Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά Γρεβενά – Επί ποδός η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γρεβενών σε Βασιλίτσα, Σαμαρίνα και Σμίξη



Επί ποδός είναι από το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2020 ο Δήμος Γρεβενών για την αντιμετώπιση των πρώτων έντονων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στα ορεινά καθώς το ύψος του χιονιού ξεκινούσε από τα δέκα εκατοστά φθάνοντας στα πολύ ψηλά σημεία μέχρι και τα τριάντα όπως στο Αλπικό Καταφύγιο της Βασιλίτσας που βρίσκεται στα 1850 μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου πραγματοποίησε ημερήσιες και νυχτερινές εργασίες καθαρισμού στο οδικό δίκτυο της Βασιλίτσας, της Σαμαρίνας (περιοχή Σταυρός) και της Σμίξης προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής μετακίνηση των συνδημοτών μας που κατοικούν και εργάζονται στις Ορεινές Κοινότητες.

Ειδικότερα, ο αποχιονισμός διευκόλυνε τη διέλευση φορτηγών που μετέφεραν ζώα με προορισμό τη Θεσσαλία αλλά και την πρόσβαση του προσωπικού ασφαλείας που συντηρεί το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Γρεβενών συστήνει στους φίλους οδηγούς που κινούνται καθημερινά στην Ορεινή Ζώνη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πάντα εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς ο μακρύς και βαρύς Χειμώνας του τόπου μας έχει πλέον ξεκινήσει.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.