Ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού στο ειδικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων



Ένα θετικό κρούσμα σε μαθητή βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου στο ειδικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, σε rapid test που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE GR, από νωρίς το πρωί της Δευτέρα διενεργούνται rapid tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΝΕΕΓΥΛ Πτολεμαΐδας, που παραμένουν ανοιχτά παρόλο το ολικό lockdown που έχει τεθεί η Π.Ε. Κοζάνης.

Τις προηγούμενες ημέρες σε αντίστοιχους ελέγχους του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 5 θετικά κρούσμα, σε 3 εργαζόμενους και σε 2 μαθητές στο ειδικό Δημοτικό σχολείο της Πτολεμαΐδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου διενεργήθηκαν 30 τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ φαίνεται ότι θα κλείσει μόνο το τμήμα που βρέθηκε το θετικό κρούσμα. Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται και τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που υπάρχουν από πλευράς των εκπαιδευτικών και των γονέων των ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων της περιοχής, που ενώ όλα τα σχολεία τη χώρας παραμένουν κλειστά, τα ειδικά σχολεία συνεχίζουν τη λειτουργία τους.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.