Το νέο έτος αλλιώς – Του Απόστολου Παπαδημητρίου

Το παρελθόν έτος σημάδεψε η αποκληθείσα πανδημία εκ της επιδρομής του κορωνοϊού. Πολλοί ανέλυσαν τις επιπτώσεις αυτής τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας. Κάποιοι, ιδίως πολιτικοί και μεταξύ αυτών και δικοί μας, τόνισαν ότι η ζωή μας στην μετά τον κορωνοϊό εποχή θα είναι σημαντικά διαφορετική! Με βάση τα λεχθέντα θα αποτελέσει η πανδημία ορόσημο. Αλλά ορόσημο δεν αποτέλεσε η πανδημία της ισπανικής γρίπης, που προκάλεσε κατά πολύ περισσότερα θύματα, ούτε η ασθένεια του AIDS, που στην εμφάνισή της είχε κατατρομοκρατήσει. Λογοτέχνης μας, προ δεκαετιών, είχε προτείνει να διαχωριστεί εκ νέου η ιστορία της ανθρωπότητας σε προ και μετά Χιροσίμα εποχή. Το αρχικό γράμμα της ιαπωνικής πόλης είναι το ίδιο με το αρχικό του Χριστού, του τόσο αντιπαθούς κατά τη νεωτερικότητα.

Το διαφορετικό, κατά τον χαρακτηρισμό, δεν αναπαύει τον άνθρωπο που προσδοκά. Αυτός διαχρονικά ελπίζει να προκύψει στο μέλλον κάτι καλύτερο και μόνον ως τέτοιο προσμένει το διαφορετικό. Θα γίνει λοιπόν καλύτερος ο βίος μας στην μετά τον κορωνοϊό εποχή; Τα χαρακτηριστικά του καλύτερου, ευρύτατης αποδοχής στον κόσμο μας, μπορούμε να τα συνοψίσουμε στα ακόλουθα: Να βελτιωθεί η υγεία μας, να εδραιωθεί η ασφάλειά μας με την επικράτηση της ειρήνης στον πλανήτη, να βελτιωθεί το επίπεδο βίου με την αύξηση του εισοδήματός μας. Τί από αυτά προσδοκούμε ότι θα πραγματοποιηθεί στην μετά τη λήξη της επιδημίας εποχή; Μάλλον τίποτε. Μήπως το διαφορετικό, που «προφητεύουν» οι εντολοδόχοι πολιτικοί θα είναι επώδυνο για την ανθρωπότητα;

Κύριο γνώρισμα της μετά τον Β΄ μεγάλο πόλεμο του 20ου αιώνα είναι η διεθνοποίηση του κεφαλαίου και η τρομακτική σώρευση χρήματος στα χέρια ελαχίστων ανθρώπων. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι οι οικονομικά κυρίαρχοι, το 1% του πληθυσμού, με τη βοήθεια των πλουσιοπάροχα αμειβομένων υπηρετών τους, πολιτικών, οικονομολόγων και άλλων, που αποτελούν το 4% του πληθυσμού, καταδυναστεύουν το 95% των συνανθρώπων μας. Δυστυχώς μόνο το 5% των καταδυναστευομένων κατανοεί τα συμβαίνοντα και αντιδρά στα σχέδια των ισχυρών. Έχει γραφεί ότι κατά το παρελθόν έτος, επωφελούμενοι από την επιδημία, οι οικονομικοί κροίσοι σώρευσαν περί τα 10 τρισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ. Ασφαλώς όταν κάποιος κερδίζει κάποιος άλλος χάνει. Έχασαν αρκετοί, που, πανικόβλητοι σε κλίμα τρομοκρατίας, έσπευσαν να πωλήσουν μετοχές. Έχασαν άλλοι, και κυρίως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, λόγω συρρίκνωσης της αγοράς. Έχει γραφεί ότι η πανδημία απειλεί περί το 1,5 δισεκατομμύρια εργαζόμενους. Για τη φτωχοποίηση της μεσοαστικής τάξης δεν γίνεται λόγος για πρώτη φορά. Συνεπώς από πού να προσδοκά ο φτωχός αύξηση του εισοδήματός του, όταν ο αυτάρκης γίνεται φτωχός και ο πάμπλουτος πλουσιότερος; Μήπως εναποθέτει τις ελπίδες του στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πλουτοκρατών, που στοχεύουν στην αναδιανομή του πλούτου;

