Εξώδικη ανταπάντηση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας από την επιχείρηση εστίασης 4coffee στην Κοζάνη: «Δεν θα σωπάσουμε υποκύπτοντας στις απειλές σας και σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό του κλάδου μας γενικότερα»

Εξώδικη ανταπάντηση στον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για την υπόθεση της αναφοράς του καταστήματος μας από τον Ν. Χαρδαλιά στις 17/10/2020 για υποτιθέμενα κρούσματα κορονοϊου.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΚΛΗΣΗ

Της Ετερόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.»,

ΚΑΤΑ

Του κ. Περιφερειάρχη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , κ. Γεωργίου Κασαπίδη, κατοικοεδρεύοντος στην Κοζάνη, περιοχή ΖΕΠ.

Σε απάντηση της από 30/10/2020 εξώδικης απάντησης -διαμαρτυρίας και πρόσκλησής σας , επαγόμαστε τα ακόλουθα:
Με την από 23/10/2020 εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – κλήση μας , ζητήσαμε να μας γνωστοποιήσετε ποια υπηρεσία , φορέας ή άτομο έδωσε το όνομα της επιχείρησής μας στον κ. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ως δήθεν μία εκ των επιχειρήσεων που ευθύνονται για τη διασπορά των κρουσμάτων.

Αποστείλαμε την ανωτέρω εξώδικό μας σε εσάς , διότι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 17/10/2020 , έλαβε χώρα στην έδρα της αντιπεριφέρειας Κοζάνης , στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, δηλαδή τυπικά υπό την «αιγίδα» σας και συμμετείχατε και εσείς. Επιπλέον εσείς ως πρώτος τη τάξει άρχοντας του τόπου, οφείλετε να είστε ενημερωμένος για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άλλα και τους πολίτες της , πολλώ δε μάλλον για σοβαρότατα θέματα , όπως είναι αυτό της εξάπλωσης και της διασποράς της πανδημίας.

Με την επιδοθείσα σε εμάς της από 30/10/2020 εξωδίκου σας, εσείς όχι μόνο δεν επιδεικνύετε τη γνώση σας για θέματα που άπτονται της περιφέρειάς μας αλλά και των πολιτών της , αλλά αντιθέτως αποδεικνύετε ότι ουδεμία γνώση έχετε για τα τεκταινόμενα σε αυτήν.

Δεν γνωρίζατε, όπως δηλώνετε , κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ,από ποια πηγή προήλθαν οι πληροφορίες προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικ. Χαρδαλιά, ο οποίος ανέφερε ονομαστικά τις επωνυμίες τεσσάρων επιχειρήσεων εστίασης της πόλης της Κοζάνης , ως υπεύθυνες για τη διασπορά της πανδημίας και ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούσατε για πρώτη φορά τις επωνυμίες αυτές και για αυτόν τον λόγο δεν αντιδράσατε, όπως λέτε, ούτε εσείς αλλά ούτε και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι για να προστατέψετε τις επιχειρήσεις μας . Επομένως παραδέχεστε ότι στη σύσκεψη αυτή αναφέρθηκε και το όνομα της δικής μας επιχείρησής , αφού δεν αναφέρετε τίποτα που να αναιρεί τους δικούς μας ισχυρισμούς.

Δεν φροντίσατε όμως ακόμα και μετά το πέρας της σύσκεψης αυτής να ενημερωθείτε από ποια πηγή προήλθαν οι πληροφορίες προς τον Υφυπουργό , ακόμα και μετά από δέκα ημέρες που σας κοινοποιήσαμε την εξώδικό μας .

Δεν σας κίνησε δηλαδή καθόλου το ενδιαφέρον το γεγονός, ότι τέσσερις επιχειρήσεις της περιφέρειάς σας , που αναφέρθηκαν ονομαστικά στη σύσκεψη, φέρονται ως υπεύθυνες για τη διασπορά της πανδημίας , ώστε να φροντίσετε έστω και εκ των υστέρων να μάθετε την πηγή των πληροφοριών που δόθηκαν στον Υφυπουργό, οι οποίες μάλιστα στην περίπτωση μας είναι και απολύτως ψευδείς , αφού ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε κρούσμα στην επιχείρησή μας, ούτε ποτέ ειδοποιηθήκαμε από τον ΕΟΔΥ , ούτε καν για τη διαδικασία ιχνηλάτησηςτων επαφών.

