Χριστοδουλάκης από Κοζάνη: «Η πανδημία είναι παρούσα και απαιτεί σχέδιο και στήριξη στην πράξη»



Το πρωί της Πέμπτης 7/1, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μαζί με τον βουλευτή και υπεύθυνο ΚΤΕ Υγείας Ανδρέα Πουλά, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάρι Κουκουλόπουλο και τοπικά στελέχη, βρέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπου επισκέφθηκαν το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης και το «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Εκεί, συναντήθηκαν με φορείς των εργαζομένων των νοσοκομείων και τις διοικήσεις τους, ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, και ευχαρίστησαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνει με αυταπάρνηση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Παναγιώτη Πλακεντά, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρη Τζεβεκίδη και εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων της πόλης.

Σε συνέχεια των συναντήσεων αυτών, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε σήμερα στην Κοζάνη, σε μία από τις από τις περιοχές που δοκιμάζεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, από την πανδημία του κορονοϊού. Βρεθήκαμε εδώ για να συζητήσουμε από κοντά με τους τοπικούς φορείς, και κυρίως με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Να τους ευχαριστήσουμε για τον καθημερινό τους αγώνα και να τους εκφράσουμε την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση μας. Με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Βλέπουμε δυστυχώς την κυβέρνηση, ειδικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να λειτουργεί απόλυτα σπασμωδικά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες. Με τη στρατηγική του «ράβε-ξήλωνε», με μοναδικό εργαλείο τα σκληρά lockdown και χωρίς κανένα σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας. Με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που ανακοινώθηκαν να είναι ακόμα στα χαρτιά, υποδεικνύοντας τον ελλιπή σχεδιασμό και την έλλειψη προετοιμασίας ακόμα και στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Με την έλλειψη διαφάνειας, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της, την επιλεκτική αποφασιστικότητα, να κάνουν τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβερνητική διαχείριση.

Και ειδικά για την περιοχή της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, συνολικά, με τα προβλήματα της να είναι υπαρκτά και ανεξάρτητα από το βάρος της πανδημίας, απαιτείται σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ένα σχέδιο δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο ώστε η περιοχή να μπορέσει να παραμείνει κοινωνικά δυναμική, οικονομικά ενεργή και πληθυσμιακά ανθηρή, σε ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στο δρόμο για την μετά-λιγνίτη εποχή.»

Από τα parapolitika.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.