Ο 21ος αιώνας δεν σημαδεύτηκε ακόμη από γενικευμένη πολεμική σύγκρουση. Σημαδεύτηκε όμως από πολλούς τοπικούς πολέμους με εμφανέστατους τους σκοπούς: Την καταστροφή χωρών, που δεν είναι αρεστές στους κρατούντες, την αρπαγή του πλούτου τους, την εξαθλίωση των λαών τους και την πώληση όπλων, για να μη μένουν οι βιομηχανίες στρατιωτικού εξοπλισμού αδρανείς. Θα αποφύγουμε στο μέλλον έναν κατά πολύ φοβερότερο από αυτούς του παρελθόντος πόλεμο; Το εγγυάται μήπως αυτό πείρα μας από την προσβολή εκ του κορωνοϊού; Αλλά δεν επέδρασε σωφρονιστικά η φοβερή καταστροφή της Χιροσίμας και του Ναγκασάκι. Μπορεί να ποθούμε την ειρήνη και να ευχόμαστε για την επικράτησή της ίσως όλοι, όσοι ανήκουμε στο 95% που αναφέραμε. Όμως τους πολέμους τους αποφασίζει το 1% και τους κηρύσσει το άλλο 4%.

Τα ποσά που δαπανήθηκαν σε όλες τις χώρες που προσέβαλε ο ιός, για την αντιμετώπισή του, ασφαλώς και θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους λαούς. Η έρευνα στον τομέα της υγείας θα θέσει στη διάθεση του ανθρώπου νέα εφόδια προς αντιμετώπιση των ασθενειών. Ο εγωπαθής όμως δυτικός άνθρωπος, τα χαρακτηριστικά του οποίου διακρίνουν και τον Νεοέλληνα πλέον, παραβλέπει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη. Κατ’ έτος 10.000.000 παιδιά πεθαίνουν από πείνα ή από εύκολα αντιμετωπίσιμες ασθένειες και μάλιστα κατ’ οίκον στον δυτικό κόσμο. Ο αριθμός αυτός είναι τρομακτικός συγκρινόμενος με τον αριθμό των θυμάτων του covid-19, τα οποία είχαν ηλικία κατά πολύ μεγαλύτερη από το προσδόκιμο βίου στις φτωχές χώρες και επί πλέον σημαντικό ποσοστό θα κατέληγε σε σύντομο χρονικό διάστημα από υποκείμενο νόσημα. Και όμως ζούμε αλαφιασμένοι, οι κάποιας ηλικίας, αναμένοντας το εμβόλιο, σαν αυτό να μας χαρίσει την αιωνιότητα!

Με βάση τα εκτεθέντα η μετά κορωνοϊό εποχή, αν είναι διαφορετική, δεν θα είναι ασφαλώς καλύτερη. Γιατί όμως μας προειδοποιούν; Γιατί απευθύνονται διαρκώς προειδοποιήσεις για προσβολή από μεταλλαγμένο ιό, πιο επικίνδυνο; Γιατί «προφητεύουν» ότι δεν πρόκειται να πάψουν οι επιδρομές ιών; Γιατί κάποιοι επισημαίνουν ότι αυξήθηκε σημαντικά ο πληθυσμός του πλανήτη και αυτός πρέπει να μειωθεί; Γιατί ολοένα και περισσότερο προβάλλεται το κινεζικό μοντέλο ως ενδιαφέρον και μάλιστα υποδειγματικό για την επίλυση των πλέον σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας; Μάλιστα πλέκεται και το εγκώμιο, επειδή η Κίνα κατάφερε να περιορίσει τάχιστα την επιδημία εκ του κορωνοϊού και να την εξαλείψει. Γιατί πληθαίνουν οι πολιτικοί που προτείνουν τη σύσταση παγκόσμιας κυβέρνησης, ικανής να επιλύσει τα καυτά προβλήματα του πλανήτη; Όλα όσα επεξεργάζονται οι ισχυροί σε σκοτεινές λέσχες και στη συνέχεια επιβάλλουν στους λαούς, δια των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων, είναι άραγε για το καλό μας;

