Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης το Σάββατο 9 Ιανουαρίου – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και η γεωγραφική κατανομή



Σήμερα ανακοινώνουμε 800 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 144293, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5598 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43583 (30.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

362 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 250 (69.1%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.954 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5227 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3087 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 9 Ιανουαρίου 2021:

(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

2 σχόλια στο άρθρο “Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης το Σάββατο 9 Ιανουαρίου – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και η γεωγραφική κατανομή

  1. Και έπεφτε πολυ βροχη...Στ.

    - Edit

    Απαντήστε

    Μας περασαν σημερα η πατρα και οι σερρες!
    Καθολου κλεισιμο εκει δεν βλεπω γιατι μαλλον στην πατρα μυρισε καρναβαλι και στις σερρες γιατι εκει υπαρχουν 4 βουλευτες της ν.δ,εκ των οποιων δυο υπουργοι,υπουργοι καραμανλης της αγνωστης οικογενειας στον λαο και γνωστης στην εξουσια των βολταιρισμου και του νεποτισ-, μου και της αραμπατζη και δυο βουλευτες,λεονταριδης και χατζη- βασιλειου!!
    Αν εχεις και υπουργους,πως θα κανεις ολικο λοκ νταουν;
    Στις επομενες εκλογες,τι θα παρουν οι υπουργοι;
    Αν τολματε κλειστε τις σερρες!!
    – την δευτερα ανοιγουν τα σχολεια!!
    – γιατι ν ανοιξουν τα σχολεια;
    – και ποιοι θελετε ν ανοιξουν;
    – ν ανοιξουν τα καταστηματα.
    – και γιατι ν ανοιξουν τα καταστηματα;
    – ποιοι θελετε ν ανοιξουν;
    Και περναει ο καιρος και φθανουμε στο πασχα μερια,παιζοντας την …κολοκυθια οι επαίοντες!!
    Προ- τεινω ,ως ελαχιστος των ελαχίστων,ανοιγμα της αγορας και οχι των σχολειων!!
    Η μηχανη σκουριασε και πρεπει να παρει μπροστα!!
    Οι ειδικοι λενε πως παμε για τριτο τσουναμι κρουσματων!!
    Δεν βλεπω τι σκοπο εχει η εναγωνιος σπουδη της κορης Κεραμ- έως να ανοιξει τα σχολεια!!
    Βιαζεται ισως να ” βελτιωσει” το γνωστικο επιπεδο των σχολειων και εκπαιδευτικων,υπακουοντας στα κελευσματα της δευτερης πατριδος της,της αμερικης,για βιαστικη εξισωση,πανεπιστημιων και καλετζ απο το Καλουμπια!!
    Αν σημερα κυρια κορη του κεραμοποιου εισερχονται στα πανεπιστημια με χθαμηλη( χαμηλη) βαση με ποια βαση θα εισερχονται στα πανεπιστημια μελλοντικως,οταν στα καλετζ( κολλεγια) εισαγονται ανευ εξετασεων;
    Γεμισε η χωρα με καλετζ,ακομα και στον αρινταγα καποιο θα εγκαινιαζεται τουτες τις στιγμες!!
    Αυτα μηπως δεν τα συζητατε με τον υφυπουργο παιδειας του Μπλεκ με τα του οποιου εχετε – συχνας επαφας;-
    Αφηστε τα σχολεια τωρα και τον φοβο σας τον μεγαλο και τα κροκοδειλια σας δακρυα και μη θελετε ,μεσουντος του κορονοιου,να συντριψετε” ως σκευη κεραμεως” ,ψυχολογικα εννοω,μαθητες και δασκαλους!!
    Αν ανοιξετε τα σχολεια,η διασπορα λογω μετακινησης χιλιαδων μαθητων ανα την επικρατεια και χιλιαδων συνοδων αυτων,θα γιγαντωθει και μετα παλι απο την αρχη!!
    Και εαν αυτα δεν σας τα λενε υπουργοι της αμερικης μετα των οποιων εχετε αλισβερισι και αν αυτα δεν σας τα υπενθυμιζουν οι δικηγοροι της αμερικης,μιας και ειστε μελος του δικηγορικου συλλογου της αμερικης,ας τα ακουσετε απο τους ειδημονες και επαιοντες περι τουτων,απο τους δασκαλους και καθηγητες,τους οποιους πολυ σεβεστε και αγαπατε για το εργο που προσφερουν χρονια τωρα σε σχολεια με ελλειψεις υποδομων,που πορρω απεχουν απο τις υποδομες των κολλεγιων στα οποια φοιτησατε εσεις και ολοι οι της αριστειας,ων ουκ εστιν αριθμος….
    Εξ αλλου τι αριστοι θα ησασταν ,εαν δεν σπουδαζατε στα famous american colleges !!
    Και αν παραβλεπετε και υπιτιματε ολους τους παραπανω,ακουστε εναν δασκαλο που για πολλα χρονια και ειδικα τους βροχερους μηνες,μετακινουσε τα θρανια απο δω και αποκει,για να μην βρεχονται τα γλυκα παιδια του,οι αγαπημενοι του μαθητες και τα βιβλια τους,απο την στεγη που εσταζε βροχη και κρυο…
    Ξεχασα ομως το ονομα του……
    Και έπεφτε πολυ βροχη….
    Τωρα ο δασκαλος οπως μαθαινω….ειναι μακρυα απο τα αγαπημενα του σχολεια και τους μαθητες του,απο το καλοκαιρι θαρρω…και καθε φορα που βρεχει….κατι θυμαται…καπου αλλου ταξιδευει ο λογισμος του…
    Και επεφτε πολυ βροχη

