Στο Τσοτύλι Βοΐου οι 103 δόκιμοι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας – Την Δευτέρα η επίσημη τελετή έναρξης



Στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής δημοτικής αστυνομίας στο Τσοτύλι Βοΐου Κοζάνης, έφθασαν χθες οι 103 δόκιμοι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας, προκειμένου την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των σπουδών τους, στην περιοχή.

Στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής στο Τσοτύλι, ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου να είναι λειτουργικοί οι χώροι να υποδεχθούν τους 103 δόκιμους πυροσβέστες, μετά την πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας , να υπάρξει παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας της Πτολεμαϊδας, στο Βόϊο.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζευκλής, τόνισε ότι «με την άφιξη των δόκιμων πυροσβεστών και την εκπαίδευση τους στο Τσοτύλι, θα αξιοποιηθεί η πρώην σχολή της περιοχής, για την οποία είχαν επενδυθεί περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ, το 2004».

Σχετικά με τις αντιδράσεις στην περιοχή της Εορδαίας που κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαϊδας, ο Δήμαρχος Βοϊου, αναφέρθηκε σε πληροφορίες που έχει από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με τις οποίες «θα αυξηθεί ο αριθμός των σπουδαστών της πυροσβεστικής και η διάρκεια των σπουδών τους, με αποτέλεσμα η επόμενη σειρά να είναι με 180 δόκιμους πυροσβέστες και να εκπαιδεύονται μαζί 2 και 3 σειρές δοκίμων, ώστε η Πυροσβεστική Ακαδημία από 210 άτομα να φθάσει τα 380, έχοντας στο ενεργητικό της και το παράρτημα στο Τσοτύλι Βοϊου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.