Β. Κωνσταντόπουλος: «Ο δήμαρχος άφησε απλήρωτη την ΔΕΗ για 16 μήνες, ενώ είχε εισπράξει ανταποδοτικά τέλη»

Το χρέος του δήμου Σερβίων προς την ΔΕΗ

Του Β. Κωνσταντόπουλου:

Με χθεσινή μας δημοσίευση εξηγήσαμε στους πολίτες πως έγινε η εξόφληση του χρέους του δήμου προς τους προμηθευτές του δήμου Σερβίων.

Αποδείξαμε δε ότι ο δήμαρχος απλά ξεχρέωσε με χρήματα που πήρε ως προίκα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με έκτακτες χρηματοδοτήσεις από την κυβέρνηση, η οποία δόθηκε σε όλους τους δήμους της χώρας, χωρίς ο δήμαρχος να κουνήσει το δαχτυλάκι του .

Ας δούμε τώρα το χρέος προς την ΔΕΗ, το οποίο επικαλείται ο δήμαρχος ότι εξοφλήθηκε «κατόπιν ενεργειών του».

Ο δήμαρχος παρέλαβε στις 01-09-2019, σύμφωνα με δήλωσή του, χρέος προς την ΔΕΗ, ύψους 1.484.790,94 €.

Το 2020 εισέπραξε από ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης αποχέτευσης της περιόδου 2016-2018, έσοδα ύψους 374.380 €.

Με τα χρήματα αυτά έπρεπε αμέσως να εξοφληθεί μέρος του χρέους προς την ΔΕΗ, γιατί τα χρήματα που εισπράχθηκαν αφορούσαν κυρίως τις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας της ίδιας περιόδου.

Αφού τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη κάθε είδους, κυρίως προορίζονται για την εξόφληση των υποχρεώσεων προς ΔΕΗ, γιατί εδώ και 16 μήνες δεν προέβη σε μερική έστω εξόφληση του χρέους προς την ΔΕΗ;

Που πήγαν τα χρήματα από τις εισπράξεις των ανταποδοτικών ύδρευσης-αποχέτευσης και γιατί δεν αποδόθηκαν για την εξόφληση έστω μέρους του χρέους της ΔΕΗ;

Ο δήμαρχος κατάντησε τον δήμο «μπαταχτσή» και συστηματικό κακοπληρωτή, αφού είχε εισπράξει έσοδα από τα ανταποδοτικά που προορίζονταν για την ΔΕΗ και την άφησε για 16 μήνες άφησε απλήρωτη.

Όσο για την εξόφληση του χρέους προς την ΔΕΗ είναι αστείο ο δήμαρχος να επικαλείται δικές του ενέργειες.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις ολόκληρου του δημοσίου προς την ΔΕΗ για δαπάνες λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος (ΦΕΚ 5721Β/24-12-2020).

Στα πλαίσια αυτά θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις όλων των δήμων της χώρας και άλλων φορέων του δημοσίου, συνολικά πάνω από 500 φορέων, προς την ΔΕΗ Α.Ε.

Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 590.500.000 € σε δύο δόσεις.

Επομένως το χρέος προς την ΔΕΗ ας μην το αναφέρει καθόλου, γιατί είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην ιστορία του τόπου μας, που άφησε απλήρωτη την ΔΕΗ για 16 μήνες, ενώ είχε εισπράξει τα αντίστοιχα ανταποδοτικά τέλη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.