Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης διοργανώνει έναν κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο «Η φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης διοργανώνει έναν κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο «Η φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης», που συντονίζει η Ελένη Γερούση, Δρ Φιλοσοφίας.

Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες θα προσεγγίσουν με φιλοσοφική ματιά κρίσιμα θέματα της εποχής μας, μιας εποχής μεταβατικής. Η παρακολούθηση των διαλέξεων δεν προϋποθέτει εξοικείωση με τις φιλοσοφικές έννοιες, καθώς βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι να φανεί ότι η φιλοσοφία αποτελεί μια συνολική ερμηνευτική πρόταση για τον κόσμο, βοηθώντας μας να αντιληφθούμε τη θέση μας σε αυτόν.

Οι διαλέξεις στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής προσέγγισης στα σύγχρονα ζητήματα και στη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών. Ακόμη, φιλοδοξία του κύκλου διαλέξεων είναι να εμπνεύσει όσους και όσες ενδιαφέρονται για τη φιλοσοφία να αναπτύξουν περαιτέρω το ενδιαφέρον τους γι’ αυτή.

Έχουν προσκληθεί οι εξής:

Βαβούρας Ηλίας (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Φιλοσοφίας), Βάκη Φωτεινή (Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Φιλοσοφίας), Γρόλλιος Βασίλης (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Φιλοσοφίας), Δεληβογιατζής Σωκράτης (Καθηγητής Φιλοσοφίας), Καβάλα Μαρία (Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιστορίας των Αποκλεισμών και των Διακρίσεων), Καλοκαιρινού Ελένη (Καθηγήτρια Φιλοσοφίας), Κιουπκιολής Αλέξανδρος (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας) και Στυλιανού Άρης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας).

Δύο φορές τον μήνα και για τέσσερις μήνες, και ώρες 7-9 μ.μ., το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά ενδιαφέρουσες ομιλίες και να συζητήσει με τους/τις ομιλητές/τριες θέτοντας ερωτήσεις.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/elegerousi

Θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου για την πρώτη διάλεξη που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.