Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως τη Δευτέρα και από άνοιξη… χειμώνας μέσα στην εβδομάδα



Πολύ υψηλές για την εποχή θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες το διήμερο Κυριακής 10/01 και Δευτέρας 11/01 στα κεντρικά και νότια τμήματα, ως αποτέλεσμα των θερμών αέριων μαζών πάνω από τη χώρα μας. Όμως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από την Τρίτη 12/01 οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, μέσα στην εβδομάδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται η κίνηση των αέριων μαζών στην Ευρώπη από την Κυριακή 10/01 έως και την Πέμπτη 14/01, όπως εμφανίζεται στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων), ενώ διακρίνεται η υποχώρηση των θερμών και η κάθοδος των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας.

Βίντεο. Η εκτιμώμενη θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων) τις επόμενες ημέρες, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Το επίπεδο των 850 hPa, χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.

Αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Κυριακή 10/01, σύμφωνα με τα δεδομένα του μοντέλου πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών της Κυριακής 10/01, παρουσιάζονται στο παρακάτω Σχήμα.

Σχήμα. Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 10/01, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Πηγή: meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.