KONA Electric: Αυτό είναι το No1 αμιγώς ηλεκτρικό και βραβευμένο compact SUV στην Ευρώπη – Βρείτε το στην Κοζάνη

KΟΝΑ Electric: Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς για 10+1 λόγους!

 • Το No1 αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV στην Ευρώπη
 • Δοκιμασμένο με 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη
 • Κορυφαία αυτονομία 660χλμ στην πόλη και 484χλμ σε μικτό κύκλο 
 • Η πιο αξιόπιστη αυτονομία της αγοράς: Κάνει αυτό που υπόσχεται
 • Σημαντικές βραβεύσεις που αποδεικνύουν την εξαιρετική αυτονομία του
 • Διπλασιασμός του χώρου αποσκευών με δυνατότητα φόρτωσης στην οροφή 
 • Εκρηκτικές επιδόσεις με ισχύ 204ps και ροπή 395Νm
 • One-pedal driving με αυτόματη αλλά και χειροκίνητη ρύθμιση της αναγεννητικής πέδησης
 • Premium εξοπλισμός και τεχνολογίες αιχμής
 • 1 μήνας διαδρομή Γλυφάδα-Σύνταγμα-Γλυφάδα καλύπτεται με ένα βράδυ φόρτισης σε οικιακό wallbox, με κόστος ρεύματος κάτω από 5 ευρώ.
 • Πανελλαδική υποστήριξη After Sales, κορυφαία 5-ετής εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων & εργοστασιακή εγγύηση μπαταρίας 8 ετών ή 160.000χλμ

 

 

Το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV στην Ευρώπη

Το KΟΝΑ Electric αποτελεί ορόσημο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης υψηλής αυτονομίας με το δυναμισμό των SUVs, με τρόπο προσιτότερο από ποτέ.

100.000 παγκόσμιες πωλήσεις στα πρώτα δύο χρόνια

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai έφτασε σε συνολικές πωλήσεις 103.719 μονάδων στα τέλη Ιουνίου – μόλις δύο χρόνια από την έναρξη κυκλοφορία του. Οι διεθνείς πωλήσεις του εκτός Κορέας αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 75% του συνολικού όγκου πωλήσεων.

Δύο εναλλακτικές ισχύος και αυτονομίας

Το νέο οικολογικό μοντέλο της Hyundai διατίθεται με δύο εκδόσεις κινητήρων: Η ισχυρότερη έκδοση, με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh, διατίθεται πλέον με αναβαθμισμένη αυτονομία 660 χιλιομέτρων σε αστικό κύκλο ή 484 χιλιομέτρων σε μικτό κύκλο, σύμφωνα με τις ρεαλιστικότερες νέες μετρήσεις WLTP. Η απόδοση είναι 204 ίπποι (150 kW) ανεξαρτήτως στροφών, και ροπή 395 Nm, δηλαδή πολύ ισχυρότερη από τη ροπή ενός αντίστοιχου turbo κινητήρα εφάμιλλης ιπποδύναμης. 

Αντίστοιχα, με την μπαταρία χωρητικότητας 39 kWh, το ΚΟΝΑ Electric μπορεί να καλύψει με μια μόνο φόρτιση έως και 453 χιλιόμετρα εντός πόλης ή 305 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 136 ίππους (100 kW) και την ίδια πανίσχυρη ροπή 395 Nm.

Η πιο αξιόπιστη αυτονομία

Χάρη στην ιδιαίτερη τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Hyundai για τη θερμική διαχείριση της ηλεκτρικής μπαταρίας, επιτυγχάνεται βελτιωμένη αξιοπιστία στην αποδοτικότητα (και επομένως και αυτονομία) της μπαταρίας υπό τις εκάστοτε συνθήκες περιβάλλοντος. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αξιοπιστίας της αυτονομίας του Kona Electric αποτελεί το mega test που πραγματοποίησε νωρίτερα μέσα στο έτος ο Εθνικός Αυτοκινητιστικός Οργανισμός της Νορβηγίας, NAF (Norwegian Automobile Federation), δοκιμάζοντας και καταγράφοντας την συμπεριφορά 20 ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, παρατηρώντας πόσο μειώνεται η αυτονομία, καθώς και πώς επηρεάζεται ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάστηκαν τα Audi E-Tron, BMW i3, Hyundai Kona Electric και Ioniq Electric, Jaguar I-Pace, Kia e-Niro και e-Soul, Mercedes-Benz EQC, δύο Nissan Leaf, Opel Ampera-e, Renault Zoe, Seat Mii electric, Skoda Citigo e iV, Tesla Model S, Model 3 και Model X, Volkswagen e-up! και e-Golf. 