Δεν θορυβηθήκατε καθόλου, έστω και εκ των υστέρων , έστω και μετά τα πολλά δημοσιεύματα των ΜΜΕ , που ανέφεραν ότι «σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης υπήρξαν κρούσματα κοροναϊού» και τα χαρακτήριζαν ως υπεύθυνα για τη διασπορά στην Κοζάνη , ώστε να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια για να μάθετε από που προήλθαν αυτές οι πληροφορίες και αν είναι αληθείς . Ο συνεπής αιρετός , με σκοπό να προστατέψει τον πολίτη που είναι «ανίδεος» , θα φρόντιζε να ενημερωθεί ο ίδιος από τον ΕΟΔΥ ή από οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα για την πηγή των ψευδών πληροφοριών και για τη διασταύρωση της αλήθειας , αντί να επιλέξει, όπως εσείς, «να κάνει μαθήματα συμπεριφοράς και υποδείξεις αναζήτησης στο διαδίκτυο» (όπως κάνετε με την εξώδικό σας) στον πολίτη.

Δεν σας ένοιαξε καθόλου να προστατέψετε τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς σας , ούτε προβήκατε σε κάποια δήλωση που να αποδεικνύει το τυπικό έστω, λόγω της θέσης σας, ενδιαφέρον σας για να σταματήσει ο ανελέητος πόλεμος που ξεκίνησε, όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από απλούς πολίτες , μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού εναντίον των τεσσάρων επιχειρήσεων που αναφέρθηκαν στη σύσκεψη .

Αντί λοιπόν να πράξετε κάτι από τα παραπάνω , ώστε να δώσετε και σε εμάς , τους πολίτες της περιφέρειας , την ασφάλεια ότι κανείς δεν μπορεί να μας προσάπτει ο,τιδήποτε αδικαιολόγητα και χωρίς αποδείξεις , εσείς επιλέξατε να μας αποστείλετε την από 30/10/2020 εξώδικό σας , με την οποία:

– στην ουσία μας χαρακτηρίζετε ανίδεους , διότι δεν γνωρίζουμε ότι αρμόδιος φορέας για τα κρούσματα είναι μόνο ο ΕΟΔΥ και μάλιστα μας επιρρίπτετε και ευθύνες ότι δήθεν καταφερθήκαμε εναντίον σας για να μειώσουμε την τιμή και την υπόληψή σας.

– μας καταλογίζετε ότι προβήκαμε στην αναπαραγωγή της εξωδίκου μας και με την αφορμή αυτή εμφανίστηκαν και άλλοι μιμητές μας οι οποίοι καταφέρονται εναντίον σας.

– μας επιρρίπτετε ευθύνες, διότι αποστείλαμε την εξώδικό μας σε εσάς με σκοπό να σας συκοφαντήσουμε και δεν στραφήκαμε στον Δήμο Κοζάνης , στην αρμοδιότητα του οποίου υπαγόμαστε,ή στον Υφυπουργό, όπως λέτε.

– μας ζητάτε να ανακαλέσουμε την εξώδικό μας και να γνωστοποιήσουμε την ανάκληση σε όλα τα μέσα στα οποία την αποστείλαμε και αναπαράχθηκε .

Για τους ανωτέρω ισχυρισμούς σας , σας απαντάμε τα ακόλουθα :

Δυστυχώς κε. Περιφερειάρχη, έχετε μπερδέψει το ρόλο σας ως αιρετού που έχει στα χέρια του το τιμόνι της περιφέρειας με αυτόν του μέσου πολίτη . Εσείς κε. Περιφερειάρχη δεν είστε ο μέσος πολίτης .

Εσείς κε. Περιφερειάρχη είστε δημόσιο πρόσωπο και τα δημόσια πρόσωπα είναι υποχρεωμένα να δέχονται την κριτική , αφού οι αποφάσεις και οι παραλήψεις τους επηρεάζουν τους πολίτες και δεν μπορεί τα ίδια να βάζουν τα όρια για το ποια κριτική είναι ανεκτή και ποια όχι.

Το να προβαίνετε σε δηλώσεις που μειώνουν τους πολίτες της περιφέρειάς σας χαρακτηρίζοντάς μας ουσιαστικά ανίδεους , δεν τιμά ούτε το ρόλο σας θεσμικά ούτε το πρόσωπό σας . Θα σας συνιστούσαμε δε να ενημερώνεστε εσείς καλύτερα πριν αβασάνιστα επιρρίψετε ευθύνες στους πολίτες σας και πριν αβασάνιστα τους «απειλήσετε» με δικαστική δίωξη , διότι από μία απλή ανάγνωση των αντίστοιχων άρθρων του Ποινικού Κώδικα προκύπτει ότι από τη στιγμή που η εξώδικός μας έγινε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και με σκοπό να διαφυλάξει τα συμφέροντά μας και δεν υπήρχε καμία πρόθεση που να κατευθύνεται ειδικά στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής σας, δεν έχουμε προβεί στη διάπραξη κανενός αδικήματος για να μπορείτε να μας διώξετε.

Εμείς δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση στην εξώδικό μας που να εμπεριέχει οποιαδήποτε εμπάθεια απέναντί σας και κανένα υπόγειο λόγο και κίνητρο δεν έχουμε να στραφούμε εναντίον σας , όπως υπονοείτε στην εξώδικό σας .Δεν είμαστε πολιτικοί , ούτε ασκούμε πολιτική , όπως επιχειρείτε να μας προσάψετε.

