Κοζάνη: Ανακοινώσεις στήριξης για την διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για την αυριανή κινητοποίηση των επαγγελματιών της Κοζάνης:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης στην αυριανή κινητοποίηση αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών στη Κοζάνη δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους για μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους και προστασίας της υγείας.

Τώρα είναι άμεση ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων – ΕΒΕ για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη προστασία της υγείας, μέτρα στήριξης εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών , μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που απαντά με περιορισμούς, αστυνομοκρατία και νέα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη προστασία των δικαιωμάτων, του εισοδήματος μας και της ζωής μας.


ΚΙΝΑΛ: Υποστήριξη και συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Κοζάνης

Η Ν.Ε. και οι Τοπικές Οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης δηλώνουν την αμέριστη υποστήριξή τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι παραγωγικοί φορείς της Π.Ε. Κοζάνης και καλούν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να συμμετέχουν ενεργά τηρώντας όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την ασφάλεια όλων.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας αποτελεί πραγματική κραυγή αγωνίας της περιοχής που βιώνει πολλαπλή κρίση υγειονομική και παραγωγική.

Δεν παίζουμε ούτε με την υγεία μας ούτε με τις ζωές μας. Φτάνει πια.

Διεκδικούμε με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα, για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπο.

Ν.Ε. Κοζάνης


Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Συμμετέχουμε, Διαμαρτυρόμαστε, Απαιτούμε!

Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και οι εργαζόμενοί του, ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού του τόπου, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος που «σβήνει» όπως σβήνουν και οι καμινάδες της ΔΕΗ, θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11 το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η διεκδίκηση των αυτονόητων για τον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου, είναι ΚΟΙΝΗ και στο πλαίσιο αυτό θα στηρίξουμε κάθε κίνηση που αποσκοπεί στην ανάκαμψη του κλάδου και την αποτροπή ενός ακόμα «βίαιου θανάτου».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΔΕΥΤΕΡΑ συγκεντρωνόμαστε με τα αυτοκίνητά μας στον Κόμβο ΖΕΠ 11:00 για να κατευθυνθούμε στην Περιφέρεια.

Γραφείο Τύπου


Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Στηρίζουμε την διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και των υπολοίπων φορέων

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στηρίζουμε την διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και των υπολοίπων φορέων την Δευτέρα 04-01-2021 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τις επιχειρήσεις του Νομού Κοζάνης που σιγοσβήνουν από το συνεχόμενο και άδικο lock down που υφίστανται.

Συμμετέχουμε
Διαμαρτυρόμαστε
Απαιτούμε

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εργασίας και την ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί πάνω από 2300 μέλη στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, είναι ο μεγαλύτερος φορέας που εκπροσωπεί τα Α.μεΑ. και είναι μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια δηλώνει τη συμπαράστασή του στην αυριανή κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών στην Κοζάνη για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους.

Τώρα επιβάλλεται να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα:

Για την προστασία της υγείας του λαού
Στήριξης του εισοδήματος των εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών
Για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που απαντά με περιορισμούς, αστυνομοκρατία και νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη προστασία των δικαιωμάτων, του εισοδήματος μας και της ζωής μας.


Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης στηρίζει τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών της ΠΕ Κοζάνης για άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους και για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της εξοντώνει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επαγγελματίες αφού φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση με τα μέτρα της για την διαχείριση της πανδημίας ενισχύει τις μεγάλες επιχειρήσεις και καταδικάζει τους μικρούς επαγγελματίες στα χρέη, τους φόρους και τις κατασχέσεις, τους εργαζόμενους στα όρια της επιβίωσης με αναστολές εργασίας και πενιχρά επιδόματα. Αντίθετα όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και προστασίας του λαού από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο αγώνας εργαζομένων και μικρών επαγγελματιών σήμερα είναι επιβεβλημένος όσο ποτέ άλλοτε.


ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μαζικών φορέων & σωματείων

Η Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση των συλλόγων και μαζικών φορέων αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων της περιοχής.

Την ίδια ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες για τη μη θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στην ανασφάλεια, χωρίς εισόδημα.

Τώρα είναι η ώρα να μπει lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία, το εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Ο λαός της περιοχής δεν έχει ανάγκη από «ευχολόγια» και υποσχέσεις, αλλά από ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Οι αγώνες των εργαζομένων, των επαγγελματιών για αξιοπρεπές εισόδημα για όλους, για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, τώρα πρέπει να δυναμώσουν, μέσα από τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία τους.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει τον αγώνα, την πάλη, παίρνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα μέτρα προστασίας της υγείας.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την εργατική – λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής – λαϊκής οργάνωσης, στη δύναμη της κοινής δράσης εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών. Στη δυνατότητά μας να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις, να περάσουμε στην αντεπίθεση με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες και τα δικαιώματά μας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι εργαζόμενοι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων στηρίζουμε τον αγώνα των συνάδελφών επαγγελματιών όλων των κλάδων που πλήττονται εδώ και χρόνια από εξοντωτικά μέτρα σε βάρος τους αλλά και τον τελευταίο χρόνο με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού . Η κυβέρνηση συνεχίζει να επικαλείται προκλητικά την ατομική ευθύνη του λαού και δε διστάζει με τις παλινωδίες της και τα αναπόφευκτα lockdown να “αφήσει στον αέρα” χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους. Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.