Φλώρινα: Μετέφεραν με λεωφορείο παράνομα 11 παράτυπους μετανάστες – Δύο συλλήψεις αλλοδαπών



Σε βάρος δύο μεταφερόμενων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φθιώτιδας

Συνελήφθησαν χθες (20-12-2020) τις απογευματινές ώρες σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 30 ετών για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας Δ.Χ. Λεωφορείο, με οδηγό τον 30χρονο και συνοδηγό τον 29χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα από κοινού, έναντι χρηματικής αμοιβής, έντεκα (11) αλλοδαπούς, ηλικίας από 17 έως 42 ετών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος ενός μεταφερόμενου εκκρεμούσε καταδικαστκή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με ποινή φυλάκισης -63- μηνών για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, ενώ σε βάρος έτερου μεταφερόμενου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φθιώτιδας, με ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματική ποινή -1.500- ευρώ για παράβαση νόμου περί αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • το ανωτέρω Δ.Χ. Λεωφορείο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, 
  • τα χρηματικά ποσά των -3.145- ευρώ και -24.900- Λεκ Αλβανίας,
  • δύο (2) κινητά τηλεφώνα,
  • κατάσταση επιβατών και
  • μπλοκ αποδείξεων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.