Τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη 29/12 στη χώρα – Πολλά νέα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης



Σήμερα ανακοινώνουμε 1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 877 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4730 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1923 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 29 Δεκεμβρίου 2020:

(Κλικ στον παρακάτω πίνακα για μεγέθυνση)

2 σχόλια στο άρθρο “Τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη 29/12 στη χώρα – Πολλά νέα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

  1. Μεγαλη οργανωση,μεγαλη προετοιμασια,το μπόλιασμα θα γινει ηλεκτρονικα!
    Θα πατας ενα κουμπι,λενε,και θα ξερεις αν πρεπει να εμβολιαστεις,πότε και ποιά ώρα!
    Θα ξερουν αν εισαι ευπαθης ομαδα,τι ασθενειες περασες,αν πλήρωσες εφορία,αν περασες το αφορολόγητο,τι εφαγες την προηγουμενη ημερα,ποτε παντρεύτηκες,ποτε θα χωρίσεις,που ταξίδεψες πριν τρία χρόνια!
    Ολα αυτα με ενα κλικ στο εμβολιο,covid.gr!l
    Εγω θα παω τελευταιος!!
    Με τοση οργανωση,με τετοιο ξεσκώνισμα,ολοι θα με περιμενουν!
    Θς παω τελευταιος και θα με υποδεχτουν με τιμες αρχηγου κρατους.
    Ολο το κρατος θα με περιμενει,απο μπροστα μου θα παρελαυνουν πεζοπορα τμηματα,εναεροι σχηματισμοι αεροπλανων,χορωδίες μεικτες αναμεικτες,θα παιανιζουν υμνους ,η πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια θα υποβαλει εμπροσθεν μου τα σεβη τους!!
    Τοση οργανωση,τοσος σχεδιασμος!
    Το μονο που δεν μπορουν να προβλεψουν ειναι,ποσοι χιλιαδες ανθρωποι στεναζουν με τα οικονομικα τους μετρα και ποσοι ειναι οι ανεργοι που προστεθηκαν εναν χρονο τωρα και ποσες χιλιαδες ανθρωποι αρχισαν να υποφερουν ηδη,απο τα τεραστια ψυχολογικα προβληματα,” δωρα” κορονοιου!
    Θα παω τελευταιος να γελοιοποιήσω τους α(χ)ριστους! Και θα την οργανωση τους!!

  2. " ηπιο δακρυ",στελιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Αλλος ξεπεσμος,αλλος κανιβαλισμος!
    Καθε μερα εχουμε σχεδον 100 νεκρους!
    Σαν να συγκρούονται δυο λεωφορεια με δεκαδες νεκρους!
    Συγγνωμη για τις μακαβριες εικονες που γραφω,αλλα δεν υπαρχει λιγη ντροπη,λιγος πονος,λιγο πενθος,λιγο δακρυ για τις εκατομβες νεκρων και βλεπουμε,απο το πρωι στις τηλεορασεις,χορους,τραγουδια,ξεσαλώματα,χαζοχαρούμενοι ανθρωποι,πρωτη μουρη στο γυαλι,να πιθικιζουν με κωλοτούμπες,με γελια και χαχανιτα,ασυγκινητοι,ιεροσυλοι,ασεβεις,κανιβαλοι!!
    Δεν εμεινε κατι απο αυτο το ερμο το ελληνικο φιλοτιμο;
    Λιγη ανθρωπια,λιγη αξιο- πρέπεια,τιποτα;τιποτα;ουτε ενα ψαλμικο” ηπιο δακρυ”;
    Λιγοι ανθρωποι χανουν την ζωη τους,σε ενα δυστυχημα,σε εναν σεισμο και εχουμε τριήμερα πενθη και βουβένεται το σύμπαν!!
    Τοσο άλλαξε ο κοσμος,τοσο ξενοι γιναμε;
    Παλια στα χωρια μας πεθαινε ενας ανθρωπος και ολο το χωριο πενθοφορούσε,ολο το χωριο εσμιγε το δακρυ του με το δακρυ των τεθλιμμενων συγγενων και σημερα;
    Σημερα απο το πρωι μεχρι το μεσημερι,οι τηλεορασεις ” πανηγυριζουν” με κεφατα και μπουζοκτσίδικα τραγουδια και το απογευμα,αφου ακουσουμε τον αριθμο των νεκρων και των διασωληνομενων,βεβαιως!βεβαιως!
    Αρχιζουμε τις λιστες των καλεσμενων για τα ρεβεγιον!
    Ποιές λιστες;
    Και τις λίστες τις κανει ο κορονοιος!αυτος αλλους καλεί και αλλους κόβει απο τα τραπεζώ- ματα!!
    Αρτος και θεαματα!
    Οπως στις ρωμαικές αρένες!!
    Τουλάχιστον ο κόσμος τοτε ηταν πνευματικα και ψυχικα κατωτερος;
    Ωχριουν τα θεάματα εκεινης της εποχης,μπροστα στα θεάματα της σημερινής αναλγησίας!!
    Προπέμπουμε τους νεκρούς μας με ” ηπιο δακρυ” και εκκωφαντικη σιωπη,λογω πένθους και οχι με ξεσαλώματα και ξυπνομερακλώματα με ανα- κυβιστήσεις!!
    Α-νοσια στην ανοησία μας!
    Παρά- κρουση;
    Ενας μεγαλος σφαγεας της Ιστοριας,ειχε περικυκλωμενο τον εχθρο του( χιλιαδες στρατιωτες των συμμαχικων δυναμεων) ,αλλα απο παρακρουση της στιγμης,δεν ειχε την δυναμη να βροντοφωναξει το ”
    πυρ”!
    Ετσι και εμεις βλεπουμε τον πονο,το δακρυ και το θανατικο και δεν εχουμε λιγο χρονο για ενα ” ηπιο δάκρυ”
    Ενα απο τα ονοματα του Θεου ειναι και το ” ηπιο δακρυ” ( Καζαντζακης,απο το βιβλιο του” ταξιδεύοντας στην Ιαπωνια και την Κινα”

    !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.