Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: Διερεύνηση καταγγελιών για την παράνομη χρήση του κλειστού κολυμβητήριου του Λιάπειου



Διαβάσαμε πρόσφατα σε τοπικό ΜΜΕ πως κατά την προηγούμενη περίοδο και εν μέσω καραντίνας έγινε παράνομη είσοδος και χρήση της πισίνας του Λιαπείου από κάποιους συμπολίτες μας. 

Δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης που διαμορφώνουν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας και οι επιπτώσεις στην δημόσια υγεία, η καταγγελία για ενδεχόμενη παραβίαση δημοτικής περιουσίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα. 

Για τον λόγο αυτό αποστείλαμε επιστολή στον πρόεδρο του ΟΑΠΝ με την οποία ζητούμε να μας διευκρινίσει αν ευσταθεί αυτή η καταγγελία και  αν ναι, να μας εξηγήσει:

  1. Πώς κατέστη δυνατή η πρόσβαση πολιτών στον συγκεκριμένο χώρο; 
  2. Με ποιον τρόπο διασφάλισε, ως όφειλε, τον περιορισμό χρήσης του χώρου;
  3. Σε τι κινήσεις θα προβεί από εδώ και στο εξής ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε όσους τυχόν εισήλθαν παρανόμως στον χώρο της πισίνας;

Η απάντηση του προέδρου ότι «δεν υπάρχει καμία καταγγελία προς τον Οργανισμό’ και «εφόσον δεν διαπιστώθηκαν σημάδια παραβίασης» δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια διερεύνησης  προφανώς και  δεν μας ικανοποιεί.  

Εφόσον έλαβε γνώση από το δημοσίευμα, όφειλε να καλέσει άμεσα όσους αναφέρονται σε αυτό και να ενημερωθεί για το αν ισχύει το συμβάν στο χώρο ιδιοκτησίας του ΟΑΠΝ στον οποίο προεδρεύει!!! 

Στο ίδιο δημοσίευμα πάλι αναφέρεται πως  «το θέμα έχει απασχολήσει τη διοίκηση της ΚΕΚ, η οποία, μάλιστα, ζήτησε και παραιτήσεις κάποιων εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην όλη υπόθεση».

Αυτό δεν είναι αρκετό για τον Πρόεδρο του ΟΑΠΝ ώστε να διερευνήσει αν σε χώρο της αρμοδιότητας και επίβλεψής του έγινε κάτι  παρανόμως εν μέσω πανδημίας;

Κατά την γνώμη μας και η ΚΕΚ οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΟΑΠΝ για όσα γνωρίζει σχετικά με το καταγγελλόμενο συμβάν καθώς συνέβη σε χώρο που δεν είναι ιδιωτικός, αλλά μισθώνεται από τον σύλλογο που εκπροσωπεί!

Θα περιμέναμε από τον πρόεδρο του ΟΑΠΝ, αν μη τι άλλο να δεσμευτεί για περαιτέρω διερεύνηση, η απάντηση του όμως δυστυχώς δεν δείχνει τέτοια πρόθεση.

Να υπενθυμίσουμε πως κανείς δεν μπορεί να παρακάμπτει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θεσπίστηκαν από το κράτος και να παίζει με την δημόσια υγεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.