Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκόβρυσης



Η σύμβαση για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιστορικού Λαογραφικού Συλλόγου «Διγενής Ακρίτας» στη Λευκόβρυση υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, στο Δημαρχείο. Παρών στη διαδικασία και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Μιχάλης Πεχλιβανίδης.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 125.422,50 ευρώ ( ο Προϋπολογισμός Μελέτης ήταν 185.000,00 €) αφορά στην ολοκλήρωση του πολιτιστικού κτηρίου – πολυχώρου του Κοινότητας Λευκόβρυσης. Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Διγενής Ακρίτας» ξεκίνησε το 2006 την προσπάθεια ανέγερσης ενός πολιτιστικού πολυχώρου, με σκοπό να στεγάσει τις δραστηριότητες του συλλόγου. Η ολοκλήρωση του εν λόγω κτηρίου θα δημιουργήσει μια μόνιμη έδρα για την δράση του συλλόγου, ενώ θα αποτελεί ένα χώρο που θα προέρχεται από όλους και θα απευθύνεται σε όλους ικανό να παράγει παιδεία και πολιτισμό.

Το νέο κτήριο θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί κοινό για διάφορες θεατρικές παραστάσεις μικρής κλίμακας, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικά δρώμενα. Επίσης, θα διαθέτει οπτικοακουστική εγκατάσταση για σχετικές παρουσιάσεις, ενώ σημαντική είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου χώρου που θα προσαρμόζεται με ευκολία στις εκάστοτε απαιτήσεις.

Επιπλέον, το κτήριο σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να ανοίγει την βόρεια όψη και να μετατρέπεται εξολοκλήρου σε μια μεγάλη σκηνή, για εκδηλώσεις μεγαλύτερης κλίμακας.

Η εσωτερική διαρρύθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου θα αποτελείται από χώρο συνεδριάσεων για το Δ.Σ χωρητικότητας 10 ατόμων, αποθήκη με δυνατότητα αποθήκευσης 50 αναδιπλούμενων καθισμάτων, ενώ θα δημιουργηθεί εκθεσιακό πατάρι πάνω από τον χώρο των γραφείων για την ανάδειξη κειμηλίων που βρίσκονται στην κατοχή του συλλόγου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.