Με την εξώδικό σας μας αποδεικνύετε ότι βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος . Δεν σας ενδιαφέρει να σκύψετε πάνω στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για την επιχείρησή μας και να δώσετε λύση ή έστω να προσπαθήσετε να κατευθύνετε το ζήτημα σε μία θετική κατεύθυνση για εμάς , αλλά αντιθέτως «μας κουνάτε το δάχτυλο» απειλώντας μας ότι θα μας διώξετε δικαστικά.

Από την εξώδικο που σας αποστείλαμε, πουθενά δεν αναφέρουμε τίποτα που να μειώνει την τιμή και την υπόληψή σας και τίποτα δεν είναι ψευδές και αβάσιμο. Ρητά διαμαρτυρόμαστε στην εξώδικό μας, ότι στα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού δεν διαμαρτυρηθήκατε ούτε εσείς ούτε οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι . Δεν διαχωρίζουμε τις ευθύνες , ούτε σας στοχοποιούμε.

Εάν μετά την εξώδικό μας , στράφηκαν και άλλοι εναντίον σας , αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς , ούτε το προκαλέσαμε εμείς και μάλλον θα έπρεπε να σας προβληματίζει το γεγονός ότι κι άλλοι πολίτες σας καταλογίζουν διάφορα και όχι να καταλογίζετε σε εμάς ευθύνες που δεν μας αναλογούν .

Η δε μετάθεση ευθυνών από εσάς σε άλλους φορείς , όπως στο Δήμο Κοζάνης που αναφέρετε στην εξώδικό σας , δεν είναι δείγμα υπεύθυνου πολιτικού άνδρα που αφουγκράζεται την αγωνία των πολιτών του. Την πορεία και την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε εμείς για την προάσπιση των συμφερόντων μας , επιτρέψτε μας να την αποφασίσουμε εμείς , χωρίς τις δικές σας υποδείξεις .

Είναι επιλογή σας αν επιθυμείτε να στραφείτε εναντίον μας δικαστικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο , τιμωρώντας μας με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι θέλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και να υπερασπιστούμε την επιχείρησή μας , μην αφήνοντάς την έρμαιο στις ψευδείς δηλώσεις οποιουδήποτε, κακόβουλου ή μη.
Άλλωστε είναι φανερή πλέον η τακτική εκφοβισμού και φίμωσης που ακολουθείτε απέναντί μας , καθώς στην συνέντευξη που παραχωρήσατε την 29/10/2020 στο μέσο Kozani.tv, δηλώσατε ότι όσα αναφέρουμε στην εξώδικό μας είναι ψευδή και ότι θα μας αναγκάζατε να σας δηλώσουμε εγγράφως από που λάβαμε την πληροφόρηση για όσα λέχθηκαν στη σύσκεψη , στη συνέχεια όμως

με την εξώδικό σας δεν ζητάτε τίποτα τέτοιο παρά μας απειλείτε, ότι αν δεν ανακαλέσουμε την εξώδικό μας , θα στραφείτε εναντίον μας προσφεύγοντας στα δικαστήρια και σε κάθε αρμόδια αρχή, εντείνοντας έτσι όλο και περισσότερο την ανωτέρω τακτική σας . Ποιος άραγε είναι ο λόγος που αλλάξατε την στρατηγική σας ; Μάλλον γιατί λανθασμένα ερμηνεύετε τα όρια της εξουσίας που έχετε και μάλλον γιατί προτιμάτε να καταχράστε την εξουσία αυτή , απειλώντας με δικαστική και κάθε άλλη δίωξη οποιονδήποτε έχει το θάρρος να προασπίσει τα συμφέροντά του.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα προβούμε σε ανάκληση της εξωδίκου μας , καθώς όσα αναφέρουμε σε αυτή είναι αληθή, λέχθηκαν από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και καμία συκοφαντία από εμάς προς το πρόσωπό σας δεν έλαβε χώρα , σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι υπερασπιζόμενοι τα νόμιμα δικαιώματά μας, δεν θα σωπάσουμε υποκύπτοντας στις απειλές σας και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να σταθείτε στο πλευρό όχι μόνο της επιχείρησής μας αλλά και του κλάδου μας γενικότερα, γεγονός που θα είναι πολύ πιο εποικοδομητικό από μία στείρα δικαστική διαμάχη , την οποία έχετε δικαίωμα να συνεχίσετε στην περίπτωση που εμμένετε να πιστεύετε όσα αναφέρονται στην εξώδικό σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον κ. Περιφερειάρχη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , κ. Γεώργιο Κασαπίδη, κατοικοεδρεύοντος στην Κοζάνη, περιοχή ΖΕΠ προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες.

Η Εξωδίκως διαμαρτυρόμενη – καλούσα και δηλούσα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.