Ανοίγουν οι υπηρεσίες μανικιούρ πεντικιούρ – Τι ανέφερε ο Σ. Πέτσας για λιανεμπόριο, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά



Για το λιανεμπόριο και το click away

Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή. Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία – και μόνον – της παραλαβής εκτός του καταστήματος (click away), που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα.

Πάντοτε βέβαια με την αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο ακέραιο οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού. Υπενθυμίζεται ότι για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία ισχύει ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος ούτε πληρωμή με μετρητά, ούτε ουρά άνω των 9 ατόμων στην είσοδο.

Τι θα ισχύει για τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα.

Τι θα ισχύει για παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου για τις εκκλησίες

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες μας, θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.
Σε σχέση με τα γενικά μέτρα, σημειώνεται ότι από χθες οι νυχτερινές μετακινήσεις επιτρέπονται έως τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 που ίσχυε πριν.

Τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τον μήνα Δεκέμβριο

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away. Μπορούν έτσι και τον Δεκέμβριο:

Να θέσουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας.
Να έχουν μείωση ενοικίου 40%.
Να έχουν αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
Να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο.
Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Για τον εμβολιασμό

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προετοιμασία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ώρα του εμβολιασμού. Για τον σκοπό αυτόν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες. Εξετάστηκαν η προετοιμασία για την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και η εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα «emvolio.gov.gr».

Για τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές δεξιότητες θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας, τα οποία είναι πάνω από δέκα χιλιάδες και ενδεχομένως τα ΚΕΠ.

Πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης εγχείρημα με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες διευθετούνται έτσι ώστε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει αμέσως μετά την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων.

3 σχόλια στο άρθρο “Ανοίγουν οι υπηρεσίες μανικιούρ πεντικιούρ – Τι ανέφερε ο Σ. Πέτσας για λιανεμπόριο, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

  1. ΕΡΩΤΗΜΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΛΕΠΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΝΗΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ(ΠΧ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ,ΑΝΑΠΗΡΟΙ,ΚΑΤΑΚΟΙΤΟΙ ΚΤΛ)?
    ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ?

  2. Ρε τι ζουμε με τους άριστους..αυτός δεν ήταν να που έλεγε ότι..θα έχουνε κυρώσεις που θα δαγκωνουν οι Ευρωπαίοι..για τους Τούρκους…ρε ποιος τους έδωσε αυτούς αυτοδυναμία..κάθε μέρα πεθάινουν 100 ..και ο ανέμελος κάνει ποδήλατο.. Το τουλάχιστον ο ΓΑΠ έπεφτε κιόλας και γελούσαμε λιγάκι,τίποτα αρκούδες εκεί στην Πάρνηθα δε έχει..έστω τίποτα τζομπανοσκυλα μήπως έχουμε κάνα το τυχερο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.