Click away: Βήμα βήμα πως θα ψωνίζουμε από την Κυριακή



Ο όρος click away μπαίνει για τα καλά από την Κυριακή (13.12.2020) στη ζωή μας. Γιατί με αυτόν τον τρόπο, εν μέσω lockdown και τουλάχιστον έως 7 Ιανουαρίου, θα ανοίξουν τα μαγαζιά και θα κάνουμε τα ψώνια μας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενόψει Χριστουγέννων, για να κινηθεί (όσο αυτό είναι δυνατόν) η αγορά, αποφασίστηκε τα μαγαζιά να ανοίξουν μόνο για αγορές με click away, δηλαδή να γίνει παραγγελία τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και να παραλάβει κάποιος από το κατάστημα.

Το click away βήμα βήμα

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει κάποιος, θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία η οποία θα παραδίδεται από έναν άνθρωπο.

Οι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Το άνοιγμα αφορά μόνο μαγαζιά που έχουν είσοδο στο δρόμο (εξαιρούνται όσα μαγαζιά είναι σε εμπορικά κέντρα τα οποία θα παραμείνουν κλειστά) θα γίνει με αυστηρότατους όρους και τσουχτερά πρόστιμα αν υπάρξουν παρανομίες. Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Πληροφορίες και καταγγελίες στο 1520 του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και προειδοποίησε ότι αν παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού τόνισε, τότε θα σταματήσει αυτή η λειτουργία.

Από το newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Click away: Βήμα βήμα πως θα ψωνίζουμε από την Κυριακή

  1. , μπορείς να περνεις 1520 και να ρουφιανευεις..αυτά είναι..άμα υπάρχει κράτος..κάνα καιρό βάζαμε διαιτητές στο ποδόσφαιρο μόνο ξένους..εγώ λέω να το κάνουμε και στη διοικηση προθυπουργος ξένος υπουργοί ξένοι..δημόσιοι υπάλληλοι ξένοι ας φέρουν από Σκανδιναβία Σουηδούς..μήπως και δει άσπρη μέρα ο ιθαγενείς πληθυσμός..ρε που πέσαμε οι μαύροι (φουκαραδες)…μας κυβερνά ο ανέμελος γιος του Δράκουλα.ο αδιαβαστους(ποτέ θα το διαβάσει το μνημόνιο δε ξέρω)..και ο υπουργός ανάπτυξης βζιίιιιιιν-μπουμπουκος..ρε Εσκιμώους φέρτε μήπως και δούμε καμία άσπρη μέρα..ρε τη ψήφισε πάλι ο Έλληνας και μουτζωνει νύχτα μερα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.