Στις απαιτητικές συνθήκες της Νορβηγίας, την καλύτερη επίδοση είχε το Hyundai Kona Electric καταγράφοντας τη μικρότερη απόκλιση, μόλις 9%, από την εργοστασιακή αυτονομία, όταν όλα τα υπόλοιπα οχήματα που συμμετείχαν στο mega test είχαν μέση απόκλιση άνω του 21%. 

Διακρίσεις

Το Kona Electric στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του απέσπασε τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις:

 • «Affordable Electric Car of the Year 2018». Το Kona Electric κατέκτησε το βραβείο του πιο προσιτού ηλεκτρικού οχήματος στα βραβεία 2018 Auto Express New Car. 
 • «2019 Best Small Family Car» ανακηρύχθηκε τo Kona Electric στα βραβεία Top Gear Electric Awards. Στο ευρωπαϊκό του ταξίδι κάλυψε 1.600 χιλιόμετρα και 9 χώρες σε λιγότερες από 24 ώρες, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει μακριά με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
 • «2019 Honest John Awards». Η Hyundai Motor κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας «Best EV» με το Kona Electric, μετά από ψηφοφορία των χρηστών του HonestJohn.co.uk.
 • «Green NCAP 2020»: Κορυφαία αξιολόγηση 5 αστέρων για το ΚΟΝΑ Electric στο νέο θεσμό. 

Γρήγορη και άνετη φόρτιση

Με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου του Kona Electric από 0% έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά, και μάλιστα χρησιμοποιώντας καλώδιο τύπου CCS, το πλέον διαδεδομένο και επίσημο πρότυπο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό σημαίνει χαμηλό κόστος σε ταχυφορτιστές που έχουν χρονοχρέωση. 

Σε οικίες ή χώρους στάθμευσης γραφείων, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας 64kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για τη μπαταρία 39kWh. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στη μάσκα του αυτοκινήτου, δίπλα στο λογότυπο Hyundai.

Το KONA Electric δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προγραμματίσει τις ώρες κατά τις οποίες θα φορτίσει το αυτοκίνητο, αξιοποιώντας πλήρως τα νυκτερινά τιμολόγια ρεύματος που μπορούν να δώσουν κόστος κίνησης χαμηλότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. 

Eγγύηση και Τεχνική Υποστήριξη

Tο νέο KONA Electric προσφέρει 5-ετή Εργοστασιακή Εγγύηση Χωρίς Όριο Χιλιομέτρων, μια από τις κορυφαίες εργοστασιακές εγγυήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, η πολύ αποδοτική μπαταρία ιόντων λιθίου του KONA Electric καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ., όποιο συμβεί πρώτο.

Αξιοσημείωτη είναι και η έκταση τεχνικής υποστήριξης του Επισήμου Δικτύου Hyundai στο ΚΟΝΑ Electric, που εξασφαλίζει για τους κατόχους ΚΟΝΑ Electric τη δυνατότητα συντήρησης, τεχνικών ελέγχων και επισκευών από πιστοποιημένο προσωπικό ανά την Ελλάδα. 

Η τιμολογιακή πολιτική του μοντέλου έχει τιμή εκκίνησης 36.990€ στην έκδοση Premium 39kWh 

Στην Κοζάνη θα το βρείτε:

MAXX MOTORS ΑΒΕΕ 

Διεύθυνση     : 1ο χ.λ.μ. Κοζάνης Λάρισας  ΚΟΖΑΝΗ

Τηλέφωνο    : 2461306161 

E-mail address    hyundai@maxxmotors

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.