Η Κίνα, το «πρότυπο», έχει σήμερα το πλέον άθλιο καθεστώς στον πλανήτη μας. Κομμουνιστικό θεωρητικά, με άρχουσα τάξη κατά πολύ αθλιότερη από τη σοβιετική νομενκλατούρα, η οποία καταδυναστεύει τον κινεζικό λαό και παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στους πλουτοκράτες να τον απομυζούν αποκομίζοντας τρομακτικά κέρδη από τις πωλήσεις των προϊόντων στις αγορές του κόσμου. Μήπως αυτό ονειρεύονται οι ισχυροί της γης για το σύνολο του πληθυσμού του πλανήτη μας; Μήπως στο μέλλον οι εξουσιαστές δεν θα χρησιμοποιούν αστυνομικά και στρατοκρατικά μέσα για τον έλεγχο των λαών, αλλά διασπορά φόβου και τρόμου, προκειμένου οι λαοί να υποτάσσονται στη «μοίρα» τους; Κάποιοι συγγραφείς περιέγραψαν με μελανά χρώματα (προφητικά;) τις κοινωνίες του μέλλοντος.

Το μέλλον είναι η μόνη υπερβεβαιότητα των ανθρώπων χωρίς Θεό, έγραψε ο Καμύ. Ασφαλώς δεν είχε κατά νου τους χωρίς Θεό «θεούς», τους δυνάστες, το 1% και το άλλο 4% του πληθυσμού. Κατά νουν είχε το 95% που προσδοκά, που ελπίζει σε κάτι καλύτερο και εύχεται κάθε αρχή νέου έτους γι’ αυτό. Το θλιβερό είναι ότι οι ελπίδες μεγάλης πλειοψηφίας αυτών είναι ενδοκοσμικές και εναποτίθενται σε «σωτήρες», οι οποίοι μόνο κακά κατεργάζονται.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

 

 

 

 

11 σχόλια στο άρθρο “Το νέο έτος αλλιώς – Του Απόστολου Παπαδημητρίου

 1. μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Ηρακλής και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι το τρίτο κύμα θα έρθει τέλος Φεβρουαρίου. 2-1-21

  Ο ……ειδήμων…..μηχανικός ….προφητεύει για 3ο κύμα μεσουρανούντος του 2ου κύματος !!

 2. Γκρίνια,γκρίνια,γκρίνια!Το γνωστό μοτίβο!Μπορείτε να μας αναφέρετε μια εποχή στο παρελθόν που ο άνθρωπος περνούσε καλύτερα;Που ζούσε ποιοτικά καλύτερα και περισσότερο;Με όλες τις αδυναμίες και όλες τις αδικίες,η ζωή μας είναι απείρως καλύτερη από πριν.Οοοοχι για τους χριστιανούς!Αυτοί προσδοκούν μόνο στην αιώνια ζωή,όπου θα βρουν την γαλήνη και την ευτυχία κοντά στο Θεό και την υπόλοιπη κομπανία!Αν και πολύ φοβάμαι,κύριε Παπαδημητρίου,πως και εκεί θα γκρινιάζετε!Χρόνια σας πολλά και προσπαθήστε να δείτε και την θετική πλευρά των πραγμάτων,γιατί υπάρχει!