  2. Σοβαρές κατηγορίες κατά Μητσοτάκη από το Politico για τα εμβόλια
    AddThis Sharing Buttons
    Share to FacebookShare to TwitterShare to PrintFriendlyShare to E-mailShare to Περισσότερα…10

    Μία αποκαλυπτική έρευνα του Politico για το θέμα των εμβολίων, της Ευρωπαΐκής Ένωσης και των κρατών – μελών, κάνει μία απίστευτη αποκάλυψη αναφορικά με την Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσίευμα χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αρνητικό παράδειγμα όσον αφορά την συμφωνία με την Ευρωπαΐκή πολιτική για τα εμβόλια, αποκαλύπτοντας ότι για έναν ανεξήγητο λόγο η Ελλάδα δεν παρήγγειλε ούτε τα μισά από τα εμβόλια που δικαιούτο βάσει της συμφωνίας με την ΕΕ!

    Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στην ασυδοσία της Γερμανίας, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές ότι κάποιες κυβερνήσεις δεν παρήγγειλαν τα εμβόλια που δικαιούντο, για να μπορέσει η Γερμανία να υπερβεί το δικό της όριο. Όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για ένα βαρύτατο κατηγορώ – έστω και με τη μορφή υπαινιγμού – για την ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή θυσίασε την υγεία των Ελλήνων προς όφελος της Γερμανίας.

    Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στις συμφωνίες που έκανε Γερμανία εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, συμφωνίες μάλιστα που έκανε και η Κύπρος! Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαινε και κατακεραύνωνε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που πρότεινε και η Ελλάδα να κάνει ακριβώς το ίδιο.

    Στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα, αναφέρονται η Πορτογαλία και το Βέλγιο.

    Με λίγα λόγια, βάσει της έρευνας του διεθνούς μέσου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορείται ότι δεν άσκησε τα δικαιώματα της, προς όφελος της Γερμανίας. Θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωές 1 εκατομμυρίου Ελλήνων, οι οποίοι θα αργήσουν να εμβολιαστούν ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Και η έρευνα αυτή του περιοδικού απαιτεί άμεση απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, διότι μία τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη, αν οχι εγκληματική.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.