Διαδικτυακή εκδήλωση «1821 λέξεις για το χθες… Η επέτειος δύο αιώνων – Ενώνοντας το παρελθόν με το μέλλον» από το περιοδικό Παρέμβαση



Το λογοτεχνικό περιοδικό Παρέμβαση πραγματοποιεί Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο «1821 λέξεις για το χθες… Η επέτειος δύο αιώνων – Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821». Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, ώρα 11 π.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο. Είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, με ειδική αναφορά στα γεγονότα κατά την περίοδο του 1821 στην περιοχή της Κοζάνης. Πλαισιώνει την έκδοση ενός βιβλίου με θέμα την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Η λογοτεχνία εδώ και τώρα», που τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ομιλητές:
Θεόδωρος Θεοδουλίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Π.Δ.Μ.-Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού Π.Δ.Μ.
Θανάσης Καλλιανιώτης, Εκπαιδευτικός – Ιστορικός
Νίκος Μπουκουβάλας, Χημικός
Τάσος Χαρέλας, Φιλόλογος
Μάριος Μώρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ
Άννα Μαμάτσιου, Φιλόλογος
Β.Π.Καραγιάννης, Συγγραφέας – Εκδότης Περιοδικού Παρέμβαση

Διαβάζει ο Νίκος Κουρού, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

Συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο:
https://www.facebook.com/dimitra.karayianni.1/
https://www.facebook.com/paremvasikozani
www.macedonianpost.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Διαδικτυακή εκδήλωση «1821 λέξεις για το χθες… Η επέτειος δύο αιώνων – Ενώνοντας το παρελθόν με το μέλλον» από το περιοδικό Παρέμβαση

  1. στέλιος!βολιώτης

    - Edit

    Απαντήστε

    Μια μικρη φιλικη παρεμβαση!
    Τι ωραια θα ηταν στο κατω- κατω τμημα της ωραιας αφισας,να υπηρχε και η γκραβουρα του λαικου και αληθινου και μεγαλου ζωγραφου Θεο- φίλου,η οποια αποτυπώνεται στο νομισμα για τα 200 χρονια απο την εναρξη της ελληνικης επαναστασεως!!!
    Στην μεση η Ελλαδα,πληγωμενη,ημι- θανής και εκ δεξιων και εξ ευωνύμων,οι Αδαμαντιος Κοραής και Ρηγας Φεραιος,οι οποιοι προσπαθουν να ανα- σηκώσουν την χιλιοβασανισμενη και παντα προδομενη,απο ξενους και ντοπιους κατακτητες,Ελλαδα!!
    Δυο εξεχουσες,ουρανιες μορφες που εσπειραν τον σπόρο της λευτεριας και απελευθερωθηκαμε εκ του τουρκικου Ζυγού,αλλα ο Ζυγος του σκοταδισμου και του αν- ορθο-λογισμού καλα κρατεί…
    – Α! Οχι!οχι!! σαν πολύς δια- φωτισμός εισερχεται απο το ανοικτο παρα- θυρο και ισως θαμπώσει η αφισα…
    Ολοι στις ομιλιες τους μιλανε για τον θουριο του συντοπίτη μου και ξεχνουν το ονομα του….
    Και αυτός ο διαφωτισμος!!!τι μπαναλ…
    Παντως στον βολο,δεν τιμουμε μονο τον Φεραιο μας,αλλα και τον Θεο- φιλο,προς τιμην του οποιου ,στην παραλια του βολου,υπαρχει και το μουσειο με τα περιφημα εργα του!!
    Απο το ενα παραθυρο του μουσειου φαινεται η Ανακασια,στους προποδες του Πηλιου(εκει εζησε ο Θεοφιλος)
    και απο αλλο παραθυρο φαινεται το χωριο μου που γεννησε τον Ρηγα μας….
    Και ο Κοραής;
    ..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.