  1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΑΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ,
   ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΡΗΧΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΥΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑΚΗ ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΦΘΗΝΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΜΙΜΗΤΙΣΜΟΥΣ Η ΑΠΛΗ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΘΗΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ.

   ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΥΛΙΣΤΕΣ ΠΗΡΑΤΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ.
   ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕΜΦΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

   ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ.
   ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΔΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟ ΠΟΝΟΥ,ΤΑ ΑΣΚΟΠΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΝΩ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ…ΔΕΣ ΚΑΤΑ HOLLYWOD MEΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ.

   Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΑΙΧΜΗΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, ΟΛΟ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.
   ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΛΑ,ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.
   ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ!!! ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΕΚΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ .
   ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ.
   ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
   ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!

   ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.

   ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΚΩΔΙΚΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΕΪΚΟ ΕΘΝΟΣ ΩΣ ΕΔΩ, ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ Ο ΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΩΣ ΒΙΩΜΑ, ΚΑΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.
   ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΞΙΑΚΗΣ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
   ΖΩΗ ΑΞΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΙ ΗΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ!
   ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ; ΜΕ ΑΣΚΗΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΛΙΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ;

   ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΕΙΣ.

   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ.
   ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.
   ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ-ΡΥΤΙΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΝΟεΛΛΗΝΑ…Ή ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.

   ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΑΜΑΓΙΑ, ΤΙΣ ΕΝΙΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΘΕΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

   ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
   ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΑΜΑΓΙΑ …ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ!

   ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ … ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΟΛΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΥ ΕΓΩΪΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ Η ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΕΝΩ ΣΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.

   ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΑΜΑΓΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!!!

   ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΚΕΝΟ ΣΟΥ!

   ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
   ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ… ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ.

   1. Ακου με προσεκτικά!Κάθε πρωί,πρίν ακόμη και από τον καφέ,ένα κουταλάκι του γλυκού από την ”τετραφάρμακο” του παππού-Επίκουρου,αναραίωτο!Και αν σε ένα μήνα δεν γίνεις περδίκι,να μην με λένε ”καταμάγια”!Υγ:Αν ενοχλείστε,κε Παπαδημητρίου μπορείτε να μου απαγορεύσετε τον σχολιασμό!Θα το σεβαστώ!Μπορείτε να ζητήσετε να γίνονται μόνο εγκωμιαστικά σχόλια στα άρθρα σας!

 3. Καταμαγια καλημερα!!
  Προτιμω να σχολιασω το σχολιο σου και προς επιρρωσιν των λεγομενων σου με σοφία,παραθετω τρια γνωμικα!
  Πρωτον”δεν ξερουμε τι να κανουμε σ αυτη την συντομη ζωη μας και παρ ολα αυτα ελπιζουμε σε μια αιωνι-α”
  Ανατολ Φρανς 1844-1924.Γαλλος συγγραφεας,Νομπελ 1921!!
  Για την μιζερια και οχι την θετικη πλευρα των πραγματων που ειπες!!
  Δευτερον” η αιωνιοτητα εχει πολυ μεγαλη διαρκεια…ιδιως προς το τελος” Φ.Καφκα,τσεχος συγγραφεας!!
  Και τριτον απο τον ” αφορισμενο ” των σαμάνων,Νικο Καζαντζάκη” δεν εχουμε παρα μια μοναχα στιγμη στην διαθεση μας.Ας κανουμε την στιγ- μη αιωνιοτητα.Αλλη αθανασια δεν υπ- αρχει”
  ” αναφορα στον Γκρεκο”
  Και τα τρια γνωμικα θα μου επιτρεψεις να τα αφιερωσω και στο Σαπιο Μηλο και μια σχολιαστρια που υπογραφει ως προσφυγοπουλα!!

 4. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
  ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ
  ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΙΣ ΗΠΑ,ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.

