Πτολεμαΐδα: Στο δρόμο έντεκα εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο εταιρείας



Στο δρόμο, παραμονές Χριστουγέννων και εν μέσω Υγειονομικής κρίσης, βρέθηκαν έντεκα εργαζόμενοι στην Εταιρεία ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στην Πτολεμαΐδα, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βρίσκουν το εργοστάσιο κλειστό, χωρίς καμία προειδοποίηση, και, όπως υποστηρίζουν, μετά από παραιτήσεις δύο Διοικητικών Συμβουλίων, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τους υπευθύνους, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να ρυθμιστούν οι εργασιακές τους εκκρεμότητες.

Χθες, όπως και τις προηγούμενες ημέρες παρέμειναν έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το μέλλον τους, σε μία δύσκολη περίοδο, απλήρωτοι από τις 15 Οκτωβρίου, χωρίς δώρο Χριστουγέννων, τα ένσημα τους, με οικογένειες, χωρίς άλλους πόρους επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην Εταιρεία τόνισαν ότι επί της ουσίας δεν έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, ούτε έχουν απολυθεί, χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους «Ομήρους» και υπογράμμισαν ότι «Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε εργαζόμενοι». Ήδη έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους, ενώ, τον αγώνα τους στηρίζει το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας

Αναστασία Παπαντώνη για την ΕΡΤ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.