την κοζανη μονο;
    Και ειπε ο της αχρηστειας: τα λεω στην πεθερα για να τα ακουει η νυφη!
    Εχουμε ολα τα αλλα τα βασανα,μας ειπε και πεθερες!!
    Εδω αξιζει αυτο το γνωμικο που λενε οι φιλοι μου οι Ποντιοι και κρυβει μεγαλη σοφια” αλεπόν τρώει κι’ η ζεπιρα πρεσκετα!!
    Η αλεπου ετρωγε το φαγητο και το κουναβι ετρωγε το ξυλο απο τον λύκο και πρήζονταν!!
    Ποια η αλεπου και ποια η ζεπιρα;
    Βρεστε και σεις κατι!!ολα ετοιμα τα θελετε;
    Παντως αυριο που θ ανοιξουν τα σχολεια θα βουλιαξουν οι δρομοι της Κοζανης απο μαθητες,οπως η αθηνα απο εκδρομεις και τουρισμό!
    Απο την κωμωδια στο δραμα,ενος ΜΙΚΡΟ-κούλη δρομος!!

  2. Αλεπον τρωει κι η ζεπιρα πρεσκεται!στελιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Ηλθαν και οι αθηναιοι να μας εξομοιωσουν με τις πεθερες και τα κουναβια!εγω παντως ειμαι με τα κουναβακια,αφου τα μινγκ τα προλαβαν και εγιναν Ιφιγενειες!
    Στο τελος βλεπω με το κλεισιμο και την φτωχεια στην περιοχη να γινομαστε χρυσομαλλα δερατα( σκετα δερματα)
    Και αυτη η μυθολογια…..τα ηξερε ολα αυτα που….. ξαναγινονται παλι….

  3. Αλεπον τρωει κι η ζεπιρα πρεσκεται!στελιος

    - Edit

    Απαντήστε

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ηλθαν και οι αθηναιοι να μας εξομοιωσουν με τις πεθερες και τα κουναβια!εγω παντως ειμαι με τα κουναβακια,αφου τα μινγκ τα προλαβαν και εγιναν Ιφιγενειες!
    Στο τελος βλεπω με το κλεισιμο και την φτωχεια στην περιοχη να γινομαστε χρυσομαλλα δερατα( σκετα δερματα)
    Και αυτη η μυθολογια…..τα ηξερε ολα αυτα που….. ξαναγινονται παλι….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.