 5. Ο Καζαντζακης και οι σκοταδιστες!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Και επειδη ανεφερα το ονομα Καζατζακης,ο οποιος αφοριστηκε απο τους σκοταδιστες της εποχης του,παρενθεση,μονο ο Πατριαρχης Αθηναγορας δεν ενεκρινε τον αφορισμο,θελω να πω : υπηρχε μια μεγαλη μορφη στην θεολογικη σχολη της θεσνικης,εφυγε απο την ζωη,ο Νικολαος Ματσουκας,καθηγητης φιλοσοφιας και Δογματικης της θεολογιας,διεθνως αναγνωρισμενη μορφη,ο οποιος εγραψε ενα βιβλιο” η εκκλησιαστικη παραδοση στον Νικο Καζαντζακη”
  Γραφει ο σοφος δασκαλος” για τον θεο,οσο ξερω δεν υπαρχει αλλος νεοελληνας συγγραφεας που να κανει τοσο πολυ λογο ,οσο ο Καζαντζακης!!
  Σε καθε του γραμμα λεει και ξαναλεει το θεο,που τον επικαλειται ακομη και δ ο ξ ο λ ο γ ι κ α!!
  Επρεπε να περασουν χρονια πολλα και ως αλλος Αθηναγορας να ελθει ενας καθηγητης της θεολογικης σχολης,να αρει τον αφορισμο του Παγκοσμιου Καζαντζακη!!
  Οταν ο Καζαντζακης εμαθε για τον αφορισμο του,απο τους σκοταδιστες της εποχης,ειπε: μου δωσατε μια καταρα,αγιοι πατερες!σας δινω μια ευχη:σας ευχομαι ναναι η συνειδηση σας,τοσο καθαρη,οσο η δικη μου και ναστε τοσο ηθικοι και θρησκοι οσο ειμαι εγω!!
  Πρωταγωνιστης για να μην γινει η ταφη του Καζαντζακη στην πατρωα γη,υπηρξε ο πανταχου παρων και τον σκοταδισμο πληρων,ο καντιωτης,ο οποιος για εναν αλλον καθηγητη της θεολογικης των αθηνων,Π.Τρεμπέλα,υπηρξε πνευματικα διαταραγμενος!!!
  Ολα αλλαζουν εκτος απο την αρνηση,τον σκοταδισμο!!
  Σκοταδιστες δεν αφηναν την κρητικη γη να σκεπασει με λιγο χωμα το σπλαχνο της,σκοταδιστες και σημερα που δεν αφηνουν την επιστημη να πραξει το εργο της,για την σωτηρια της ανθρωποτητας!!

 6. Η αποφατική θεολογία του Μακρυγιάννη, αν και ωφέλιμη εν μέρει, κουράζει. Η θεολογία που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ πιστεύω αντιμετωπίζει δραστικότερα τις σύγχρονες υπαρξιακές αγωνίες, γιατί ξεπήδησε από την καρδιά ακριβώς του προβλήματος, του δυτικού τρόπου ζωής. Υπάρχουν πολλές ομιλίες στο δίκτυο. Δεν πειράζει που είναι από προτεστάντες. Δεν εννοώ τις ομιλίες για τις θέσεις του δόγματος, αλλά εκείνες για την αγάπη του Θεού και τη βιωματική σχέση μας μαζί του. Η αγάπη δε χωράει σε δόγματα.

  Στέλιο ευχαριστώ για το ρητό του Ανατολ Φρανς. Ήταν ότι ακριβώς ήθελα να ακούσω σήμερα.

