Σκέπαστρο εξωτερικού κλιμακοστασίου Νεφρολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου από την Π.Ε. Κοζάνης



Η Διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας θέλοντας να διευκολύνει καταρχάς αλλά και να προστατεύσει τους εισερχόμενους κατά την πρόσβασή τους στην κλινική, «άνοιξε» την πόρτα του ακαλύπτου χώρου που διαμέσου του εξωτερικού κλιμακοστασίου πραγματοποιείται η απευθείας είσοδος τους στην μονάδα τεχνητού Νεφρού.

Η τροποποίηση αυτή κρίθηκε άκρως απαραίτητη για να αποφεύγουν οι επισκεπτόμενοι της μονάδας να διέρχονται μέσω των διαδρόμων, των ορόφων και των ανελκυστήρων κατά την διάρκεια της πανδημίας αφού είναι πλέον ευάλωτοι σε ιώσεις και μικροβιακές λοιμώξεις. Να σημειωθεί ότι η Νεφρολογική κλινική του Μποδοσάκειου βρίσκεται στον δεύτερο όροφο μαζί με την παθολογική κλινική και την μονάδα ασθενών covid-19.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Διοικητή Σταύρου Παπασωτηρίου τοποθέτησε ήδη ανελκόμενο κάθισμα στον χώρο του εξωτερικού κλιμακοστασίου διευκολύνοντας έτσι τους ανήμπορους και τους ηλικιωμένους να έχουν ξεκούραστη πρόσβαση στην μονάδα.

Συγχρόνως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υποσχέθηκε και την επικάλυψη όλου του εξωτερικού κλιμακοστασίου με κατασκευή που να προστατεύει τους διερχόμενους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κυρίως του χειμώνα.

Έτσι προς μεγάλη ικανοποίηση του Διοικητή, της Διευθύντριας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως των επισκεπτών της μονάδας Τεχνητού Νεφρού παραδόθηκε χτες το καλαίσθητο περίβλημα – σκέπαστρο του εξωτερικού κλιμακοστασίου, όπου οι χρήστες από το αυτοκίνητο μεταβαίνουν άμεσα και απευθείας στην Νεφρολογική Κλινική.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 20.470 € και κατασκευάστηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικών, κατόπιν πρότασης του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προλαβαίνοντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που είναι πολύ αισθητές ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.