 7. Εσυ οψιμε υπερσσπιστη των παραεκκλησιαστικων,σκοταδιστων και αρνητων της λογικηςεσυ τιμητη των μισανθρωπων και υποκριτων και φαρισαιων που διαιωνιζουν τον μεσαιωνισμο και την υποταγη στην θεομπαιξια,εσυ κατηγορε της Καταμαγια,που την κατηγορεις για ρηχη ζωη και την κατατασσεις σε υλιστες και ηδονιστες με υπαρξιακα προβληματα,μαθε πως,εσυ εζησες μεσα στην ρηχη ζωη,μεσα στις υλιστικες απολαυσεις και στα υπαρξιακα σου προβληματα και ερχεσαι σημερα,ως γενι- τσαρος,τωρα που το καντηλερι σου σβηνει,τωρα που οι δυναμεις σου σε εγκαταλειπουν,ερχεσαι και φορτωνεις την δικη σου ανυπαρξια σε αλλους ανθρωπους!!
  Διαβασε τα παρακατω με μεγενθυντικο φακο,γιατι ετοιμαζεσαι και συ να βγαλεις φτερα( κεφαλαια γραμματα) και θα βρεις τον εαυτο σου μεσα και ολους τους δηθεν πιστους,που ζητιανευουν τον παραδεισο ,κλεινοντας τα φτερα τους σ αυτη την ζωη,για να απολαυσουν την αιωνια μοναξια τους..με ανοιχτα φτερα…
  Θα βρεις τον εαυτο σου,εκτος απο την Καταμαγια!!
  Παρε τον φακο τον οχι παραμορφωτικο!
  Καθοριστικος ηταν ο ρολος που επαιξαν για την εμπεδωση του σκοταδιστικου κηρυγματος στην δημοσια ζωη τα διαφορα παραθρησκευτικα σωματεια με κυριοτερο εκεινο της Ζωης!!
  Στελεχος της υπηρξε ο ιερωνυμος,ο προθιερευς της φρειδερικης και ο εκλεκτος της χουντας των συνταγματαρχων στη θεση του αρχιεπισκοπου!!
  Ας σημειωθει οτι η Ζωη ειχε στις ταξεις της τις ,τις ΧΜΟ ,τις χριστιανικες μαθητικες οργανωσεις!
  Στους στρατωνες της ΧΜΟ ,οπου φιλοξενουνταν τα μελη τους,η ημερα εκλεινε με την υπενθυμηση στον αγωνα της χριστιανικης Ελλαδας κατα του αθεου κομμουνισμου!!
  Ο ρολος αυτων των σωματειων αντανακλαται στη διαδρομη των ατομων που τις απαρτιζαν στα υψηλα τους κλιμακια!!το βαρυ πυροβολικο της Ζωης ηταν οι πανεπιστημιακοι Τσιριντανης,Μερτικοπουλος,αρχιμανδριτες Ξενος και Παρασκευοπουλος,Μουρατιδης κ α.
  Οι τσιριντανης και μερτικοπουλος θα διοριστουν αργοτερα μελη υπηρεσιακων κυβερνησεων,ενω ο τσιριντανης,υπουργος κυβερνησης του Δοβα,που εκανε τις εκλογες β ι α ς και ν ο θ ε ι α ς το ’61!!
  Οι παρασκευοπουλις και Ξενος,θα ενθρονιστουν μητροπολιτες απο τον αρχιχουντικο αρχι- Ιερωνυμο!!
  Ο παρασκευοπουλος ειναι αυτος που ως μητριπολιτης θεσνικης θα αφησει εποχη με την περιφημη προσφωνηση του στη Δεσποινα Παπαδοπουλου,την γυναικα του δικτατορα,που την παρομοιαζε με την Παναγια !
  Δυο Δεσποινες εχουμε,ελεγε ο πιστος και φαρισαιος,το αθυρμα της ιεροσυνης:μια εις τους ουρανους,την Παναγια και την αλλη εις την γη,την Δεσποινα,την κυρια του Προεδρου,τον οποιο αποκαλουσε,σωτηρα του εθνους,ευλογημενο ανθρωπο του θεου,σωτηρα του εθνους!!
  Οσο για τον Μουρατιδη,υπηρξε ο ιδεολογικος καθοδηγητης των τριων Κυπριων μητροπολιτων στην προσπαθεια τους να εκθρονισουν τον Μακαριο το 1972!!
  Τωρα πεταξε τον φακο σου εσυ της μεγαλογραμματης γραφης,ιεροεξεταστη του 2021, βαλε το σπαθι σου στο θηκαρι της υποκρισιας,εκει που ειναι η θεση του και σταματα να κατηγορεις ανθρωπους,που ως λογικοι και σκεφτομενοι,λενε την γνωμη τους ελευθερα ,φωναχτα και ξεδιπλωνουν την αξιοπρεπεια τους και την ανυποκρισια τους,ως φτερα,σ αυτη την ζωη και δεν περιμενουν ανταποδοτικα τελη για μια αιωνια ζωη με πλουμιστα φτερα με χρυσοσκονη ,ανθρωπων που σ αυτη την ζωη ηταν” ηθικοι και δικαιοι “και λιβανιζαν λιβανιστηρια που δυναστευαν τον λαο και εσκυβαν ραγιαδικα το κεφαλι τους και τους προσκυνουσαν…
  Μεσα στο παραπανω κειμενο εισαι και εσυ και αυτοι που παντου βλεπουν σκοταδια,παντου εχθρους και μονο την αρνητικη πλευρα της ζωης,ζουν στην καψουλα ,φολκλορικο καταλοιπο ,του σκοταδισμου και καταλοιπο αλλων εποχων ,που νοσταλγουν και δεν μπορουν να ξεκολλησουν!!
  Ελυσες και τα υπαρξιακα σου προβληματα….και βγηκες στο μειντανι να τα διαλαλησεις…
  Ουαι ημιν οι διυλιζοντες τον κωνωπα,για να βγαλετε φτερα να πεταξετε..
  Ουαι ημιν γραμματεις και φαρισαιοι,τα υπολοιπα στην ευαγγελικη περικοπη της Μ Δευτερας!!!

 8. Εσυ που ελυσες τα υπσρξιακα σου προβληματα και τα εβγαλες στο παζαρι,ως ζητιανος,του Καρκαβιτσα,
  Για να γινεις αρεστος σε ανθρωπους μιζερους και νοσταλγους αλλων εποχων ,εποχων με ” ολη δοξα,ολη χαρη”,καθαροαιμων που φοβουνται την ” αλλοιωση “της ελληνικης φυλης απο μεταναστες και παγωμενους προσφυγες,απο ανθρωπους που κατηγορουν με την μιζερη πενα τους,διαφωτισμο,Ρηγα,Κοραη,βλεπουν ολους τους λαους σαν εχθρους μας,που δεν ικανοποιουνται με το δημοκρατικο μας πολιτευμα,αλλα θελουν κατι αλλο,κατι αλλο,που αν και λαλιστατοι παπαγαλοι,δεν λενε στα ισια τι θελουν,σε φερνω χαιρετισματα!!
  Εχεις τους χαιρετισμους απο τους λαμπαδιασμενους ” αιρετικους” της ιερας εξετασης,απο αμετρητους νεκρους,φυλακισμενους και καταδιωγμενους των πολυχρονων θρησκευτικων πολεμων,απο τα εκατομμυρια δολοφονημενων απο ” χριστιανικα χερια”,ιδιαιτερα χαιρετισματα απο τους μεγαλους πρωτοπορους και πρωτομαρτυρες,τους αφορισμενους απο τους πατριαρχες και δεσποταδες,απο ολους που γνωρισαν τον κατατρεγμο ” ορθοδοξων” γιατι αγωνιστηκαν για την εθνικη,κοινωνικη,πνευματικη και πολιτικη αφυπνιση του λαου μας και τελος εχεις χαιτετισματα απο τους λιγους κληρικους που τιμη-σαν τα ρασα τους!!
  Ευτυχως λεγεσαι Τιμος!!
  Γιατι με τα υποκριτικα σου και φαρισαικα λιβανισματα σου…
  Αλλιως επρεπε να λεγεσαι…
  Ενα γραμμα μπορει να γελοιοποιησει …ενα ονομα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.